Foreldre kan få £ 150 for å dekke kostnader til skoleuniform når barn kommer tilbake i England

Skoleuniformer

Horoskopet Ditt For I Morgen

Barn i England kommer tilbake til klasserommene i dag(Bilde: Getty Images)



Tusenvis av foreldre over hele landet kan få støtte til å subsidiere barnets ensartede kostnader når skolene åpner igjen over hele England i dag.



School Uniform Grant tilbyr kvalifiserte husholdninger så mye som £ 150 per barn for å hjelpe til med utgiftene knyttet til å ha en ung person i full utdannelse.



Det er en del av utdanningsloven 1980 og tilbys av regjeringen for å hjelpe familier med lav inntekt med å administrere budsjettene sine.

Det kommer som tall viser at 12,5 millioner stykker uniform vil gå på deponi i dag ettersom foreldre innser at de små har skutt opp siden lockdowns begynte.

'Det koster en formue,' sier mamma av to Kerri, 32.



'Jeg har to barn på barneskolen, og til og med den billigste supermarkeduniformen legger til når du trenger å kjøpe noen par bukser, noen poloskjorter, noen hoppere - de er skitten etter en dag, så du trenger mye i garderoben. '

(Bilde: Getty Images)



School Uniform Grant er obligatorisk i Skottland hvor lokale myndigheter betaler familier med lav inntekt minst £ 100 per barn hvert år.

I England er det imidlertid ikke en lovfestet rettighet, og mange råd har blitt tvunget til å skrote - eller redusere - de siste årene på grunn av finansieringsrekke.

Kostnaden betyr at familier har måttet kutte ned på mat og andre nødvendigheter for å ha råd til det, har en rapport fra The Children & apos; s Society funnet.

Veldedigheten støtter School Uniform Bill, som oppfordrer skolene til å tilføre verdi for pengene -kriteriene til ensartede politikk i England.

love island cast 2018

Lovforslaget skal debatteres i parlamentet på fredag, og det vil blokkere regler om at statlige foreldre må kjøpe uniformer fra en dyr leverandør.

Men hvilke råd tilbyr støtten akkurat nå?

I løpet av de siste to årene har NEWSAM Money hørt fra dusinvis av råd som har trukket seg fra ordningen - med mange som sier at de ikke lenger har budsjett for det.

Dette inkluderer Stockton, Cornwall, Cambridgeshire og Northumberland - mens andre områder som Nottinghamshire nå bare betaler det til barn med spesielle pedagogiske behov.

Men likevel er det alltid verdt å sjekke din lokale myndighet for å se om du kan få økonomisk støtte.

Akkurat nå kan innbyggere i Gloucestershire søke om opptil £ 25 rabatt, mens de i Islington, London, kan kreve opptil £ 150 rabatt.

Hvis ditt råd ikke tilbyr støtte, sier Utdanningsdepartementet at foreldre i stedet kan søke om reduksjon fra barnets skole.

'Vår veiledning understreker at skolene bør prioritere kostnadshensyn høyest,' sa en talskvinne til NEWSAM Money.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

'Ingen skoleuniform bør være så dyr at elever eller deres familier ikke føler seg i stand til å søke eller gå på en skole etter eget valg på grunn av kostnaden for uniformen.'

kroning gatevisning tall

Mark Hall, på Divert - som forsket på bortkastede skoleuniformer - oppfordret foreldre til å donere klær hvis barnet deres ikke lenger kan bruke det.

'Nå er det på tide at foreldre og skoler tenker smart - mange familier vil ha poser fulle med knapt slitt uniform som lett kan gis til barn i ungdomsskolen og får mye bruk,' sa han.

'Skoler eller foreldregrupper bør organisere covid-sikre bytte' salg ', der du donerer dine gamle uniformer til skolen eller et bestemt punkt og får uniform i størrelsen du trenger i retur.

'På den måten vil de fleste kunne bytte barna sine uniformer gratis, og utallige plagg vil ikke ende opp med å bli deponert unødvendig.'

Hvordan søke om skoleuniformstipend

Små barn i klasserommet

Hvis du er så heldig å bo i et råd som tilbyr det, kan du søke her (Bilde: Getty)

Hvis du har lav inntekt og krever en av fordelene nedenfor, kan du søke om ordningen hvis din lokale myndighet tilbyr den.

For å være kvalifisert må du tjene mindre enn £ 16,190 i året.

amanda kjendis storebror

For å finne ut om ditt råd tilbyr det, skriv inn postnummeret ditt i Gov.uk -side for støtteside for skoleuniform her .

Når du har funnet din autoritet, blir du også ledet til andre typer støtte du kan kvalifisere for rundt utdanning og læring & apos; som reiselindring, gratis skolemåltider og hjelp til barnepass.

Hvem kvalifiserer for hjelp?

For å være kvalifisert må du tjene mindre enn £ 16,190 i året (Bilde: Taxi)

Utdanningsloven bestemmer at 'lokale myndigheter må sørge for klær til elever som ellers ikke hadde råd til skoleklær' - men det er ikke obligatorisk i England.

Beløpet du kan kreve avhenger av kommunestyrets budsjett, men som hovedregel er det tilskudd tilgjengelig for personer på en rekke fordeler, inkludert godtgjørelse for arbeidssøkere, inntektsrelatert arbeid eller støtte under det nasjonale asylsøkerstøttesystemet (Nass).

Du kan også søke hvis din årlige inntekt er mindre enn £ 16,190.

Det er verdt å merke seg at opplegget ikke vil være aktuelt hvis barnet ditt er påmeldt et akademi, da disse drives uavhengig av hverandre.

For å kreve tilskuddet må du motta en av følgende fordeler:

  • Sosialstønad

    tom hunt james hunt
  • Arbeidssøkers godtgjørelse (inntektsbasert)

  • Barneskattfradrag - forutsatt at du ikke har rett til arbeidsskattefradrag

  • Ansettelsesstøtte (ESA)

  • Statspensjon - denne fordelen må være din eneste inntektskilde

  • Støtte under del IV i immigrasjons- og asylloven 1999

  • Universell kreditt

Du må også bevise at du er juridisk ansvarlig for barnet ved å sende skoleopptaket og fordelsteamet en nylig kopi av kontoutskriften din som bekrefter at barnetrygden er utbetalt til kontoen din.

Les mer

Økonomisk støtte til foreldre
Besteforeldre Kreditt Skattefri barnepass 30 timer gratis barnepass Farskapslønn

Hvor mye kan du kreve

Siden det ikke er en lovfestet plikt i England, har de tilgjengelige beløpene - og vilkårene - en tendens til å variere.

Speilfigurer viser at i Southwark, Sør -London, er klærstilskudd kun for barn i alderen 11 år og eldre som flytter fra en barneskole til en ungdomsstat eller frivillig skole. Dette tilskuddet er en engangsbeløp på £ 45.

I Hounslow, vest i London, vil rådet betale en engangs £ 15 per barn på barneskolen og £ 60 for de på ungdomsskolen.

Hvis du bor i Harringey, er kvalifisert for gratis skolemåltider og har et barn som skal begynne på ungdomsskolen, kan du være kan søke om et engangstøy for klær på £ 60 .

Tower Hamlets betaler i mellomtiden tilskuddet for barn i alderen 11 år som skifter fra barneskole til ungdomsskole. I fjor ble det i gjennomsnitt utbetalt 100 pund per kvalifiserende familie.

I Sør -Gloucestershire er det £ 25,00 hvis barnet ditt allerede er på skolen og £ 50,00 hvis de overfører skoler. Dette inkluderer å flytte fra barneskolen til ungdomsskolen eller begynne på skolen.

jamie lynn spears gravid igjen

Og hvis barnet ditt er bosatt i Islington og er kvalifisert for gratis skolemåltider, vil de kunne kreve en engangsbeløp på £ 150 for å dekke kostnadene når de går over til ungdomsskolen fra år 6.

På andre områder som Nottingham og Lancashire blir utbetalingen nå bare utbetalt i unntakstilfeller, for eksempel hvis barnet har spesielle pedagogiske behov.

Dessverre tilbyr noen råd som Stockton, Cornwall, Cambridgeshire og Northumberland ingen hjelp til å betale skoleklær i det hele tatt. Foreldre i området oppfordres til å ta kontakt med skolen direkte.

Utenfor England

I Wales tilbyr regjeringen et elevutviklingsstipend (PDG) i stedet.

Søknader om dette åpnes vanligvis i begynnelsen av juli, og hvert stipend er verdt £ 125 eller £ 200 hvis barnet er i år 7.

Pengene kan brukes på alt fra skoleuniformer til utdanningsreiser og utstyr.

I Skottland er School Clothing Grant nå obligatorisk - med alle råd som må tilby minst £ 100.

Hvordan blir jeg betalt?

Med sjekk, som må betales inn på en bank- eller bygningssamfunnskonto i ditt navn.

Se Også: