Kampfiksering: Fotballspiller fanget kameraet og påsto at han hadde lommen på 70 000 pund for å bli sendt ut

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sam Sodje slår Lee Barnard i lysken

Sammenstøt: Sam Sodje slår Lee Barnard i lysken(Bilde: YouTube grab)



En tidligere fotballspiller i Premier League er under etterforskning for påstått matchfiksering etter at han ble fanget på kamera og hevdet at han kunne kaste fyrstikker.



Eks-Nigeria-internasjonal Sam Sodje hevdet også at han ble utvist under en kamp mellom Oldham Athletic og Portsmouth i år etter at han slo en rival to ganger i lysken.



Sodje, som umiddelbart ble rødkortet mens han spilte for Pompeius i League One -sammenstøtet, hevdet i det hemmelige opptaket at han ble ilagt en bot på 10 000 pund - men lommen på 70 000 pund.

Den tidligere spilleren hevdet også at han 100 prosent kunne garantere at visse hendelser kan skje i spill i bytte mot harde penger.

Sodje begynte sin karriere med Stevenage Borough før han begynte i klubber som Brentford, Reading og Charlton Athletic.



Han er nå en gratis agent etter å ha forlatt Portsmouth i år.

National Crime Agency bekreftet til Sunday NEWSAM at de undersøkte påstander om at den tidligere fotballspilleren også hevdet at han kunne kaste Premier League-kamper.



En talsmann sa: Vi har mottatt litt informasjon, men fordi dette nå er en live etterforskning, kan vi ikke si noe mer.

I forrige måned kunngjorde NCA at den hadde startet en etterforskning av det den beskrev som 'et mistenkt internasjonalt ulovlig spillsyndikat'.

Gambling på kampene antas å ha funnet sted på asiatiske baserte bettingtjenester, og så langt tror ikke etterforskere at britiske spillmarkeder er involvert.

Shaun Harvey, administrerende direktør i Football League, sa om de siste rapportene: 'Vi behandler alle påstander om kriminell aktivitet i våre konkurranser med største alvor.

'Gitt at det pågår politietterforskning av denne saken, kan vi ikke kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt. Selv om vi vil oppfordre alle som har bevis til å melde fra til politiet.

'Vi vil gi vår fulle bistand til politiet under etterforskningen.'

I en uttalelse sa fotballforbundet: 'FA er klar over etterforskningen fra National Crime Agency og jobber tett med NCA og andre myndigheter. Vi vil ikke komme med ytterligere kommentarer nå. '

En talsmann for spillkommisjonen sa: 'Gambling Commission har reagert raskt på å støtte denne pågående National Crime Agency -undersøkelsen og fortsetter å ha kontakt med både NCA og Football Association.'

Se Også: