Rolls-Royce stenger permanent britisk luftfartsfabrikk på grunn av 'historiske' nedturer i etterspørselen

Rolls Royce Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Selskapet har allerede kunngjort 9 000 stillingsnedganger(Bilde: Newcastle Chronicle)



Romfartsgiganten Rolls-Royce har kunngjort planer om å stenge et stort nettsted i Storbritannia mens det fortsetter å håndtere virkningen av koronaviruskrisen.



Selskapet sa at det har til hensikt å stenge Annesley -fabrikken i Nottinghamshire innen utgangen av 2022 og overføre de 120 berørte ansatte til hovedbasen i Derby.



Rolls-Royce har allerede kunngjort 9000 stillingsnedganger siden starten på koronaviruspandemien.

I en uttalelse sa selskapet: 'Covid-19-pandemien har skapt et historisk sjokk i sivil luftfart, som vil ta flere år å komme seg.

'Etterspørselen etter våre sivile luftfartsprodukter og tjenester har falt betydelig, og vi har måttet ta vanskelige, men nødvendige beslutninger for å posisjonere oss for fremtiden.



- Det er med stor sorg at vi i dag har fortalt våre ansatte i Annesley at vi foreslår å stenge stedet.

'På grunn av den betydelige reduksjonen i etterspørselen etter våre produkter og tjenester, som følge av Covid-19-pandemien, har vi ikke lenger den arbeidsmengden som er nødvendig for å opprettholde driften.



'Vi konsulterer nå med fagforeninger og ansattes representanter, og vil se på alle dempende alternativer, inkludert å tilby våre folk overføringer til Derby.

'Dagens nyheter vil forståelig nok være veldig bekymringsfulle for alle som jobber i Annesley, og vår prioritet nummer én er å gi støtte til våre ansatte og deres familier.'

(Bilde: Rolls-Royce)

Rolls-Royce antydet først omstruktureringsplaner i mai, etter å ha advart om at 9 000 jobber var i fare på grunn av et betydelig fall i etterspørselen som ble forårsaket av krisen i koronaviruset.

På den tiden sa virksomheten at den hadde mottatt mer enn 3000 interessetilkallelser for frivillige oppsigelser, og to tredjedeler av de ansatte skulle forlate selskapet innen utgangen av august.

Den sa at den trengte å tjene 1 milliard pund i kontantsparing.

'Vi forventer en reduksjon på over 17% av arbeidsstyrken vår, tilsvarende mer enn 9000 roller på tvers av konsernet over hele verden, inkludert omtrent 8000 i vår sivile luftfartsvirksomhet, som vi reduserer med omtrent en tredjedel for å tilpasse oss det nye nivået på markedets etterspørsel. venter, heter det i en uttalelse.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

'I forrige måned åpnet vi frivillig sluttvederlag i Storbritannia, inkludert en forbedret førtidspensjon.

'Til dags dato har vi mottatt mer enn 3000 interessetilkallelser for frivillig avgang i Storbritannia, og omtrent to tredjedeler av disse forventes å forlate innen utgangen av august.'

Selskapet sa tidligere at kostnadsbesparende tiltak vil spare Rolls-Royce for opptil 1,3 milliarder pund, ettersom det advarte om at det kan ta 'flere år' før det kommersielle luftfartsmarkedet hopper tilbake fra den globale krisen.

Den sa at den har hatt 3 milliarder pund kontantflom fra virksomheten de siste månedene, da ordrene tørket opp og etterspørselen etter å betjene fly falt katastrofalt.

Rolla-Royce har mer enn 52 000 ansatte over hele verden.

Se Også: