Sainsbury ble rammet av kortbetalinger som gjorde at kundene ikke kunne bruke kontaktløs

Sainsbury's

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: AFP via Getty Images)



Sainsbury opplever en kortbetalingsbrudd - med tusenvis av kunder som ikke kan betale for varer i butikker.



Den tekniske feilen kommer da forhandlere fortsetter å oppfordre kundene til å betale med kort under Covid -krisen.



NEWSAM Money oppdaget feilen etter at en butikksjef i en butikk i Sør -London fortalte oss at kundene ikke har klart å betale med kort den 'beste delen av dagen'.

Leser Rob fortalte oss også at kortet på £ 15 ble avslått onsdag kveld. Han bestilte kjøpet i & apos; smart shop & apos; app og gikk til kassen i butikken i nærheten.

'Jeg kom inn etter jobb, hentet et godt utvalg av produkter, samt middag, bare for å høre en uttalelse som sier at ingen kontaktløse kort blir akseptert. De forklarte også at ingen Google- eller Apple -betaling var tilgjengelig.



'Det var ingen skilt ved inngangen. Jeg ble skuffet og dro så til Morrisons. '

Kunder har også klaget på Twitter om det tekniske problemet, og mange sa at de måtte forlate butikkene uten varene sine.



En kunde skrev: 'Nok en driftsstans som betyr at jeg ikke kan bruke kontaktløs betaling for handelen min. Jeg har aldri kjent så mange av våre kontrollproblemer med selvskanning/betalinger. '

En annen sa: '@sainsburys takk [for] at du har kastet bort 1 time av tiden min i dag, ved at jeg kjørte til en butikk og gjorde en butikk for å finne ut at jeg ikke kan betale ettersom kontaktløs ikke jobber.'

Det ser ut til at kontaktløs og Apple Pay er mest berørt, selv om butikkmedarbeideren fortalte at kortene ikke fungerte som de skulle.

Sainsbury fortalte The NEWSAM at det opplevde en kort driftsstans onsdag ettermiddag.

Klokken 17:20 sa det at problemet er løst.

En talskvinne sa: Kontaktløse betalinger var kort tid utilgjengelige i butikkene våre i ettermiddag. Vi er i gang igjen og beklager overfor kundene våre for eventuelle ulemper dette medfører.

Har du blitt påvirket av dette? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Utbruddet kommer som tall i dag viser at mer enn hver fjerde betaling i fjor var kontaktløs da kontantbruken falt.

jack p shepherd baby

Mynt og sedler ble brukt til 17% av alle betalinger i Storbritannia i 2020, mens 27% av betalingene var kontaktløse, sa bransjeforeningen UK Finance.

Totalt sett var det 15,8 milliarder debetkortbetalinger og 6,1 milliarder kontantbetalinger i fjor.

I løpet av 2020 brukte 13,7 millioner mennesker kontanter bare en gang i måneden eller ikke i det hele tatt.

Kontaktløse betalinger utgjorde 9,6 milliarder transaksjoner.

Det er nå 135 millioner kontaktløse kort i omløp, som dekker 88% av debetkortene og 81% av kredittkortene.

Supermarkeder er det mest populære stedet å bruke kontaktløse, en trend som sannsynligvis vil stige med betalingsgrensen til £ 45.

Økningen i berøringsfrie betalinger er delvis ned til at forhandlere ber kundene om å unngå utveksling av kontanter under Covid-krisen.

Har jeg blitt belastet to ganger?

Tilbake i november opplevde Morrisons og Co-op-butikkens kunder et lignende nettverksproblem som gjorde at de ikke var i stand til å betale med kort.

I dagene som fulgte etter den tekniske feilen, kom det imidlertid frem at dusinvis av kunder ble belastet to ganger.

Hvis betalingen din har blitt avvist, kan du be om en 'ugyldig' kvittering som bevis på at den ikke har gått gjennom. Du har en lovfestet rett til dette.

Hvis du oppdager at du har blitt belastet to ganger, kan du kontakte butikken direkte for å be om full refusjon.

Du må vise bevis på dette, for eksempel et kontoutskrift eller kvittering for mislykkede transaksjoner.

Hvis forhandleren nekter å utstede refusjon, kan du reise en formell klage eller komme i kontakt med en tvisteløsningstjeneste som Resolver.co.uk.

Du kan også kreve refusjon fra kredittkortutstederen eller banken/bygningsforeningen.

& apos; Tilbakeføring & apos; lar deg kreve refusjon for mislykkede transaksjoner fra banken din direkte. Du må gå online og ta opp en sak innen 120 dager for å utløse den. Hvis det lykkes, vil pengene bli frosset og returnert til kontoen din.

Du må levere så mye bevis som mulig for å bevise kjøpet ditt (eller mislyktes) - for eksempel fotografier eller kvitteringer som viser at kortbetalingen mislyktes.

Hvis du betalte med et kredittkort, kan du gjøre et krav på § 75 hvis kjøpesummen for varene dine var minst £ 100,01.

Det spiller ingen rolle om du legger mindre enn dette på kortet ditt - du er dekket så lenge en del av betalingen ble utført på kreditt.

Du har opptil seks år på deg til å gjøre krav, så dette er en praktisk siste utvei hvis du befinner deg utenfor lommen uten løsning i sikte.

Se Også: