Varsel om svindel til alle kunder fra Barclays, Halifax, HSBC og Lloyds

Barclays

Horoskopet Ditt For I Morgen

For å rapportere svindel, kontakt Action Fraud, eller hvis du er i Skottland, kontakt Police Scotland

For å rapportere svindel, kontakt Action Fraud, eller hvis du er i Skottland, kontakt Police Scotland(Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)



Advarsler om svindel er gitt til nettbankkunder etter en økning i svindel med tekstmeldinger rettet mot sparekontoer når skatteåret nærmer seg slutten.



Titusener av svindelmeldinger, som påstås å være fra Barclays, Halifax, HSBC og Lloyds, har blitt utstedt den siste uken - der de ber kontoinnehavere om å bekrefte mistenkelige transaksjoner.



Svindeltekstene er innrammet som sikkerhetsmeldinger som ber om bekreftelse på en betaling fra en ukjent digital enhet.

I en annen mengde meldinger ber tekstene mottakeren om å trykke på en lenke for å bekrefte betaling til en navngitt person.

Alle e -postmeldingene inneholder uredelige lenker som ber om sensitiv informasjon, for eksempel nettbankinformasjon og fulle navn, noe som setter personen i fare for tyveri og banksvindel.



Nesten alle meldingene inneholder en lenke til et nettsted for kopier

Nesten alle meldingene inneholder en lenke til et nettsted for kopier (Bilde: ctsi)

Dette varselet kommer fersk på baksiden av advarsler om at kriminelle bruker merkevaren Royal Mail å fange opp folks detaljer.



The Chartered Trading Standards Institute (CTSI) sa at meldingene hevder at en pakke venter på levering, men et 'oppgjør' må først betales.

Meldingene inneholder en lenke til et uredelig Royal Mail -nettsted som ber mottakeren om å angi bankinformasjon for å frigjøre pakken.

CTSI advarte om at økningen i netthandel betyr at flere mennesker sannsynligvis vil vente på pakker og leveranser, noe som gjør dem mer sårbare for denne typen svindel.

Katherine Hart, en leder i CTSI, sa om svindel med banksvindel og sa: 'Jeg er vitne til så mange rapporter om denne svindelen; Jeg har faktisk mottatt flere versjoner av den på telefonen min. Offentligheten er veldig sårbar for denne typen svindel, spesielt når flere er avhengige av online betalinger.

'Svindlere endrer form og metoder for svindel for å matche skiftende forbrukeratferd. Økningen i online shopping og betalinger betyr at publikum må være mer årvåkne når de foretar online betalinger og mottar meldinger som påstår at de er fra banken sin.

'Hvis du mottar en mistenkelig tekst som denne, vennligst kontakt banken din direkte og bekreft med dem. Videresend også svindeltekster til 7726, som er en gratis rapporteringstjeneste som drives av Ofcom. Vi må beskytte oss selv og andre mot disse svindelene, men også gi viktig etterretning til myndighetene. '

For å rapportere svindel, kontakt Action Fraud, eller hvis du er i Skottland, kontakt Police Scotland.

For å rapportere svindel via e -post, kontakt National Cyber ​​Security Center (NCSC) ved å sende en e -post til report@phishing.gov.uk.

For forbrukerråd, ring Citizens Advice Consumer Helpline på 0808 223 1133.

Hvordan sjekke om en melding er legitim

Anerkjente selskaper som banker og Royal Mail vil aldri be deg om å angi bankinformasjonen din via tekst eller e -post.

Hvis du er i tvil, slett meldingen og ring den offisielle kundeservicelinjen.

  • Ikke anta at alle som har sendt deg en e -post eller tekstmelding - eller har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarer - er hvem de sier de er.

  • Hvis en telefonsamtale eller telefonsvarer, e -post eller tekstmelding ber deg om å betale, logger du på en online konto eller tilbyr deg en avtale, vær forsiktig.

    gift kjendis kneble rekkefølge
  • Hvis du er i tvil, sjekk det ekte ved å spørre selskapet selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved å bruke en egen nettleser og søkemotor.

Er det noen advarselsskilt?

  • Svindelmeldinger vil ofte inneholde unøyaktig stavemåte eller grammatikk, og bilder vil ofte være av dårlig kvalitet. De kan bruke odd & apos; spe11lings & apos; eller & apos; cApiTals & apos; i e -postemnet for å lure spamfilteret ditt.

  • Hvis de kjenner e -postadressen din, men ikke navnet ditt, begynner det med noe som 'Til vår verdsatte kunde' eller 'Kjære ...'. etterfulgt av e -postadressen din.

  • Nettstedet eller e -postadressen ser ikke riktig ut; autentiske nettstedadresser er vanligvis korte og bruker ikke irrelevante ord eller setninger. Bedrifter og organisasjoner bruker ikke nettbaserte adresser som Gmail eller Yahoo.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: