TV -lisensen stiger torsdag - men millioner av hjem kan unngå det helt

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den årlige TV -lisensavgiften vil stige 1. april, ettersom en rekke nye prisøkninger trer i kraft over hele England.



BBCs avgift skal øke med 1,50 pund, fra 157,50 pund til 159 pund i året, fra torsdag - med den nye kostnaden til 43 p per dag, sa kringkasteren.



Økningen kommer åtte måneder etter at tre millioner over-75-er mistet retten til gratis TV-lisenser etter en finansieringsrekke mellom BBC og regjeringen.



Den nye avgiften utgjør £ 3.06 per uke eller £ 13.25 per måned.

Det vil bli forbundet med en rekke prishevinger fra 1. april - med Sky -kunder blant dem som vil bli rammet av en dobbel mengde stigninger i tilgangen til TV -underholdning.

dreper phelan andy
Lisensen gjelder bare når du ser live -tv eller BBC iPlayer

Lisensen gjelder bare når du ser live -tv eller BBC iPlayer (Bilde: Getty Images)



TV -lisensen er satt av regjeringen, som kunngjorde i 2016 at den vil stige i takt med inflasjonen i fem år fra april 2017.

Imidlertid er dette året den siste gangen kringkasteren får lov til å fastsette prisen fra og med neste vår, den vil være i hendene på statskassen.



De som kjøper eller fornyer en lisens etter 1. april 2021, må betale den nye avgiften.

De som allerede betaler i avdrag, vil fortsette å betale £ 157,50 til lisensen kan fornyes.

mobiltelefonanmeldelser 2016 uk

Kostnaden for en årlig svart -hvitt lisens vil også stige fra £ 53,00 til £ 53,50.

Imidlertid trenger ikke millioner av husholdninger å betale avgiften.

Hvem kan slippe unna TV -lisensen?

TV -lisenser har økt med 9% siden 2015 (Bilde: Getty)

Husholdninger må bare lovlig betale for lisens for å se live -tv eller BBC iPlayer.

Det betyr at hvis du bare ser forhåndsinnspilte programmer via on-demand-tjenester som ITV Hub eller Netflix, trenger du ikke kjøpe en lisens.

Ifølge de siste regjeringstallene går 900 000 pensjonister også glipp av gratis fjernsyn - til tross for at BBC aksepterte gratis tilgang for pensjonister i fjor.

robbie williams kone gravid

Det er gjennom pensjonskreditter som gir deg tilgang til en gratis TV -lisens.

Sarah Coles, forbrukeranalytiker ved Hargreaves Lansdown forklarer: 'Å bli eldre er ikke lenger nok til å gi deg en gratis TV -lisens. I juli endret reglene seg slik at over 75 -årene ikke får gratis TV -lisens med mindre de mottar pensjonskreditt.

'Hvis du er 75 år eller eldre og singel, kan du kvalifisere hvis inntekten din er under £ 173,75 i uken (£ 177,10 i det nye skatteåret). Hvis du er i et par, kan du kvalifisere hvis inntekten din er mindre enn £ 265,20 i uken (£ 270,30 i det nye skatteåret). Eventuelle besparelser vil bli tatt i betraktning, og hvis du er i et par, må du begge ha oppnådd pensjonsalder. '

Pensjonsminister Guy Opperman la til: 'Det er viktig at ingen går glipp av støtten de har krav på.

lee bank midtveiskrasj

'Derfor oppfordrer jeg folk i pensjonsalder - eller deres familie og venner - til å sjekke om de går glipp av hundrevis av kilo økonomisk støtte. De kan kontakte DWP online eller via telefon, snakke med lokale veldedige organisasjoner som Age UK eller få hjelp fra lokale representanter.

'Å ha sparepenger, pensjon eller eie et hjem utelukker deg ikke. Allerede 1,5 millioner mennesker mottar pensjonskreditt, noe som fører til en gratis TV -lisens for de over 75 år og mange flere økonomiske fordeler, for eksempel hjelp med ting som rådsskatt og tannbehandling fra NHS. '

Alle kan bruke gratis online Pensjonskredittkalkulator for å sjekke kvalifiseringen og få et estimat på hva de kan motta.

Gratis TV -lisens dekker deg og alle andre du bor med, uansett alder. Du kan finne ut om du kvalifiserer for pensjonskreditt her.

Hvis du er blind eller har alvorlig synshemming, kan du også kreve 50% rabatt på lisensen din.

De med tomme eiendommer kan også være i stand til å unngå gebyret. Å eie et fjernsyn gjør deg ikke automatisk ansvarlig for et gebyr. Hvis du ikke bruker fjernsynet ditt, trenger du ikke betale for tilgang til live -tv.

courteney cox og matthew perry

Du trenger imidlertid en lisens hvis du ser på TV i en antenne som Sky, Virgin TV eller Freeview - ettersom disse alle utgjør som live -TV.

Under noen omstendigheter trenger ikke studentene å betale gebyret heller.

TV -lisensiering sier at du kan være dekket av foreldrene dine & apos; lisens hvis din & apos; utløpende adresse & apos; (foreldrenes adresse) dekkes av en TV-lisens, og du bruker bare TV-mottakerutstyr som drives av sine egne interne batterier-noe som betyr at det ikke er koblet til en strømforsyning.

Regelen betyr at hvis foreldrene dine har en TV -lisens, er du fullt dekket til å se live -TV eller bruke BBC iPlayer fra et nettbrett, en smarttelefon eller en bærbar datamaskin fra universitetet.

Hvis du bor i et omsorgsbolig eller skjermet bolig og ser på TV på ditt eget rom eller leilighet, kan du i stedet kvalifisere deg for en TV -lisens for overnatting for boligomsorg (ARC).

Dette koster £ 7,50 per rom, leilighet eller bungalow. Både du og din bolig må kvalifisere.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: