Royal Mail -advarsel utstedt som millioner flere som er rettet mot svindel med leveringsbetaling

Royal Mail Ltd.

Horoskopet Ditt For I Morgen

Folk blir advart om å passe på en svindel med tekstmeldinger der kriminelle opptrer som Royal Mail i et forsøk på å stjele personlige bankdetaljer(Bilde: AFP via Getty Images)



Millioner av mennesker har blitt sendt tekstmeldinger fra svindlere som utgir seg for Royal Mail i et forsøk på å fange opp bankdetaljene sine.



The Chartered Trading Standards Institute (CTSI) sa at meldingene hevder at en pakke venter på levering, men et 'oppgjør' må først betales.



Meldingene inneholder en lenke til et uredelig Royal Mail -nettsted som ber mottakeren om å angi bankinformasjon for å frigjøre pakken.

CTSI advarte om at økningen i netthandel betyr at flere mennesker sannsynligvis venter på pakker og leveranser, noe som gjør dem mer sårbare for denne typen svindel.

Royal Mail tax scam.jpg

Royal Mail sa at den aldri ville sende en slik tekstmelding



betydningen av nummer 29

Hovedoffiser Katherine Hart sa: 'Denne svindelen med levering er nok et eksempel på at svindlere prøver å tjene penger på den intetanende offentligheten. På grunn av nedleggelsene stoler mange millioner mennesker på produktleveranser, så svindlere har fokusert sin innsats på dette temaet.

'Royal Mail vil bare kontakte deg via tekst eller e -post hvis du må betale et tollgebyr, ikke for levering av pakker innenlands. Hvis du har mistanke, må du kontakte Royal Mail for å bekrefte før du klikker på noen lenker eller deler detaljer.



Publikum må også være klar over at denne typen svindel kan komme i mange former, og svindlere bruker ikke bare Royal Mail -merkevarebygging.

'Faktisk kommenterte jeg i januar en lignende svindel som brukte DPD -merkevarebygging.

'Denne typen svindel finnes i mange former, ikke bare via tekst, men også i e -post og via telefon.'

Folk oppfordres til å rapportere svindel til Action Fraud, eller for svindel via e -post, kontakt National Cyber ​​Security Center ved å sende en e -post til report@phishing.gov.uk.

Vær svindelbevisst - hvordan du beskytter deg selv

  • Ikke anta at alle som har sendt deg en e -post eller tekstmelding - eller har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarer - er hvem de sier de er.

  • Hvis en telefon eller telefonsvarer, e -post eller tekstmelding ber deg om å betale, logger du på en online konto eller tilbyr deg en avtale, vær forsiktig.

  • Hvis du er i tvil, sjekk det ekte ved å spørre selskapet selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved å bruke en egen nettleser og søkemotor.

Få øye på skiltene

  • Deres stavemåte, grammatikk, grafiske design eller bildekvalitet er av dårlig kvalitet. De kan bruke odd & apos; spe11lings & apos; eller & apos; cApiTals & apos; i e -postemnet for å lure spamfilteret ditt.

  • Hvis de kjenner e -postadressen din, men ikke navnet ditt, begynner det med noe som 'Til vår verdsatte kunde' eller 'Kjære ...'. etterfulgt av e -postadressen din.

  • Nettstedet eller e -postadressen ser ikke riktig ut; autentiske nettstedadresser er vanligvis korte og bruker ikke irrelevante ord eller uttrykk. Bedrifter og organisasjoner bruker ikke nettbaserte adresser som Gmail eller Yahoo.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: