Toppadvokaten sier at han blir betalt mindre enn det McDonald's -arbeidere tjener i timen

Minstelønn

Horoskopet Ditt For I Morgen

Advokater i offentlige straffesaker finansiert av staten står ofte overfor forskjellige lønnsregler(Bilde: Getty)



En advokat med høy rangering har hevdet at advokater kan tjene mer en time ved å jobbe i en takeaway -kjede.



Chris Henley, som leder Criminal Bar Association, sa at advokater ofte blir betalt mindre per time enn de ville jobbe på en restaurant som McDonald's.



khabib vs poirier uk tid

'For ofte gir avgifter for straffeforfølgelse timepriser dårligere enn lønn hos McDonald's,' sa han.

Selv om jus kan være et utrolig lukrativt yrke, spesielt i privat sektor der klienter ofte blir fakturert per time, er advokater i offentlige straffesaker underlagt forskjellige betalingsregler som er fastsatt av staten.

I et eksempel sa han at en advokatadvokat for junior (som kan ha ti års erfaring) vil bli betalt 46,50 pund for en hel forberedelsesnatt og en dag i retten, ville fungere på omtrent 5 pund i timen.



Det kan sammenlignes med inntektene til noen som jobber i en McDonalds kasse med en startlønn på £ 8 i timen.

På samme måte vil noen advokater tjene langt mer, og de som jobber privat kan tjene hundretusener (Bilde: Getty)



Og mens gjennomsnittslønnen for en junior kriminell advokat er rundt 40 000 pund i året, sa han at dette kan falle til mindre enn 28 000 pund når du tar med gebyrer for å leie kamre og andre kostnader.

Imidlertid er dette et gjennomsnitt - lave faste avgifter for offentlige advokater og de slitsomme skiftene det kan ta å forberede en sak, betyr at de ganske enkelt kan gå under minstelønnen.

Statsadvokater og forsvarsadvokater & apos; prisene er fastsatt av henholdsvis Crown Prosecution Service (CPS) og Justisdepartementet (MoJ) - og de fleste advokater er selvstendig næringsdrivende, så brutto gebyr må betale for reise, forsikring, pensjon og andre kostnader.

Noen kriminelle advokater velger å supplere inntektene sine ved å ta en blanding av offentlige og private saker (Bilde: AFP/Getty Images)

Andre steder vil en junior forsvarsadvokat få utbetalt 90 pund for en enkelt rettsmøte og 125 pund for en dom.

En grunnleggende prøveavgift vil være £ 600, men kan være betydelig mer avhengig av lovbruddet som blir prøvd og hvor lenge rettssaken derfor vil vare.

The Criminal Bar Association har beregnet at gjennomsnittlige timepriser for påtalemyndigheter fungerer på 20 pund eller mindre i en fjerdedel av Crown Court -forhandlingene.

Bransjepersonell skal møte neste uke for å diskutere hva de skal gjøre med krisen i gebyrene - med planer om å reformere systemet for å gjøre det mer rettferdig.

Imidlertid sa det at selv disse gebyrene ikke kan ta hensyn til alt forberedelsen som inngår i en prøveperiode.

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: