Santander og RBS bryter fortsatt lovlige regler om PPI for tusenvis av kunder

Ppi

Horoskopet Ditt For I Morgen

To av Storbritannias største banker har blitt beordret til å iverksette tiltak mot PPI etter å ikke ha sendt tusenvis av kunder juridisk bindende årsoppgjør.



Competition and Markets Authority (CMA) sa at de to bankene ikke klarte å sende, eller sende unøyaktige, årlige PPI -påminnelser til kunder som går tilbake til seks år tilbake.



De har nå blitt beordret til å oppnevne et uavhengig organ som skal håndtere sine PPI -prosesser i stedet.



I henhold til gjeldende regler bør PPI -kunder motta en årlig påminnelse fra leverandøren om hvor mye de har betalt for forsikringen, hvilken dekning de har og retten til å kansellere.

Men RBS klarte ikke å gi påminnelser til nesten 11 000 av kundene i opptil seks år.

Långiveren har nå skrevet til de som er berørt, og påminnet om retten til å kansellere forsikringen, og den har så langt betalt ut over 1,5 millioner pund i refusjon til disse kundene.



(Bilde: Getty)

Santander sendte i mellomtiden årlige purringer med feil informasjon til over 3400 av sine PPI-kunder for boliglån over en femårsperiode.



Det er andre gang det er funnet at begge bankene bryter PPI -reglene, og hver advarte om å forbedre praksis i 2016.

Betalingsbeskyttelsesforsikring, eller PPI som den er kjent for, selges sammen med lån, kort, kassekreditt, boliglån og katalogkontoer, for å dekke tilbakebetalinger hvis du ikke kan. Feilsalget av det har blitt en av historiens største bankskandaler.

Den selges videre lån, boliglån, kredittkort og til og med butikkort gjennom high street -kjeder, katalogfirmaer, banker, byggefellesskap og til og med supermarkeder.

Imidlertid har banker og byggefellesskap de siste årene blitt fanget ut for massivt overbelastning og feilsalg - ofte fortalt kundene at det var obligatorisk for lånet de trengte.

Nå, fristen for de feilsolgte nærmer seg (29. august) - og 10 milliarder pund i erstatning forblir ukrav.

Adam Land, ved CMA, sa: 'Det er uakseptabelt at noen banker ikke gir PPI -påminnelser - eller sender unøyaktige - åtte år etter at bestillingen vår trådte i kraft. De juridisk bindende instruksjonene vi har gitt i dag, vil sikre at både RBS og Santander nå følger reglene.

'Dette er alvorlige spørsmål som i fremtiden kan resultere i bøter hvis regjeringen gir oss de myndighetene vi har bedt om. Foreløpig forventer vi at RBS vil tilbakebetale alle berørte kunder raskt, og at både RBS og Santander skal sørge for at lignende brudd ikke skjer igjen. '

En talsperson for Santander sa: 'Vi beklager at et lite antall kunder som var i ettertid mottok feil informasjon om pantelånet som en del av en kommunikasjon om deres PPI -retningslinjer.

'Kundene ble ikke påvirket økonomisk som et resultat, og ville ha vært klar over sin korrekte boliglånsbalanse gjennom sin årlige boliglånsoppgave og annen kommunikasjon. Vi informerte CMA så snart vi ble klar over problemet, og har tatt skritt for å sikre at det ikke skjer igjen. '

Adam French på hvilken? la til: 'Dette er enda et eksempel på bankenes elendige tilnærming til PPI. Å unnlate å følge nye tiltak som ble innført for 8 år siden, gjør ingenting for å forbedre tilliten til en bransje som fortsatt håndterer en feilsalgsskandale.

'Betalingsbeskyttelsesforsikring ble solgt feil til millioner av mennesker i over to tiår, og siden har milliarder blitt tilbakebetalt til forbrukerne. Med fristen for å fremsette et krav i underkant av en uke unna, løper tiden ut for folk som tror de kan ha blitt solgt PPI feil - det er nå eller aldri. '

som vant kjendis x faktor

Se Også: