Storbritannias fattigste familier på Universal Credit rammet av sjokkavgiftsregningen da HMRC kutter betalinger

Universell Kreditt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Totalt har HMRC sendt mer enn 2,2 millioner brev til universelle kredittkrav siden 2016 og fortalte dem å forvente fradrag på grunn av historiske skattekredittoverbetalinger som beløper seg til mer enn 2 milliarder pund.

Totalt har HMRC sendt mer enn 2,2 millioner fradragsbrev til krav fra Universal Credit siden 2016(Bilde: Getty)



Tusenvis av krav om universell kreditt har fått utstedt regninger for overbetalinger for nesten to tiår siden i et skatterazzia mot landets fattigste familier av HMRC.



Skatteetaten kutter betalinger for mer enn 50 000 Universal Credit-husholdninger i uken i et raid knyttet til historiske arbeidsskattefradrag.



Mellom april og november i fjor kuttet det 63 millioner pund fra fordringshavernes betalinger fordi de var for mye betalt - til tross for forlengelsen av løftingen på 20 pund som ble beskrevet som en 'redningslinje' for de fattigste familiene da den først ble introdusert i begynnelsen av pandemien.

Som et resultat må så mange som en halv million familier som sliter, overleve med betydelige kutt i inntekten, og effektivt slette eventuelle fordeler fra 20 pund i uken.

Har du fått universelle kredittbetalinger kuttet? Send e -post til webnews@NEWSAM.co.uk



HMRC inntekter og toll

Nedskjæringer startet 18. januar for nye henvisninger til DWP fra HMRC som hadde begynt å kreve Universal Credit for første gang under pandemien (Bilde: Getty)

Undersøkelsen utført av Tidene fant påstandere ble feilbetalt overbetalt fra 2003 og utover.



For mange fortsatte overbetalingene i årevis med familier som fortalte at de mottok riktig beløp.

En alenemor som mistet jobben under pandemien fortalte utgiveren at betalingene falt betydelig i januar bare dager etter at sønnen ble diagnostisert med hjerneblødning.

Sir Iain Duncan Smith, den tidligere konservative lederen som var arkitekten for universell kreditt, sa at bruk av fordelssystemet for å tilbakebetale skatt på denne måten var en stor feil som forårsaket store problemer.

I de siste månedene har HMRCs skattekredittsystem identifisert millioner av fordringshavere som har blitt for mye betalt siden 2003. Mange har senere møtt krav om tusenvis av pund i tilbakebetaling til tross for pandemien.

meningsmåling

Bør fordelsfeilgjeld avskrives?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JaIkke

Feilen er knyttet til en feil fra HMRCs side. I mange tilfeller fulgte den ikke riktig prosedyre med vurderinger og klarte ikke å oppdatere systemer med endringer i personlige forhold.

Bare omtrent 1% av gjeldsbeløpet for skattekreditt er for bøter og renter på grunn av svindel eller uaktsomhet fra kravers side, noe som tyder på at de aller fleste som har blitt for mye betalt ikke har skyld.

Som svar på en forespørsel om informasjonsfrihet, avslørte Department for Work and Pensions (DWP) at de hadde trukket betalinger til universelle kredittkrav på grunn av overskuddsbetaling av skattekreditt med en hastighet på 47 000 saker per uke siden 18. januar.

Nedskjæringer startet 18. januar for nye henvisninger til DWP fra HMRC som hadde begynt å kreve universell kreditt for første gang under pandemien.

storebror lee og casey
Den daværende statsråden snakket lidenskapelig om hvorfor han opprettet Universal CreditSir Iain Duncan Smith, arkitekten for universell kreditt, sa at bruk av fordeler -systemet for å klø tilbake skatt på denne måten var en stor feil

Sir Iain Duncan Smith, arkitekten for Universal Credit, sa at det var en stor feil å bruke fordelssystemet for å tilbakebetale skatt på denne måten (Bilde: PA)

Som svar på en annen forespørsel sa HMRC at den mellom april og desember 2020 sendte 137 059 brev for å advare universelle kredittkrav om at de ville få betalinger kuttet på grunn av overskuddsskatt fra så lenge som for 17 år siden.

Mens mange av gjeldene som jages er for tusenvis av pund, er noen for mindre enn £ 5.

Selskaper i England kan ikke ta rettssak for å dekke de fleste gjeldene fra mer enn seks år siden, da de anses som foreldet, men dette gjelder ikke inntektene.

Totalt har HMRC sendt mer enn 2,2 millioner brev til universelle kredittkrav siden 2016 og fortalte dem å forvente fradrag på grunn av historiske skattekredittoverbetalinger som beløper seg til mer enn 2 milliarder pund.

Det totale gjeldsnivået knyttet til overbetaling av skattekreditter, som ble introdusert av Gordon Brown, anslås å være 6 milliarder pund.

Alistair Cromwell i Citizens Advice sa at kostnadene vil gjøre det enda tøffere for husholdninger som sliter med å holde oversikten over regningene.

Fradrag, spesielt hvis de kommer ut av det blå, kan gjøre det veldig vanskelig for folk på Universal Credit å forvalte pengene sine, sa veldedighetssjefen.

Regjeringen har gjort noen positive endringer, men en mer fleksibel tilnærming er nødvendig for at fradrag ikke skal gjøre at folk ikke kan dekke de viktigste regningene.

Fra denne måneden er fradrag fra universelle kredittstandardbetalinger begrenset til 25%, en reduksjon fra et tidligere maksimum på 30%. I oktober 2019 ble den redusert fra 40%. I mellomtiden stiger alle universelle kredittbetalinger med 0,5% etter at en seks års frysepaus ble avsluttet i april i fjor.

Dette er i tillegg til en forlengelse av løftingen på 20 pund etter at kansleren bøyde seg for press fra veldedige organisasjoner og kampanjer i sitt marsbudsjett.

En talsmann sa: Vi balanserer nøye vår plikt overfor skattebetaleren om å betale tilbake for mye med vår støtte til fordringshavere.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: