Sky, Plusnet og EE bytter bredbåndskunder til billigere tilbud - og sparer £ 70 i året

Ee

Horoskopet Ditt For I Morgen

En sårbar person kan variere fra en person med nedsatt funksjonsevne til en person som har blitt sagt opp(Bilde: AFP/Getty Images)



Millioner av sårbare Sky-, Plusnet- og EE-kunder skal byttes til billigere bredbåndstilbud for å sikre at de ikke blir utnyttet av den såkalte & lojalitetsstraffen & apos ;.



De tre teleleverandørene sa at kundene automatisk vil bli flyttet over til billigere avtaler når kontraktene avsluttes for å sikre at de betaler en rimelig pris.



Løftet vil gjelde alle som er klassifisert som & apos; sårbare & apos; - som kan variere fra en person med nedsatt funksjonsevne til en person som er arbeidsledig eller eldre.

Telekomregulator Ofcom sa at flyttingen vil være til fordel for rundt 1 million sårbare utenkontraktskunder og spare dem i gjennomsnitt rundt £ 70 i året.

Får du en rettferdig avtale? (Bilde: Dette innholdet er underlagt opphavsrett.)



Det sa at for mange mennesker blir shuntet over på dyre avtaler etter at de første rabattene er over. Mange av disse kundene er også forhindret i å gå over til billigere tilbud fordi de beste prisene er forbeholdt bare nye kunder.

Dette er kjent som 'lojalitetsstraff'.



Ofcom anslår at 8,7 millioner mennesker er uten kontrakt. I gjennomsnitt betaler disse kundene rundt 4,70 pund i måneden mer enn leverandørens gjennomsnittspris for tjenesten.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Som et resultat har EE nå lovet å gi kundene en engangsprisreduksjon som vil matche prisen på den beste avtalen, inkludert de som er tilgjengelige for nye brukere.

Plusnet sa at kundene automatisk blir flyttet til det beste tilbudet etter rabattperioden, inkludert de som er tilgjengelige for nye brukere.

Sky sa at kundene vil få en årlig prisanmeldelse, som vil se dem flyttet til den billigste avtalen uten kontrakt.

Det følger et lignende trekk fra BT, TalkTalk og Virgin Media, som alle ble enige om å gjøre det samme i fjor.

Virgin Media sa også at den har utvidet definisjonen av sårbar til automatisk å inkludere de som er 65 år og som ikke har byttet eller endret pakken sin i minst tre år.

I tillegg til de nye tiltakene, må telekom- og betalings -TV -selskaper nå skrive til kundene sine 10 til 40 dager før kontrakten avsluttes for å advare dem om kommende prisstigninger.

Disse varslene kan sendes via tekst, e -post eller brev og må inneholde:

  • Avtalens sluttdato

  • Prisen betalt før denne datoen

  • Eventuelle endringer i tjenesten og prisen som betales ved slutten av denne perioden

  • Informasjon om enhver oppsigelsestid som kreves for å si opp kontrakten

  • De beste tilbudene som tilbys av leverandøren, inkludert å fortelle lojale kunder hvilke priser som er tilgjengelige for nye kunder.

Lindsey Fussell, hos Ofcom, sa: 'Vi sørger for at kundene blir behandlet rettferdig ved å få selskaper til å gi dem den informasjonen de trenger når de trenger det.

'Dette vil legge makten i hendene på millioner av mennesker som betaler mer enn nødvendig når de ikke lenger er knyttet til en kontrakt.'

Se Også: