Vodafone kompensasjonsrettigheter etter at 'kunder feilaktig sendte regninger for tusenvis'

Vodafone Group Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nettverket sa at en 'teknisk feil er nå rettet'(Bilde: AFP)



Vodafone har sendt ut en offentlig unnskyldning etter at kundene ikke kunne bruke telefonene sine i utlandet i helgen - og etterlot mange uten service.



På mandag sa nettverket at en 'teknisk feil nå er rettet', og innrømmer at enheter var nede utenfor Storbritannia søndag.



Andre sier som et resultat av strømbruddet, ble de feilaktig sendt regninger i tusenvis av pund.

- Vi er veldig lei oss for at noen kunder ikke kunne bruke telefonene i går, når de streife rundt i utlandet, heter det i en uttalelse.

'Dette skyldtes en teknisk feil, som vi nå har løst.



Noen kunder mottar feilmeldinger. vi jobber med disse som en hasteprioritet og fjerner feil fra kundekontoer. '

Har du blitt påvirket av disse Vodafone -feilene? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Problemet påvirket stort sett de som er utenfor landet (Bilde: Getty)

Hvis du er en Vodafone -kunde som har blitt påvirket av noen av de to nevnte problemene, må du sjekke regningen.

Finn ut om du har blitt belastet for den riktige tariffen, om du har blitt fakturert for roamingkostnader, og om beløpet du har fått beskjed om er nøyaktig.

Husk at roaming er gratis i Storbritannia og Europa som en del av nye regler som ble introdusert i 2017.

Hvis du tror det er noe galt, må du utfordre mobiltelefonregningen din ved å rapportere den til Vodafone.

Selskapet har imidlertid sagt at det allerede er i ferd med å rette opp eventuelle problemer - og sier at kundene ikke trenger å ta kontakt på baksiden av feilene.

'Kunder blir ikke belastet og trenger ikke å bekymre seg for å kontakte oss ettersom vi kontrollerer kontoer proaktivt,' heter det i uttalelsen.

Du kan kontakte Vodafone enten ved å ringe 191 gratis fra din Vodafone -mobil eller kontakte den på nettet .

Alternativt kan du åpne en nettprat ved å klikke på & apos; Betal månedlig & apos; -knappen og velg & apos; Start Live Chat & apos; alternativ.

Du må angi navn og mobilnummer for å komme i gang. Du vil også kunne skrive ut eller lagre en kopi av transkripsjonen ved hjelp av ikonene øverst i dialogboksen.

Sørg for å føre en oversikt over all korrespondanse, inkludert datoer og navnene til alle du snakker med.

Hvis du er misfornøyd med nettverkets oppløsning, kan du eskalere det til Ombudsmannstjenester: Kommunikasjon etter åtte uker - eller når du har fått et formelt svar fra Vodafone på saken din.

Ru Bhikha, mobilekspert på uSwitch.com , sa: 'Vodafone -kunder som har blitt feil belastet for å bruke telefonen mens de er i utlandet, vil få et absolutt sjokk når deres neste regning kommer.

Det faktum at han fortsatt kan skje er utrolig skuffende, og jeg forventer at Ofcom viser stor interesse for hvordan dette løses.

'Det må påhvile mobiloperatørene å proaktivt fikse dette for alle kunder som ikke er i lommen. Det er også viktig å erkjenne den virkningen dette kan ha på kundenes økonomi.

'Hvis du er en Vodafone -kunde og tror du har blitt fakturert feil, må du sjekke uttalelsene dine for å se om beløpet du har blitt belastet samsvarer med det du har registrert deg for

'Når du har en klage til mobiltelefonleverandøren, er det første trinnet å klage til dem direkte, noen ganger ved hjelp av sosiale medier, kan du få et svar raskere enn å gjøre det via e -post eller på telefon.

'Hvis du fortsatt er misfornøyd, kan du alltid ta klagene dine til den aktuelle ombudsmannen, som vil se på klagen din uavhengig og gjøre det gratis.

vanessa danser på isen

Refusjon og kompensasjonsrettigheter når et nettverk går ned

Kundene sto igjen uten noen som helst service (Bilde: AFP/Getty Images)

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Når et nettverk går ned, er leverandøren din ansvarlig for å sikre at feilene er rettet, og for å holde deg informert om fremdriften.

'I de fleste tilfeller bør leverandøren din kunne fastslå rimelig raskt hva som har gått galt, og hvis det er et nettverkstjenesteproblem, fortelle deg hvordan og når det vil bli løst,' forklarer Ofcom.

'Avhengig av omstendighetene kan det være aktuelt for leverandøren å tilby deg noen penger tilbake mens reparasjoner utføres.'

I mer ekstreme tilfeller, hvor reparasjoner tar mye lengre tid (for eksempel tar det lengre tid enn vanlig å få tilgang til en masteplass for å utføre reparasjoner), kan du ha rett til ytterligere refusjon eller kontokreditt.

Dette er en redegjørelse for ulempen som oppstår under strømbruddet.

Hvis du av en eller annen grunn har blitt utelukket av den tekniske feilen, for eksempel å måtte betale for offentlig wifi, kan du klage til leverandøren din og be om kompensasjon for å dekke uventede utgifter.

Vodafone

Du kan kanskje kreve noen penger tilbake for ulempen som er forårsaket (Bilde: PA)

Behold alle beviser inkludert kvitteringer og e -post for dette, da du må bevise utgiftene i kravet ditt.

'I tilfeller der du har vært uten tjeneste en stund, kan du også ha rett til å forlate kontrakten uten straff,' legger Ofcom til.

Det kan være et begrep i kontrakten din som sier at du kan gjøre dette hvis leverandøren har misligholdt sine forpliktelser overfor deg eller brutt en sentral betingelse.

Hvis du har blitt sendt en feil regning - og overbelastet som et resultat - snakk med nettverket umiddelbart for å få refusjon.

Dette bør ikke ta mer enn tre til fem virkedager.

Hvis du har pådratt deg økonomiske tap som følge av Vodafone, for eksempel kassakreditt eller en direkte belastning som ble returnert på grunn av utilstrekkelige midler, lagre bevis og kreve dette tilbake fra Vodafone.

Kunder fra Vodafone betaler for en tjeneste som de med rette forventer å motta.

Hvis de ikke leverer, har du også god rett til å be om pengene tilbake til de berørte timene.

Dette vil mest sannsynlig være din månedlige regning dividert med måneden og multiplisert med antall timer som påvirkes. Vodafone vil mest sannsynlig ha en terskel for betalende kunder.

Jeg sliter med å finne en løsning - hva skal jeg gjøre?

Hvis du tar opp en sak med Vodafone, men du ikke er fornøyd med resultatet, kan du sende klagen din til en uavhengig Alternativ tvisteløsning (ADR) etter åtte uker.

Hvis problemet ditt ikke kan løses, kan du be leverandøren om et 'fastlåst' brev, slik at du kan henvise tvisten din til den aktuelle ADR -ordningen rett før åtte ukers mark.

Ofcom har godkjent to ADR -ordninger - CISAS og Ombudsmannstjenester: Kommunikasjon .

Se Også: