Dyrebutikker og nettforhandlere selger aper i en handel du vil bli sjokkert over er lovlig

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Marmoset på Manchester Pets & Aquatics(Bilde: Andy Stenning / )



En sjokkert leser har varslet meg om reklame for aper som er til salgs i en dyrebutikk.



hva skjedde med meredith kercher den kvelden

Jeg trodde det var ulovlig å selge aper her i landet, sier Carole Hilton fra Manchester.



Tragisk nok er det ikke tilfelle.

I Storbritannia er det i dag 85 arter av primater som kan selges i disken som gullfisk, sier Dorset redningssenter Monkey World , som er full og har en venteliste på 50 uønskede kjæledyraper for å ta inn.

Apene de redder fra hjem har mange fysiske og psykiske problemer forårsaket av upassende kosthold og miljøer.



Vi har funnet ut at folk som kjøper apekatter generelt sett er velmenende og snille, men uten utdannelse om hvor vanskelig det ville være å ta vare på dem, sa talskvinne Charlie Crowther.

'Siden det er lovlig, antar de at domesticering er sikret.'



Marmoseter på Manchester Pets & Aquatics (Bilde: Andy Stenning / )

I 2016 signerte mer enn 114 000 mennesker en begjæring som oppfordret til strengere kontroller, inkludert å få alle som holder apekatter innenlands til å matche standardene som kreves av dyreparker, men regjeringen bestemte at gjeldende lov var nok.

Monkey World -direktør Dr Alison Cronin sier: De fleste innser ikke at denne handelen fortsatt eksisterer i Storbritannia i dag og absolutt ikke ville støtte den fortsatte ekspansjonen og spredningen med sosiale medier. Handelen kommer ut av kontroll.

'Vi har bedt regjeringen om ikke engang å forby handel, men krever at folk som holder disse dyrene skal være spesialister, de trenger å vite hva de skal mate dem, hvordan de skal beholde dem, for å beholde dem i selskap av sitt eget slag, å gi dem passende veterinærbehandling.

'Ingen av disse tingene skjer, og jeg fortsetter å samle marmosetaper fra menneskers stuer som bor i isolasjon i fuglebur.

Marmoset på Manchester Pets & Aquatics (Bilde: Andy Stenning / )

Grupper som krever et forbud mot å holde primater som kjæledyr inkluderer veldedigheten for dyrevelferd Fire poter , Født fri og RSPCA, som argumenterer: Primater er veldig intelligente, sosiale, ville dyr med kompliserte behov som ikke kan dekkes i hjemmemiljø.

De British Veterinary Association er enig og sier: Primater er langlivede, intelligente og sosialt komplekse dyr hvis behov og velferdskrav er usedvanlig vanskelige å dekke i fangenskap og når de holdes privat som kjæledyr. '

Aper annonserte for salg (Bilde: )

hvordan døde luke perry

Kampanje: Dr Alison Cronin fra Monkey World (Bilde: )

Så lenge det er lovlig å holde aper som kjæledyr, kan butikker som Manchester Pets & Aquatics annonsere og selge dem. I tillegg til å ha annonsert dem på nettstedet sitt, har det blitt plassert annonser som viser aper med bildeteksten: 'Ikke billig, men virkelig & apos; Wow & apos ;!'.

Denne uken hadde den et par Geoffroys syltetøy til 2800 pund, mens det i et annet bur var marmosetter med bomullsøret til 2600 pund for et par.

Min kollega Paul Byrne besøkte butikken og ble fortalt at han kunne kjøpe dem umiddelbart uten sjekker, en salgsassistent sa: Det er ingen lisens eller papirer.

Da han spurte om han kunne holde dem i en leilighet, var svaret: Selvfølgelig kunne du det.

Assistenten la til: Med utholdenhet temmer de mye, til det punktet hvor du bare åpner døren til buret og de kommer ut til deg.

Jeg ringte for å snakke med sjefen, som oppga navnet hans som Ronnie og insisterte på at de skulle utføre kontroller på kjøpere, før jeg avsluttet samtalen og sa: Jeg vil ikke bli involvert, beklager.

Tilbake til Carole Hilton: Hvis dette ikke er ulovlig, burde det være det.

PS Monkey World legger til denne advarselen: 'Det er også verdt å merke seg at noe online salg av aper er svindel, og velmenende publikum skiller seg med enorme summer for innskudd, for en ape som sannsynligvis ikke eksisterer.'

Se Også: