Vertikale sedler lansert i Storbritannia - sedlene på 5 og 10 pund som blir til 'portrett'

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ulster Bank for å sette vertikale sedler i omløp(Bilde: Getty)



Ulster Bank har avslørt designene for sine nye polymer -sedler.



De nye notatene er basert på temaet 'Living in Nature' utviklet av og for Nord -Irland med et panel av eksperter og mennesker fra hele landet.



hollywood a lister hiv

De fem pund sedelen fokuserer på Nord -Irland som et sted som folk passerer gjennom og besøker, og fremhever viktigheten av havet og migrasjonen og har Strangford lough og Brent Geese.

Den nye £ 10-sedlen fokuserer på Nord-Irland som et vekststed, både når det gjelder jordbruk og arv, og inneholder Lough Erne, irsk hare og busker fra Guelder-rose.

En kongsskjell fra Strangford Lough har også med på notene, det samme gjør en Ulster Glade -potet, utviklet i Co Antrim.



Rett opp penger (Bilde: Handout)

Les Matheson, leder, personlig og forretningsbank i RBS, Ulster Banks morselskap, ønsket de nye designene velkommen: Vårt mål er å gi meningsfull hjelp til våre kunder, og selv om atferden endres, er kontanter fortsatt en viktig del av vår økonomi og en gjenkjennelig måte at folk samhandler med banken sin.



Disse notatene er et signal om vårt engasjement for arven og merkevaren til Ulster Bank i Nord -Irland, og viser at vi er en aktiv og engasjert del av samfunnene vi betjener.

Les mer

Ny sedel på ti pund
Når går gamle tenner ut? Vil banker godta gamle sedler på £ 10? Vår fulle guide til den nye £ 10 Hvordan den nye £ 10 -lappen er laget

Richard Donnan, leder for Ulster Bank i Nord-Irland, sa: Innovasjon er kjernen i banken vår, enten det er gjennom digital teknologi, i våre ansikt-til-ansikt-tjenester eller disse designene.

Sedlene vil også inneholde avanserte sikkerhetsfunksjoner som vil gjøre sedlene mye vanskeligere å forfalske - noe som gir kundene forsikring om at pengene deres er trygge.

Bak kulissene for å lage den nye lappen på £ 10 - hvordan den nye plasttenner er laget

Se galleri

Nord -Irlands sedler er lovlig valuta i Storbritannia, men ikke lovlig betalingsmiddel i England og Wales, og vil kunne brukes til kontanttransaksjoner over hele Storbritannia.

Sedlene går for tiden i produksjon, og banken jobber for tiden med leverandører og forhandlere for å sikre at maskiner kan godta og bruke sedlene når de slippes neste år.

Ulster Bank har en innovasjonshistorie i Nord -Irland. Banken introduserte Nord-Irlands første gjennomkjøringskontor i Finaghy i 1961. Ulster Bank installerte også de første kontantautomatene i Irland i 1968 på Donegall Place Belfast, O'Connell Street Dublin, Dun Laoghaire og Ballymena.

De første sedlene produsert av Ulster Bank for over 180 år siden ble transportert trygt ved å bli kuttet og skilt i to deler, før de ble limt sammen igjen i banklokaler.

Se Også: