'Den kongelige familien og Margaret Thatcher var like mye skyld i Jimmy Savile som BBC', sier Noel Edmonds

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Noel Edmonds

Skyld: Noel Edmonds(Bilde: Rex)



TV -vert Noel Edmonds mener kongefamilien og Margaret Thatcher var like mye skyld som BBC for å ikke ha stoppet Jimmy Saviles usigelige forbrytelser.



Edmonds, som jobbet med Savile i Corporation, sa at hele virksomheten var implisert for å la den pedofile DJ'en blomstre.



Edmonds likte aldri Savile, sa han og beskrev ham som de absolutte fordypningene og husket hvordan han pleide å lure på hvorfor han hadde en jobb.

Men ansvaret for den frodige sexkrenkelsen han begikk i løpet av sin tiår lange karriere, kunne ikke alle legges på døren til kringkasteren, argumenterte han.

Han sa: Det som skjedde var usigelig. Men det er feil å helt klandre BBCs kultur.



Savile var i dybden med de kongelige, med fru Thatcher, med sykehusene og med Broadmoor.

Det er et helt etablissement som slapp ham inn i hjertet. Ikke bare BBC.



Han hevdet Dave Lee Travis, den tidligere DJ-en som fikk en betinget dom på tre måneder for usømmelig overgrep, ikke var i samme liga.

Jimmy Savile

Forkastet: Jimmy Savile (Bilde: PA)

Han sa: Han er ikke en ekkel fyr. Det var ingen dårlig stemning om ham. Jeg var aldri klar over noe eksternt sløvt med Dave.

I verste fall var han muligens villedet, sa han.

En dommer dømte Travis i september og beskrev lovbruddet som et forsettlig og ubehagelig seksuelt overgrep mot en forsker som jobbet med TV -programmet The Mrs Merton Show.

Edmonds, som tidligere har snakket om sitt ønske om å kjøpe BBC, beskrev det som et totalt rot, og advarte om at det ville gå tapt hvis det fortsatte slik det var.

Programlederen for Channel 4's Deal or No Deal sa: Det er for mange høvdinger, de kaster penger rundt, men de vet ikke hva de kaster penger på.

I et omfattende magasinintervju sa Edmonds at Jeremy Paxman og Dimblebys var hyklere som tar pengene og deretter angriper folk som betaler dem.

Savile er anklaget for å ha utført seksuelle overgrep i en rekke sykehuslokaler i NHS, så vel som andre steder.

Tidligere denne måneden hørte Høyesterett at antallet mennesker som har til hensikt å komme med påstander etter å ha blitt seksuelt misbrukt av den vanærede DJ -en, har steget til mer enn 200.

Se Også: