Santander står overfor en stor regning for å refundere 30 000 kunder etter feil i pantelån

City News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Santander minibank

OPP til 30 000 boliglånskunder får refusjon etter at bankgiganten Santander innrømmet en tabbe.



Selskapet sa at låntakere som hadde lån med Abbey -virksomheten ble sendt et forvirrende brev om en regelendring tilbake i 2008.



Utsendelsen skulle markere at en takmargin - maksimumsbeløpet den kunne kreve over Bank of Englands basisrente - for de på standard variabel rente (SVR) økte fra 2,5% til 3,75%.



Men Santander, som kjøpte Abbey, sa at det ikke var klart for alle kunder at de kunne bytte til en konkurrerende boliglånsleverandør hvis de ikke var fornøyd, uten å betale en straff, innen tre måneder.

beste hårblekemiddel uk

Selskapet vil sende brev til mer enn 270 000 kunder mellom nå og høsten, selv om det ikke tror de fleste vil ha krav på pengene tilbake.

I stedet tror det bare de på en bestemt type boliglån, solgt fra 2002 til 2006, vil få refusjon.



Dette var mennesker som inngikk avtaler som fikk dem til å betale en fast eller tracker-rente for en bestemt periode, og deretter godta å betale Abbey's SVR for like lang tid etter det eller få en strafferamme for tidlig innløsning.

Santander godtar nå at det ikke ble gjort klart at de kunne bytte uten å bli straffet. Den spanskeide banken har satt av 232 millioner pund til å dekke kostnaden for dette, pluss to andre økonomiske feil.



hvem er brad pitt dating

Da Halifax gjorde en lignende tabbe i 2009 lovet den å betale 300 000 kunder opptil 500 millioner pund i kompensasjon. Hver mottok mellom £ 500 og flere tusen pund.

Santander kom til enighet med ny vakthund, Financial Conduct Authority, om hvordan de skal løse problemet.

beste stedet å selge telefonen

Det sto: Etter mottak av brevet vårt, hvis en kunde kontakter Santander, vil vi registrere og gjennomgå saken deres, avhengig av kundens forhold på det tidspunktet.

Selskapet setter opp en hotline for spørsmål og har lagt informasjon på nettet på www.santander-products.co.uk/capmargin .

Se Også: