Michael Gove: Det er irrelevant Dominic Cummings 'country drive var på kones bursdag

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Michael Gove sier at det var irrelevant at Dominic Cummings ’kjøretur til Barnard Castle falt sammen med konas bursdag.



Boris Johnsons sjefshjelper hevder at han tok den 30 minutter lange turen til skjønnhetsstedet, med kona og barnet i ryggen, for å teste om han var skikket.



Cummings sa at han hadde forlatt bilen og satt på en benk i omtrent 15 minutter.



Det var også påskedag. Begge disse tingene er irrelevante, sa han til Radio 4.

Tidligere sa han til BBC Breakfast: Etter min mening kan jeg ikke se relevansen av det. Han kjørte til Barnard Castle.

Familien stoppet, han gikk noen få meter, satte seg på en benk i en kort periode, deretter gikk han tilbake til bilen og kjørte tilbake til hjemmet sitt.



Jeg tror det faktum at det var, slik det også skjer påskedag, er uvesentlig.

billigste måten å feriere i florida

(Bilde: AFP via Getty Images)



Gove, en langsiktig alliert av Cummings, sa at han ikke brøt brevet til regjeringens retningslinjer for koronavirus-lockdown og prøvde bare å passe på kona og 4 år gamle sønn.

Gove sa at han bare fant ut at Cummings hadde reist til Durham da historien ble avslørt gjennom media.

Ministeren i regjeringen sa til BBC Breakfast at han ikke hadde vært klar over Cummings & apos; reise til fredag ​​kveld.

Han sa: 'Da jeg leste historien var jeg overbevist om at det ville komme en forklaring fra Dominic, fordi jeg vet at han er en mann med ære og integritet.'

Registrer deg for NEWSAM Politics nyhetsbrev

Fra koronaviruset til Brexit er dette en tid med store endringer og usikkerhet. Hendelser i parlamentet har sjelden vært så avgjørende - eller forvirrende.

Vårt daglige politikknyhetsbrev er der kl. 08.30 for å veilede deg gjennom disse turbulente tider.

Skrevet av speilets politikksjef Jason Beattie, den inneholder skarpt skrevet kommentarer, en kortfattet oversikt over hendelser i Westminster og sprut av sladder. Det er deretter en 16.30 punktoppdatering med dagens overskrifter.

hvordan døde dennis i eastenders

Ikke gå glipp av noe - registrer deg for NEWSAM Politics -nyhetsbrevet ved å besøke www.NEWSAM.co.uk/email.

Videre forsvarte den øverste regjeringsassistenten, sa Gove: 'Folk kan da dømme sin egen vurdering av om det de synes han gjorde var lurt eller ikke. Mitt eget syn er at det er helt rimelig.

'Påstanden fra noen var at han var hensynsløst og hensynsløst satt andre mennesker i fare, jeg tror at hvis vi ser på hele historien kan vi se at det ikke var tilfelle.'

Les mer

koronavirusutbrudd
Live oppdateringer av Coronavirus Storbritannias tilfeller og dødstall Er eksamensresultater i år rimelige? Siste nyheter om koronavirus

Cummings 'enestående uttalelse i rosenhagen No10 i går kom etter at mer enn 20 parlamentsmedlemmer i Tory krevde at Cummings skulle trekke seg eller bli sparket over hans 260 mil lange kjøretur til Durham i slutten av mars.

Rasende medlemmer av publikum sa at det var en regel for dem og en annen for PMs venner etter at de ble bestemt om å bli hjemme.

Se Også: