TV -lisens -e -posten som tar to uker å lure deg - og hvordan du finner det

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

200 kriminalitetsrapporter ble gjort til Action Fraud i forhold til TV -lisensierings -e -poster forrige måned(Bilde: Getty Images Europe)



Storbritannias antisvindelbyrå har utstedt en advarsel til offentligheten om falske e-postmeldinger etter TV-lisensiering etter at den mottok mer enn 200 klager i desember.



Action Fraud, sa at hundrevis av mennesker blir sendt tilsynelatende uskyldige e -poster som lar deg være åpen for hacking.



I desember 2018 mottok den 200 kriminalitetsrapporter, med ofre som rapporterte et totaltap på 233 455 pund.

Den sa at en ny bølge av phishing -e -postmeldinger med TV -lisensiering er en del av større svindel, der kriminelle ringer ofre og hevder å være bankansatte og overbeviser dem om å dele med pengene sine.

Rapporter til Action Fraud viser at svindlere sender ut falske TV -lisens -e -poster angående refusjon og betalingsproblemer til mennesker over hele Storbritannia.



E -postene bruker vilkår som 'korriger lisensinformasjonen din', 'faktureringsinformasjonsoppdateringer' og 'forny nå' for å lure folk til å klikke på lenken i e -posten.

I løpet av en eller to uker vil offeret motta en telefon fra svindleren som hevder å være fra svindelavdelingen i offerets bank.



Svindlere overbeviser dem deretter om at de er ekte ansatte ved å bruke de personlige detaljene som er gitt gjennom det falske nettstedet.

Til slutt vil de hevde at offerets konto er blitt kompromittert, muligens av en phishing -svindel de kan ha blitt offer for nylig, og at de må overføre pengene sine til en ny 'trygg konto'.

'Bankpersonell og politifolk vil aldri be deg om å flytte penger til en trygg konto,' forklarte Pauline Smith, direktør for Action Fraud.

'Det er også viktig at du aldri klikker på lenker i e -postmeldinger du ikke hadde forventet.

russell merke katy perry

'Hvis du tror du har vært utsatt for svindel, kan du rapportere det til oss.'

En talsperson for TV -lisensiering sa: 'Vi fortsetter å jobbe tett med Action Fraud for å øke bevisstheten om svindel -e -postene som sirkulerer til publikum, og fremstår som ekte TV -lisensieringskommunikasjon.

'TV -lisensiering vil aldri sende kunder uten uønskede e -post for å be om bankinformasjon, personlig informasjon eller fortelle deg at du kan ha krav på refusjon.'

Alle som har gitt sine opplysninger som følge av en uredelig e -post, bør rapportere dem til Action Fraud.

Hvis de har oppgitt bankinformasjon, bør de ringe banken sin snarest.

Les mer

tomannsbolig tilbygg
Siste svindel
Kvinnens bankkonto tømmes av en tweet Hva politiet ALDRI ville spørre deg om 10 -trinns plan for å aldri bli koblet igjen Stigende trussel om feriesvindel

Beskytt deg selv mot falske e -poster

  • Svar aldri på uønsket e -post fra TV -lisensiering. Organisasjonen vil aldri, uforutsatt, sende deg en e -post for å fortelle deg at du har krav på refusjon eller be om bankinformasjon/personlig informasjon.

  • Ikke anta at en telefonsamtale eller e -post er ekte. Bare fordi noen kjenner de grunnleggende detaljene dine (for eksempel navn eller adresse), betyr det ikke at de er ekte. Kriminelle kan enkelt forfalske telefonnumre og e -postadresser til selskaper du kjenner og stoler på.

  • Spør alltid uoppfordrede forespørsler om din personlige eller økonomiske informasjon, og klikk aldri på koblingene og vedleggene i e -postmeldinger eller tekster du mottar ut av det blå.

  • Banken din vil aldri ringe og be deg om PIN -kode, fullstendig bankpassord, eller be deg om å overføre penger fra kontoen din.

TV -lisenssvindel - hva du skal gjøre hvis du faller for det

Gi beskjed til banken din så snart som mulig og overvåke kontoutskriftene dine regelmessig for uvanlig aktivitet.

Hvis du mistenker at din identitet kan ha blitt stjålet, kan du sjekke kredittfilen din raskt og enkelt online.

Du bør uansett gjøre dette noen få måneder ved å bruke en anerkjent tjenesteleverandør og følge opp eventuelle uventede eller mistenkelige resultater.

Hvis du har blitt utsatt for svindel eller nettkriminalitet, rapporter det på nett eller ved å ringe Action Fraud 0300 123 2040.

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: