Nye regler for bankoverføring trer i kraft i dag - alt du trenger å vite

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

En ny & apos; bekreftelse på betalingsmottaker & apos; sikkerhetstiltak lar deg sjekke nøyaktig hvem du overfører penger til under nye svindelregler som trer i kraft i dag.



Seks store banker, inkludert Barclays og HSBC, har introdusert nye sikkerhetskontroller for alle kunder som overfører penger til venner, familie, bedrifter og andre betalingsmottakere.



Det nye systemet, kjent som & apos; bekreftelse på betalingsmottaker, ble først introdusert i oktober 2018 og blir lov tirsdag 30. juni.



Vinnie Jones kone dør

Det er en del av arbeidet med å redusere bedrageri som koster britisk økonomi mer enn 130 milliarder pund i året.

For å gjøre en overføring må du vanligvis sende inn mottakerens kontonummer og sorteringskode.

Du kan også sende navnet deres, men tidligere har banker ikke vært lovpålagt å bekrefte dette.



Det er en del av et stort angrep på svindel

Dette smutthullet betydde at svindlere kunne posere som andre mennesker for å lure kunder til å sende penger til andre kontoer.



Men fra 30. juni kan du be banken din om å utføre en navnekontroll før du sender ut penger.

De vil kunne kontrollere at navnet på kontoen samsvarer med navnet du sender penger til - og hvis det ikke gjør det, vil de varsle deg.

Det betyr at du kan sjekke hvem kontantene dine egentlig skal, og stoppe betalingen om nødvendig.

Juni -reglene vil gjelde for raskere betalinger og CHAPS. Bacs -betalinger, som ofte brukes av arbeidsgivere til å betale ansatte, vil bli lagt til senere på året.

First Direct, Halifax, Lloyds, RBS (inkludert NatWest), Nationwide og Santander vil introdusere det 30. juni. TSB sa at det vil følge innen oktober 2020.

Viktigere er at du bare kan be om sikkerhetskontrollen hvis begge bankene er med i ordningen. Det vil ikke gjelde for internasjonale betalinger.

Bekreftelse på betalingsmottaker - og hvordan det vil fungere

Du kan sjekke om betalingsmottakers navn samsvarer med navnet på kontoen (Bilde: Caiaimage)

Skilt sitter utenfor grener

Reglene trer i kraft 30. juni (Bilde: Bloomberg via Getty Images)

For å gjøre en overføring etter 30. juni, må du angi betalingsmottakers sorteringskode, kontonummer og en betalingsreferanse som standard. Du har også muligheten til å sende inn navnet sitt som må være nøyaktig slik det vises på kortet.

Banken din vil da be deg om å angi kontotypen du betaler - personlig eller virksomhet.

Den vil deretter sjekke postene til betalingsmottakers bankkonto for å se om navnet stemmer overens.

Du får deretter ett av følgende svar:

  • Hvis du brukte det riktige kontonavnet, får du bekreftelse på at detaljene stemmer overens, og du kan fortsette med betalingen
  • Hvis du brukte et lignende navn som kontoinnehaveren, får du beskjed om det faktiske navnet på kontoinnehaveren. Du kan oppdatere detaljene og prøve igjen, eller kontakte den tiltenkte mottakeren for å sjekke detaljene
  • Hvis du har angitt feil navn for kontoinnehaveren, vil du bli fortalt at detaljene ikke stemmer overens, og rådes til å kontakte personen eller organisasjonen du prøver å betale.

Hvis du foretar en telefonbetaling, får du beskjed om det er en match eller ikke under samtalen. På nettet får du et & apos; ja, match & apos; melding.

Beslutningen om å gå videre eller ikke er fortsatt din uansett hva som skjer - men risikoen blir tydeliggjort hvis du velger å gå videre etter å ha mottatt en kamp uten kamp.

Se Også: