Sergio Perez innrømmer 'det vil ikke være vanskelig' å slutte i F1 og får Max Verstappen til å hevde

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sergio Perez ser seg selv løpe inn Formel 1 utover utløpet av hans nåværende rød okse kontrakt – men innrømmer at når tiden er inne for å forlate det 'blir det ikke vanskelig'.



Meksikaneren signerte en ny avtale tidligere i år som sikrer hans plass på rutenettet til slutten av 2024-sesongen. Det betyr at Perez garantert vil forbli i F1 til minst noen uker før hans 35-årsdag.



Men slik situasjonen er nå, har han absolutt ingen intensjon om å kalle det en dag på det tidspunktet. Uansett om han vil bli tilbudt en ny forlengelse av Red Bull mellom nå og da, tror Perez at han fortsatt vil fortsette å kjøre.



'Jeg har fortsatt en kontrakt til 2024, men jeg kan ikke forestille meg at jeg vil avslutte karrieren min da,' sa han BILDE . 'Jeg er for ung til det og har det fortsatt for mye moro. Selv om sporten tar mye tid. Men sånn er det.

'Formel 1 vil være livet ditt, og du kan ikke bare legge det bak deg – og likevel blir det ikke vanskelig for meg til slutt. De beste øyeblikkene i livet mitt har ingenting med racing å gjøre. For eksempel fødselen til barna mine. Men selv de enkle tingene betyr mye for meg. Hvis jeg kan få en taco i Mexico for 20 pesos og tilbringe tid med familien min, er dette øyeblikkene du ikke opplever i Formel 1.'

Det har vært en merkelig sesong så langt for Perez. Hans fangst på 173 poeng er med en viss margin hans beste avkastning noensinne etter 13 løp i en F1-sesong, men det er fortsatt følelsen av at han må gjøre mer. Hans Monaco Grand Prix seier var et lysende eksempel på hva han er i stand til, men han har ennå ikke vunnet mer enn ett løp på en enkelt sesong.



  Perez ble kort ansett for å være en tittelkandidat etter å ha vunnet i Monaco
Perez ble kort ansett for å være en tittelkandidat etter å ha vunnet i Monaco ( Bilde: Getty Images)

Meksikaneren har ikke sett ut til å ta seier i noe løp siden, og han har i stedet blitt overstrålet av lagkameraten Max Verstappen . Det er liten skam i det – nederlenderen er den forsvarende mesteren og i mesterlig form igjen i år – men mer må til for å vinne tvilerne hans.

En av dem kan godt være innenfor Red Bulls rekker, som rådgiver Helmut Marko gjorde følelsene sine klare før forrige helgs innløp Ungarn . 'Han er for langt bak Max Verstappen for øyeblikket,' sa han. 'Sommerferien har ikke startet ennå, men han ser allerede ut til å være i den modusen.'



Perez vet at ikke alt er bra, da han la til: 'Jeg føler meg veldig bra i bilen, men ikke perfekt. I begynnelsen av sesongen hadde jeg toppfart. Nå har vi videreutviklet bilen og den passer ikke lenger kjørestilen min. 100 prosent. Jeg må tilpasse meg fordi det passer for øyeblikket bedre til Max og kjørestilen hans.

  Perez har i stor grad blitt overstrålet av den forsvarende mesteren Verstappen
Perez har i stor grad blitt overstrålet av den forsvarende mesteren Verstappen ( Bilde: Getty Images)

'Derfor må jeg venne meg til det så fort som mulig og håper at vi går mer i den retningen vi hadde i starten av sesongen. Da kan jeg virkelig angripe igjen. Jeg kan ikke engang forestille meg hva det må være som å feire en tittel. Det er akkurat det som motiverer meg. Hvis jeg ikke var i en slik toppbil, ville jeg sannsynligvis ikke vært i denne sporten lenger.'

Og han føler fortsatt at han kan slå Verstappen. På spørsmål om han kan bli verdensmester, svarte Perez: 'Definitivt! Hvis alt stemmer og jeg kjører perfekt, kan jeg slå hvem som helst i Formel 1. Max også. Jeg har vist det flere ganger denne sesongen.

'Dessverre vil det ikke bli noen sikker suksess. Max har utrolig kvalitet, er ekstremt kul for alderen og har en veldig god følelse for bilen. Derfor er spørsmålet ikke om jeg kan slå ham på en helg , men hvor mange løp jeg kan fullføre foran ham. Det handler om konsistens. Det skiller en mester.'

Se Også: