Når åpner ikke-viktige butikker igjen i England? Regler for Primark, Ikea og mer

High Street

Horoskopet Ditt For I Morgen

Populære butikker som Primark, New Look, M&S og Dunelm får lov til å åpne igjen hvis Covid -mål er under kontroll(Bilde: Philip Coburn)



High street -kjeder har blitt satt til en foreløpig gjenåpningsdato da regjeringen presser gjennom veikartet for å få Storbritannia tilbake til det normale.



Helsesekretær Matt Hancock sa at forhandlere, inkludert Next, Ikea, elektriske butikker og motekjeder kan handle igjen fra 12. april hvis Covid -målene blir nådd.



Fornøyelsesparker som Alton Towers, Drayton Manor og flere kan også åpne igjen i England på denne datoen, under foreløpige planer.

Frisører, neglesalonger og offentlige bygninger faller også inn under trinn to i Boris Johnsons veikart.

Helsesekretæren har imidlertid advart om at datoen kan skyves tilbake hvis Covid -infeksjoner ikke er under kontroll.



Hancock sa at en ytterligere kunngjøring om gjenåpninger vil bli gitt 5. april.

Hvis ett trinn i veikartet ender opp med å bli forsinket, vil de påfølgende trinnene også bli presset tilbake for å skape et gap på fem uker mellom dem

Hvis ett trinn i veikartet ender opp med å bli forsinket, vil de påfølgende trinnene også bli presset tilbake for å skape et gap på fem uker mellom dem (Bilde: Getty)



Hvis ett trinn i veikartet blir forsinket, vil de påfølgende trinnene også bli presset tilbake for å skape et gap på fem uker mellom dem.

Regjeringens fire regler for gjenåpning er: suksessen med utrulling av vaksine, bevis på vaksineeffektivitet, nye varianter og smittefrekvens.

Matt Hancock sa: 'Grunnen til disse datoene er å gi fem uker mellom trinnene, slik at vi skal se effekten av hvert trinn før vi tar en avgjørelse etter fire uker, med en uke igjen om vi er i stand til ta det neste trinnet.

'Det er en forsiktig, men vi håper en irreversibel vei, og vaksinens effektivitet gir meg økt tillit til at vi kommer til å kunne gå den veien som beskrevet i veikartet, og vi kan se at vaksinene lager mennesker trygge og redder liv. '

Hva er butikker som ikke er viktige?

Markedene gjenopptas også 12. april

Markedene gjenopptas også 12. april (Bilde: AFP)

Ikke-essensiell detaljhandel er definert av regjeringen som inkluderer følgende:

  • Klær og motebutikker og skreddere

  • Reisebyråer i detaljhandel

  • Husholdningsartikler

  • Teppebutikker

  • Kjøkken, bad, fliser og glassvinduer

  • Tobakks- og dampbutikker

  • Elektronikkvarer og mobiltelefonbutikker

  • Veldedighets butikker

  • Fotostudioer

  • Antikvitetsbutikker

  • Homøopatisk og naturopatisk medisin, tradisjonell kinesisk medisin og ayurveda

  • Markeder (unntatt husdyrmarkeder eller boder som faller under listen over viktige virksomheter ovenfor, for eksempel de som selger mat)

    katie holmes jamie foxx
  • Utstillingslokaler for biler og andre kjøretøyer og andre lokaler, inkludert utendørsområder, brukt til salg eller leie av campingvogner, båter eller kjøretøyer som kan drives med mekaniske midler. Taxi- eller bilutleiefirmaer kan imidlertid fortsette. For eksempel kan en kunde bestille en leiebil online og hente den personlig.

  • Bilvask (bortsett fra automatiske vasker)

  • Auksjonshus (unntatt auksjoner av husdyr eller landbruksutstyr)

  • Tipping butikker

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Hvilke regler må ikke-viktige butikker følge?

Butikker og medlemmer av publikum må følge regjeringens & apos; Covid-sikre & apos; tiltak - som angir nøyaktig hvilke forholdsregler folk må ta for å holde Covid -infeksjoner under kontroll når utsalgsstedene åpner igjen.

Dette er i tillegg til obligatoriske ansiktsmasker og lover om sosial distansering.

I henhold til reglene vil innredningsrom forbli stengt, store familier vil bli begrenset og kunder blir oppfordret til å betale med en kontantløs metode der det er mulig.

Enveis systemer og barrierer vil også bli på plass, i tiltak som vil gjenskape hvordan supermarkeder har fungert gjennom krisen.

Shoppere vil bli bedt om å rense hendene ved innreise - og kundene vil bli bedt om å bare berøre varer de har tenkt å kjøpe.

De nye reglene og tiltakene vil være tydelig angitt med plakater, skilt og visuelle hjelpemidler på vinduer og dører før kundene kommer inn i filialer.

Personalet sjekker

& apos; Slipp av områder & apos; vil være på plass for returnerte varer

& apos; Slipp av områder & apos; vil være på plass for returnerte varer (Bilde: Bloomberg)

Hver butikk med fem ansatte eller flere må fullføre en skriftlig risikovurdering som beskriver hvordan den planlegger å holde ansatte og kunder trygge.

Alle ansatte må øke antallet ganger de vasker hendene, og overflater må rengjøres regelmessig.

Skjermbilder og barrierer vil bli installert, og alle butikker vil ha & apos; drop -off områder & apos; hvor varer kan overføres til kolleger.

Alt som har blitt prøvd må lagres borte fra salg i 72 timer eller rengjøres grundig før det returneres til butikkgulvet.

Hvilke andre retningslinjer vil være på plass?

  • Butikker må sette et maksimalt antall kunder som er tillatt når som helst for å opprettholde to meters sosial distanse.

  • Tjenester som ikke kan tilbys uten å bryte sosial distanse, vil sannsynligvis forbli suspendert - dette kan inkludere tilpasnings- og målingstjenester.

  • Butikker må redusere kontakten mellom kunder med systemer som enveiskjøring rundt i butikken.

  • Butikker må jobbe med lokalområdet for å tilby ekstra parkering og sykkelstativer for å unngå bruk av offentlig transport.

  • Kø bør utføres utenfor en butikk, ikke inne eller på en parkeringsplass - utekøer må håndteres for å minimere risikoen.

  • Kjøpesentre må regulere antall personer som slippes inn og administrere kø.

  • Alle forhandlere trenger klare posisjoner der kolleger kan gi råd eller bistand til kundene mens de opprettholder sosial avstand.

Se Også: