Tekstfellen som betyr at du belastes 45 p for å sende grunnleggende meldinger

Tekstmeldinger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Smarttelefon i kvinnelige hender

Kjører du på gebyrer?(Bilde: Getty)



Du har ikke vært i utlandet, du har knapt ringt og du har ubegrensede tekster. Så HVORFOR ser mobilregningen din fortsatt større ut enn du forventet?



Svaret kan skyldes en enkel feil som mange av oss gjør gjentatte ganger, uten å innse det.



Smarttelefonen din vil automatisk konvertere en melding fra SMS (tekstmeldingstjeneste) til MMS (multimedietjeneste) hvis du sender samme tekst til mer enn én person, forklarte Ernest Doku, mobilspesialist på uSwitch .

Og disse er vanligvis ikke en del av mobilprisplanen din.

Telefonselskaper belaster deg forskjellige beløp for multimediemeldinger. EE og O2 lader begge 40p, Tre ladninger 17.4p og Vodafone 45p.



Andre ting du kanskje ikke vet vil koste deg

Romeo og Julie snakker emoji -er

Vær forsiktig med emojis

Men det er ikke bare et tilfelle av å lagre ferien din for Hva skjer . Det er mange måter å aktivere telefonen til å konvertere meldingen til en MMS.



Danielle Armstrong forlater sykehuset

Doku sa: Jazzing opp det skrevne ordet med en kjede av emojis er et stort nei-nei. Nok en gang blir du belastet for pakken for en MMS -melding.

Unngå også å sende kontaktkort, videoer og bilder, musikk og steder, og ikke send en tekst til en e -postadresse.

Til slutt, prøv å holde meldingen kort og god - send lange meldinger som to tekster for å unngå å bli belastet.

Hvordan slå anklagene

Ung kvinne som bruker smarttelefon

Bruk WhatsApp til å sende bilder i stedet

Hvis du mistenker at du tar opp MMS -avgifter, kan du begynne med å endre vanene dine. Hva skjer lar deg sende bilder og videoer til andre mobilnumre via wifi -tilkoblinger.

Noen telefoner lar deg slå av MMS -funksjonen. Søk i telefonmodellen din for å finne ut om du har dette alternativet.

Hvis du virkelig vil fortsette å sende tekstmeldinger til bilder og lange meldinger, sjekk om telefonleverandøren din lar deg betale for ‘tillegg’ til en redusert pris.

daglig speilforside

5 andre kostnader å se etter

Mann som ser gjennom kikkerten

Ikke bli fanget ut (Bilde: Getty)

Vi spurte Doku om hvilke andre anklager som fanger oss. Her er hva han sa:

1. Roaming rundt i Europa

EUs roamingavgifter skal slettes, men - til tross for all snakk - ikke la deg lure til å tro at dette allerede har skjedd. Prisene er sterkt begrenset, men blir ikke fjernet helt før 2017.

Før du drar over dammen på ferie i år, må du sjekke inn med nettverksleverandøren din. Mange har roamingavtaler og pakker du kan dra nytte av.

2. Gebyrer utenom pakken

Britene bruker £ 885million i året på datatakster utenom tariff, ifølge uSwitch-forskning. Og det er en enkel løsning. Hvis du overskrider minutter, tekster og datagrense hver måned, har du sannsynligvis feil tariff.

Be nettverket ditt om å bytte til en mer hensiktsmessig pakke-du må kanskje betale for en litt dyrere avtale, men denne ekstra kostnaden vil sikkert være mindre enn gebyrene utenom pakken du påløper.

beste soling olje

3. Teknisk alle

Dagens barn kjenner seg godt rundt en smarttelefon før de er tom for bleier. Overlatt til sine egne enheter, vil du risikere at de får en stor regning med kjøp i app-spesielt i tilsynelatende 'gratis å spille' -spill.

Hold øye med hva de gjør og husk - du kan vanligvis deaktivere disse kjøpene i enhetens innstillinger.

4. Push -varsler

Tror du at appene dine er slått av? Tenk igjen. Tannhjul kan snu bak kulissene.

Noen smarttelefonapper bruker pushvarsler - de 'nyttige' små popup -varslene - for å gi deg beskjed når du har en Facebook -melding eller en ny kamp på Tinder. Disse bruker data og kan presse DEG over datatilskuddet ditt.

5. Avstemning i konkurranser

Hvis du er en vanlig X-Factor-velger, eller har vært kjent for å tilbringe natt etter natt med å stemme på hundeduoer på Britain's Got Talent, kan det være lurt å sjekke hva nettverket ditt lader. Siden juli 2015 har måten vi blir belastet for å ringe premiepris og ikke-geografiske numre endret.

Den gode nyheten er 0800- og 0808 -numre er nå gratis å ringe fra mobiltelefoner . For andre dyre numre, for eksempel de som starter 084, 087, 118 eller 09, betaler du nå en 'tilgangsavgift' til nettverksleverandøren og en 'servicegebyr' til selskapet du ringer til.

Men vær forsiktig - tilgangskostnadene varierer dramatisk mellom nettverkene, så se om din sammenligner seg positivt.

Se Også: