Hvorfor kjøre med hunden din i bilen kan gi deg en bot på 5000 pund

Dyr

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ved å la kjæledyr ri med hodet ut av vinduet, bryter millioner av sjåfører uforvarende loven(Bilde: Westend61)



Familier som drar ut på opphold og dagsturer i sommer, blir påminnet om å holde øye med kjæledyrene sine for å unngå en heftig bot på veien.



Når skoleferien starter, bør foreldre være klar over at reiser med hunden i passasjersetet kan risikere en regning på 5000 pund.



Det betyr at en rask tur til parken eller enda lenger med bil kan ende opp med å forlate deg tusenvis av lommen. Og det er bare starten på det.

Advarselen kommer som sammenligningsnettstedet MoneySuperMarket avdekker at nesten en fjerdedel av sjåførene lot et kjæledyr sitte uhemmet i bilen - og etterlate dem ubeskyttet i tilfelle krav.

jenson button kjæreste louise

Det tilsvarer nesten 10 millioner trafikanter som muligens velger å ta en risikabel tur med kjæledyret på slep.



Hva er risikoen?

I verste fall kan du ende opp både uten lisens og bil - uten forsikring for å sikkerhetskopiere deg.

Selv om loven sier at kjøring med kjæledyret ditt i ryggen er helt akseptabelt, kan det koste deg å ikke spenne dem inn.



Det er opptil £ 5.000 for & uaktsom kjøring & apos; samt risiko for ulykke på veien.

For å gjøre saken verre, hvis du har en ulykke, har du brutt reglene, noe som gjør det vanskeligere å bevise at det ikke var kjæledyrets skyld. Kort sagt, det er en stor sjanse for at forsikringsselskapet ditt vil nekte å betale ut.

jackson odell dødsårsak

Rachel Wait, på MoneySuperMarket, kommenterte: 'Mens du kjører med kjæledyret ditt i bilen din - enten i bagasjerommet eller på et sete - kan virke som en ufarlig måte å komme fra A til B, sannheten er at du kan risikere å ugyldiggjøre bilforsikringen din .

lee bank midtveiskrasj

'Hvis du er i en prang med et uhindret kjæledyr i bilen din, kan forsikringsselskapene bruke det mot deg - uansett om det var et direkte resultat av dyret selv - så det er verdt å være på den sikre siden og sørge for at' mannens beste venn 'er behersket.

'Les alltid polisen din i sin helhet for å sikre at du har riktig dekningsnivå for dine behov. Hvis ikke, shoppe rundt for å se om du får det beste tilbudet - du kan spare opptil £ 245 per år ved å bytte leverandør, og det tar ikke lang tid å gjøre. '

Hva loven sier

Å kjøre med eller uten fart med et løst kjæledyr i bilen kan vise seg å være ekstremt farlig

I henhold til retningslinjene kan kjæledyr uten uhindring forårsake ulykker, nestenulykker eller nødstopp.

Som et resultat blir foreldre anbefalt å holde et øye med dem når tusenvis drar ut på kjøreferier for det varme været.

Sammenligningsnettstedet Confused.com sa at mer enn halvparten av kjæledyrseierne ikke skjønner å la kjæledyret sitt løs i bilen også kunne ugyldiggjøre forsikringen.

Det fant en av ti sjåfører som hadde hatt en ulykke mens de kjørte i bilen med et kjæledyr, mens andre kjenner noen som har.

Kjæledyr er mest sannsynlig i bilen

En sjåfør rapporterte at hunden sin hoppet ut av vinduet mens den sto stille ved trafikklys - og en annen fikk en bot for å la hunden klatre foran.

hva betyr 717

Det er heller ikke bare hunder, med uforutsigbare katter som er like farlige. En sjåfør sa at katten deres slo seg ned i fotrommet ved siden av pedalene etter å ha rømt fra esken.

I henhold til regel 57 i motorveikoden, 'Når du er i et kjøretøy, må du sørge for at hunder eller andre dyr er behersket slik at de ikke kan distrahere deg mens du kjører bil eller skader deg eller seg selv hvis du stopper raskt.

katie holmes jamie foxx

'En selebelte, kjæledyrbærer, hundebur eller hundebeskyttelse er måter å holde dyr i biler på.'

I motorveikoden står det at sjåfører må sørge for at 'hunder eller andre dyr holdes på behørig måte, slik at de ikke kan distrahere deg mens du kjører bil eller skader deg, eller seg selv, hvis du stopper for raskt'. (Bilde: Moment RF)

Og selv om du ikke adlyder motorveikoden, har du ingen direkte straff, hvis du regnes som distrahert på veien, kan du bli bøtelagt med 1000 pund på stedet for uforsiktig kjøring. Dette medfører en maksimal bot på £ 5000 og ni straffepoeng, avhengig av alvorlighetsgraden av det.

I ekstreme tilfeller kan hendelsen også resultere i et kjøreforbud og en obligatorisk ny test.

Loven anbefaler bilbeltesele, kjæledyrbærer, hundebur eller vakt som måter å holde kjæledyret ditt på mens du kjører.

Du kan hente et selebelte for kjæledyr (som klemmes fast i kragen som en ledning og deretter i en setebelte) for 3,96 kr eller en bilsele for mindre enn £ 10 .

Hvis du heller vil la dem streife fri i bagasjerommet, kjæledyrbarriere sikkerhetsnett kan bli funnet for mindre enn £ 5 .

Se Også: