Observatøranmeldelse: En langsom, mørk bevisst reise gjennom hjertet av en helvetes fremtid

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Observer er et cyberpunk-psykologisk skrekkspill. Satt i 2084, en dystopisk fremtid som har blitt herjet etter en verdenskrig og et teknovirus kalt Nanophage har skapt kaos, uhyggelige skyggefulle selskaper er igjen i kontroll som Chiron.

Du spiller som detektiv Dan Lazarski, og du leter etter din fremmedgjorte sønn etter at han kontakter deg med en kryptisk melding som du sporer tilbake til en snusket boligblokk. Dan er imidlertid en observatør, og ved å bruke ferdighetene hans kan du hacke deg inn i de ødelagte, skadede sinnene til kriminelle og galninger, for å lekke ut informasjon og jakte på ledetråder.

Bloober-teamet er kjent for sitt skrekkspill Layers of Fear, en surrealistisk anstendig inn i galskap og minne. Med Observer har de ikke kommet så langt unna dette temaet, men i stedet for en overnaturlig historie er denne cyberpunk-fortellingen en urolig sammensmelting av menneske og maskin, i verden og kroppene til dens karakterer.



Observer er et spill som bærer sine påvirkninger med stolthet fra Blade Runner og The Matrix til Deus Ex, Ghost in the Shell og Phillip K Dick. Fans av cyberpunk vil føle seg hjemme innenfor de skitne, mørke, fuktige veggene.



(Bilde: Bloober Team)





Grafikk

Designet til verden som kjører på Unreal-motoren er atmosfærisk og klaustrofobisk. Grafisk sett er det en helvetes bragd å gi Nintendo Switch det modige, mørke realistiske utseendet. Men det kan komme til kort noen ganger med sakte nedganger og ramsfall. Detaljene så mye mykere ut i dokket modus, men på 720 i håndholdt ser alt passe sotete og mørkt ut.

Grafikken har åpenbart fått et slag for å kjøre på Switch, men merkelig nok smelter dette sammen med feileffektene på Dans syn - spesielt når han ikke har tatt pillene og hans egne implantater begynner å fungere feil.

Dette fører til noen kule feil og feil som viser degraderingen hans. Noen ganger er det imidlertid ikke lett å se hva som skjer med hvor mørkt spillet og hvor myke detaljer kan være på skjermen.

(Bilde: Bloober Team)





Lyddesign

Lyddesignet er flott, og skaper en verden med omgivelseslyder som får deg til å hoppe og føle deg anspent mens du utforsker boligblokken.

Sutringen fra fans på datamaskiner, de tunge skrittene til noe som nærmer seg, flagren fra skitne bevingede duer, smuldret av råtnende murverk bidrar til atmosfæren.



Stemmeskuespillet fra Rutger Hauer (ja, DEN Rutger Hauer fra Blade Runner) er suverent med spilleren som føler sin slitte nedslåtte levering og trettheten av å være et selskapsverktøy for undertrykkelse. Andre karakterer du samhandler med er for det meste lyd og er virkelig godt utførte, distinkte karakterer, som hver gir deg følelsen av at noe er veldig galt med dem.

darren day stor frokost

(Bilde: Bloober Team)



Kontroller

Spillet er førsteperson, men ikke tenk at Observer er et styrkende førstepersonsskytespill. Dette spillet gir deg kraft og ønsker å fordype deg i sin verden kun ved å bruke Dans implantater og drømmespiserverktøy.

Til og med dører må åpnes manuelt mens du trekker i håndtaket, som er en annen flott fordypningstaktikk og bygger mer spenning.

Noen kan imidlertid bli overrasket over å oppdage at spillet ikke bruker bevegelseskontroller, men HD rumler i noen nøkkelpunkter, i tilfelle du blir fristet til å kaste bryteren over rommet i panikk.

(Bilde: Bloober Team)

Spilling

Du utforsker leiligheten på jakt etter ledetråder, leser e-poster og skanner ulike biologiske og teknologiske saker med dine egne to rettsmedisinske implantater som minner om Terminator vision eller Robocop vision, og selv om de er nyttige, kan de skjule verden hvis de brukes uforsiktig.

Langsom ganghastighet krever å bli vant til, men dette gir deg en sjanse til å tenke og ta inn i miljøet ditt. Det bidrar også til å øke realismen og er en påminnelse om at dette ikke er et løpe- og våpenskytespill.

Spillet holder ikke hånden din, du må se på miljøet ditt og gjøre detektivarbeidet selv og sette ledetrådene sammen, mens det til tider er forvirrende, følelsen av oppstemthet du får av å løse et puslespill mer enn veier opp for den.

(Bilde: Bloober Team)


En av de mest interessante egenskapene til Observer er å hacke seg inn i hjernen til mennesker. Ved å bruke dette verktøyet er det abstrakte natur- og skrekkaspektet virkelig sparke opp til 11.

Disse scenene tar oss ut av leiligheten og plasserer spilleren på uhyggelige steder hvor de mistenkte er minnet, med merkelig drømmeaktig logikk.

Alle lydtriksene, kameravinklene, vridningen og verdensbøyningsferdighetene kommer virkelig ut av posen for å levere noen virkelig nervepirrende og skremmende sekvenser.

Dette er definitivt et av de mer voksne spillene på Nintendo Switch, og anbefales ikke hvis du ikke er opptatt av skumle spill.

Til tider minnet Observer veldig om spillene Outlast og SOMA, der du ble jaktet i en dyster og sotete verden. Spillet egner seg ikke akkurat til switch-up and play-naturen til Switch, med det er lett å miste oversikten over hvor du er og hva du skal gjøre, og fungerer derfor mye bedre i lengre perioder.

Kjennelse

Observer er et kjærlighetsbrev til cyberpunk og Blade Runner spesielt, men hvis du ser forbi det er det også et virkelig flott spill i seg selv. Vi blir tatt med på en grafisk og mørk reise, i en dyster, men troverdig verden, og møter alle slags interessante og isolerte karakterer mens Dan leter etter sønnen sin.

Dette spillet drypper av atmosfære, blod og krom, og er en langsom, mørk bevisst reise gjennom det mørke hjertet til en helvetes fremtid og marerittene innenfor.

Observer er tilgjengelig fra Nintendo e-shop for £26,99

Siste spillanmeldelser
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: