Hva OL -medaljer egentlig er verdt - og det er mindre enn du tror

Ol I Tokyo 2020

Horoskopet Ditt For I Morgen

En olympisk medalje er ganske tung - veier på over en halv kilo hver

En olympisk medalje er ganske tung - veier på over en halv kilo hver(Bilde: KIMIMASA MAYAMA / EPA-EFE / REX / Shutterstock)



tim wonnacott røverkjøp

Storbritannia har så langt vunnet fem gullmedaljer på OL i Tokyo 2020 - men disse pokalene er verdt langt mindre enn du kanskje forventer.



OL-gull er noen av de mest ettertraktede gjenstandene i verden, og mange idrettsutøvere har viet hele livet sitt til å vinne en.



Men en olympisk gullmedalje er bare verdt rundt £ 540, ifølge ekspert Richard Gladdle fra Baldwin's Auctions.

I det minste er det bullion -verdien - hvor mye metallet faktisk er verdt.

Det er fordi de nåværende gullmedaljene faktisk stort sett er laget av sterling sølv, med et gullbelegg.



Gullmedaljer er laget av 550g sølv, med et 6g belegg av gull.

Sølvmedaljer består av 550g av metallet, og er verdt omtrent £ 297 hvis du smeltet en.



Bronsemedaljer er laget av en legering av kobber og sink, og er nesten ingenting verdt - mindre enn £ 5 hver.

Så langt i år har Storbritannia vunnet fem gull, seks sølv og fem bronser.

Gullmedaljerne er svømmer Adam Peaty , forskjellige Tom Daley og Matty Lee , terrengsyklist Tom Pidcock og svømmer Tom Dean.

Totalt er de britiske medaljene verdt rundt £ 4500 for partiet.

Men den virkelige verdien av olympiske medaljer vises når de kommer for salg, når de kan være verdt hundretusenvis av pund til riktig kjøper.

De selges ikke veldig ofte, på grunn av deres minneverdi til idrettsutøvere.

Gladdle sa: 'Disse kommer veldig sjelden til salgs, men det skjer noen ganger, kanskje for å skaffe penger til veldedighet.'

verste hotellet i Storbritannia

Den nåværende rekordprisen for en gullmedalje på en offentlig auksjon var $ 1 million i 2012, eller rundt 720 000 pund for tiden.

Dette var for en medalje vunnet i OL i Atlanta 1996 av den ukrainske bokseren Wladimir Klitschko, sett på som en av de beste tungvektsbokserne noensinne.

Ikke bare det, men 1996 var første gang Ukraina gikk inn i OL som et uavhengig land, da det brøt løs fra det tidligere Sovjetunionen i 1991.

Pengene gikk rett til Klitschkos veldedige organisasjon, Klitschko Brothers Foundation, som hjalp barn med utdanning og sport.

Men Klitschko var ikke uten medaljen sin veldig lenge, da kjøperen ga den rett tilbake til bokseren som et tegn på respekt.

når starter vinteren uk

Gladdle sa at vinneren av medaljen utgjør en stor forskjell i forhold til prisen. Det er notorisk vanskelig å verdsette medaljene, men de har en tendens til å selge for mellom £ 60 000 og £ 300 000 med mindre utøveren er kjent.

I 2015 solgte Baldwins gullmetall fra OL i Stockholm 1912 for bare 19 000 pund, eller rundt 25 000 pund da kjøperens kostnader ble lagt til.

Denne medaljen selges for 19 000 pund - og er laget av solid gull

Denne medaljen selges for 19 000 pund - og er laget av solid gull (Bilde: Baldwins -auksjonærer)

Gongen ble vunnet av en lite kjent idrettsutøver, Nils August Domingo Adlercreutz, for et ridetur som ble kalt Equestrian Team Eventing.

Men medaljen var ekstra spesiell av to grunner - 1912 var første gang hester var med i OL, og det var siste gang olympiske gullmedaljer ble laget av rent gull.

Etter herjingen av første verdenskrig byttet land til å lage sølvmedaljer med et lag gull på toppen.

Rundt 2400 medaljer deles ut ved et moderne OL, og det er vertslandets ansvar å lage dem. Regningen er normalt rundt 700 000 pund.

Storbritannia er for tiden sjette på medaljebrettet, med topplassen sikret av vertslandet Japan.

Se Også: