Santander vil gjøre store endringer i alle kassekredittgebyrer neste uke - etter at rapporten finner ut at den belaster 7,5 ganger mer enn et lønningslån

Santander

Horoskopet Ditt For I Morgen

Santander

Kunder blir nå automatisk registrert for varslinger om uregelmessige overtrekk(Bilde: PA)



Santander skal slette uregulerte kassekredittgebyrer for kunder på betalte kontoer - og redusere gebyrene for alle andre brukere i neste uke.



Den spanske långiveren sa at de på 123 -kontoen, 123 Lite -kontoen og de nylig introduserte Select and Private -kontoene ikke vil betale noen straffer for å bli overtrukket uten varsel fra tirsdag 10. juli.



Det kommer to måneder etter at en undersøkelse fant at bankens kassekredittgebyrer kan være nesten 7,5 ganger høyere og 155 pund dyrere enn et lønningslån - og belaste kundene heftige 179 pund over 30 dager.

Santander sa at endringene vil komme 4 millioner nåværende kontokunder til gode som betaler et månedlig gebyr for sine kontoer.

I mellomtiden vil alle med en gebyrfri personlig løpende konto - for eksempel studentkontoer og hverdagskontoen - få maksimal månedlig kostnad (MMC) redusert fra £ 95 til £ 50.



Dette inkluderer alle uregulerte kassekredittgebyrer, inkludert betalte og ubetalte varegebyrer.

jake bugg og cara delevingne

Santander sa at den grunnleggende nåværende kontoen fortsatt vil være tilgjengelig for nye og eksisterende kunder. Denne kontoen har ingen kassekredittgebyrer og ingen månedlig kontogebyr.



Bankens beslutning følger Lloyds Banking Group som avskaffet uregulerte kassekredittgebyrer i 2017.

Det har forstått at Storbritannias banker samlet inn 2,3 milliarder pund i inntekter fra kassakreditt i 2016, med den finansielle vakthunden nå midtveis i en 'grunnleggende reform' av systemet.

Uordnede kassekreditt kontra ordnede: Hva er forskjellen?

En kvinne tar kontanter fra vesken sin under shopping

Ordnet kassekreditt: Disse er forhåndsgodkjent gjennom din bank eller byggesamfunn. Hvis saldoen din når null, kan du låne penger opp til den avtalte grensen, som deretter kan betales ned på et senere tidspunkt. Det er ofte gebyrer knyttet til.

Uordnede kassekreditter: Disse er også kjent som ikke -planlagte kassekreditt og skjer når du går på overtrekking uten å be om penger på forhånd. Dette kommer ofte med en straffereavgift som kan eskalere raskt.

Les mer

Få en bedre bankkonto
Santander kutter fordeler på 123 -konto Hvorfor trenger du tre bankkontoer? Banker som lar deg fryse kortet ditt Hvordan bytte til en mye bedre bank

Reza Attar-Zadeh, i Santander UK, sa: «Disse endringene betyr at fire millioner voksne kontokunder vil tjene på ingen uregulerte kassakreditt på sine kontoer.

'På andre kontoer vil de maksimale uregelmessige gebyrene en kunde kan betale hver måned bli nesten halvert, og kundene vil automatisk bli registrert for uregulerte kassekredittvarsler for å hjelpe dem med å minimere eller forhindre slike avgifter.

For de med ordnet kassekreditt, vil gebyrene forbli de samme for alle kontoer med buffergebyret på £ 12 - kundene vil også fortsatt kunne kreditere kontoen sin innen kl. 16.00 for å unngå trekkgebyrer.

Santander løpende kontoer forklart

Santander minibank
  • 123 Nåværende konto - Denne kontoen betaler deg cashback på utvalgte husholdningsregninger og renter på saldoen din. Det kommer med et månedlig gebyr på £ 5.

  • Velg nåværende konto - Tilbyr alt det ovennevnte pluss tilgang til personlig banktjeneste Santander Select. Et månedlig gebyr på £ 5 påløper, og du må betale minst £ 5000 per måned til en Select Current -konto eller beholde £ 75 000 i enhver Santander -investering (er), sparing eller driftskonto for å kvalifisere deg.

  • 123 Lite nåværende konto - Denne betaler deg cashback på utvalgte husholdningsregninger når du bruker nettbank eller mobilbank - men det er en månedlig avgift på £ 1.

  • Daglig kontokonto - Lar deg få inntekten din betalt inn, betale regninger og søke om et ordnet kassekreditt uten månedlig avgift.

  • Valgskonto - For et månedlig kontogebyr på £ 10 sørger Choice -kontoen for at du ikke blir belastet for uregelmessige kassekredittgebyrer.

  • Grunnleggende kontokonto - Få inntekten din betalt inn, betal regningene dine og få et påfyllingsvisum-debetkort for å foreta kortbetalinger. Hvis du er bosatt i en EU og bor utenfor Storbritannia, er dette den eneste kontoen i Santander som er tilgjengelig for deg.

  • 123 Minikonto - Denne kontoen må innehas av en voksen for barn i alderen 0-10 år. Når de er 11 unge kan de ta kontroll over kontoen selv.

  • 123 Studentkonto -Tilbyr et gratis Santander 16-25 Railcard, renter på saldoen din og en rentefri og gebyrfri kassekreditt.

  • 123 Forløpskonto -Denne er designet for studenter som fortsetter med høyere utdanning etter en lavere grad-de kan få tilgang til en rentefri og gebyrfri ordnet kassekreditt og kredittrente.

    er steve wright gift
  • 123 Graduate Konto - For nyutdannede som har fullført et kurs i løpet av de siste 3 årene og krever tilgang til kassekreditt.

  • Essentials Current Account (for studenter og arbeidere fra Storbritannia) - En 31 måneders driftskonto for alle som nylig har flyttet til Storbritannia.

Utenom dette koster avgifter £ 1 per dag for bruk opp til £ 1,999, £ 2 per dag for bruk fra £ 2000 til £ 2,999.99 og £ 3 per dag for £ 3000 eller mer.

Rachel Springall, finansekspert ved Moneyfacts , sa: 'Å fjerne de uregulerte kassekredittgebyrene er et stort trekk av Santander, ettersom lån fra denne fasiliteten kan være den dyreste formen for kortsiktig utlån.

'På 123 løpende konto tar Santander vanligvis 6 pund per dag på sin uregulerte kassekreditt når en buffer på 12 pund er brutt, så fjerningen av den daglige avgiften vil være en stor forskjell for de som bruker kontoen som bruker grensen,' Springall la til.

berlin nyttårsaften 2014

'Dessverre har Santander ikke tatt dette som en mulighet til å redusere karten på det arrangerte anlegget, som igjen gir en buffer på £ 12, men kan kreve en daglig avgift mellom £ 1, £ 2 eller til og med £ 3, avhengig av beløpet som blir overtrukket. '

& apos; Rip-off kassakredittgebyrer er verre enn lønningslån & apos;

(Bilde: Bloomberg via Getty Images)

Santanders beslutning om å avskaffe straffer og redusere dem andre steder kommer to måneder etter at en dempningsrapport avslørte hvordan banker tar høyere renter enn lønningslån.

Hvilken? sammenlignet kostnaden for å låne 100 pund i 30 dager i en uregulert kassekreditt med 16 high street -banker kontra lån via et lønningslån.

Den fant 13 banker som krever mer enn et lønningsselskap.

Santander toppet avstemningen som den dyreste - mens TSB ble funnet å være 6,5 ganger høyere og belaste 160 pund, mens HSBC er seks ganger høyere på 150 pund.

Financial Conduct Authority begrenset avgifter på lønningslån i 2015. I henhold til de strengere reglene ville det koste £ 24 for £ 100 -lånet over 30 dager via en lønningsutlåner.

Gareth Shaw, hvilken? pengeekspert, sa: Det er alarmerende at flertallet av bankene fremdeles har lov til å kreve mer enn lønningslånefirmaer gjennom disse rip-off kassakostnadene.

Disse utpressende gebyrene kan koste tusenvis av pund i året, og treffer dem som har råd til det minst.

Bare noen uker etter rapporten lanserte pengetilsynsmyndigheten, Financial Conduct Authority (FCA) et angrep på høykostnadskreditt som en del av arbeidet med å beskytte sårbare forbrukere.

Etter en omfattende gjennomgang av sektoren, sa den at reformer av kassekredittgebyrer, leie-til-egen-operatører, dørstokke långivere og katalogkreditt og butikkort er i gang.

FCAs administrerende direktør Andrew Bailey sa: 'Høykostnadskreditt brukes av over tre millioner forbrukere i Storbritannia, noen av dem som er de mest sårbare i samfunnet.

'I dag har vi foreslått en betydelig pakke med reformer for å sikre at de er bedre beskyttet, inkludert muligheten for et tak på utleie til husleie.

'Forslagene vil være til fordel for kassakreditt og høykostnadskredittbrukere, og balansere til fordel for kunden.'

Se Også: