Se opp for denne SCAM -meldingen fra 'Lloyds Bank' - pass på at du ikke faller for den

Lloyds Bank Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Photographer's Choice)



En ny mengde svindeltekstmeldinger blir sendt ut til briter i håp om å lure dem ut av sine hardt opptjente penger.



Det mest utbredte ser ut til å komme fra en svindler som later som Lloyds Bank. Andre har påstått å være fra HMRC.



virkelighet t.v. stjerner

Som mange såkalte 'phishing' -angrep, prøver begge disse svindeltekstene å lokke offeret til å klikke på en lenke - enten for å endre detaljer eller bekrefte identitet eller utføre annen handling.

Svindelen ser ut til å komme fra en avsender med navnet 'lloydsbank' og har til og med blitt sendt til folk som ikke har en konto hos Lloyds.

Det lyder: 'Din konto har hatt uvanlig påloggingsaktivitet. Vennligst logg inn via den sikre lenken for å unngå kontolukning '.



Mange har innsett at teksten er falsk og rapporterte den til Lloyds, i tillegg til at den publiserte den på Twitter for å gjøre andre oppmerksom.

Selv om tekstmeldinger som dette kan se ekte ut, er de ikke det. Banker og offentlige etater vil aldri komme i kontakt med kunder og be dem om detaljer med en tekstmelding. Hvis du noen gang er i tvil, er det alltid best å sjekke med banken din - noe som noen ganger kan gjøres raskt over sosiale medier.



Giant's Causeway Nord-Irland

Financial Fraud Action UK (FFA UK), som bekjemper svindel i betalingsindustrien, sier at folk bør huske at banken deres aldri vil ringe dem for å be om sin firesifrede kort-PIN-kode eller sitt nettbankpassord, selv ved å trykke dem på telefonen tastatur.

Banker vil ikke be folk om å oppdatere sine personlige opplysninger ved å følge en lenke i en tekstmelding eller be dem om å overføre penger til en ny konto av svindelhensyn, selv om de sier det er i forbrukerens navn.

Katy Worobec, direktør for FFA UK, sa: «Disse tekstmeldingene kan se veldig autentiske ut, så det er viktig å være årvåken. Vær alltid forsiktig hvis du mottar en melding ut av det blå og ber deg om personlige eller økonomiske detaljer.

'Hvis du noen gang er mistenksom, kan du ringe banken din til et nummer du kjenner. Husk at svindlere er ute etter sikkerhetsdetaljene dine - ikke avslør noe med mindre du er helt sikker på hvem du har å gjøre med. '

joker 2019 utgivelsesdato uk

Faktisk har Lloyds Bank opprettet et eget nettsted for å håndtere problemet, som finner du her .

Se Også: