O2 fikk en bot på 10,5 millioner pund for overbelastning av 250 000 kunder - sjekk om du får refusjon

O2

Horoskopet Ditt For I Morgen

I 2019 åpnet Ofcom en undersøkelse av potensielle problemer med måten O2 fakturerte kunder på(Bilde: Getty Images)



Mobilnettverket O2 har blitt pålagt å betale 10,5 millioner pund etter at en undersøkelse fant det feilaktig belastet 250 000 kunder i løpet av åtte år.



Regulator Ofcom sa at nettverket feilfakturerte kunder etter at de forlot mobiloperatøren - et trekk som var i strid med forbrukervernreglene.



Når en kunde forlater en mobilleverandør, må selskapet levere en endelig regning som angir eventuelle gjenværende gebyrer og gebyrer som kunden må betale før kontoen stenges.

rebekah vardy er en kjendis

Men mellom 2011 og 2019 betydde en feil i måten O2s systemer beregnet de endelige regningene for månedlige mobilkunder for lønn, at mange ble fakturert to ganger.

Totalt ble over 250 000 kunder feil belastet, og utgjorde 40,7 millioner pund, sa Ofcom.



Rundt 140 000 kunder betalte faktisk de ekstra kostnadene og betalte totalt 2,4 millioner pund.

Totalt ble over 250 000 kunder feil belastet, og utgjorde 40,7 millioner pund (Bilde: Getty)



kart over london fotballklubber

O2 hadde opprinnelig identifisert problemer med sine faktureringsprosesser i 2011, men innsatsen for å løse disse problemene var ikke vellykket, og kundene fortsatte å bli belastet for mye, sa Ofcom i dag.

Gaucho Rasmussen, Ofcoms håndhevelsesdirektør: 'Mobilkunder stoler på at leverandøren skal fakturere dem riktig og fikse eventuelle feil så raskt som mulig. Men disse faktureringsproblemene fortsatte i en årrekke uten tilstrekkelig handling fra O2, og tusenvis av kunder ble overbelastet som et resultat.

'Dette er et alvorlig brudd på våre regler og denne boten er en påminnelse om at vi vil gå inn hvis vi ser at selskaper ikke klarer å beskytte kundene sine.

'O2 har refundert kundene som ble berørt, og vi er fornøyd med at selskapet har iverksatt tiltak for å forhindre at dette skjer igjen.'

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Skal jeg få refusjon?

O2 sa at det nå har refundert de berørte kundene fullt ut, pluss ytterligere 4% renter.

Selskapet sa at det vil gi en tilsvarende donasjon til veldedighet for kunder som det ikke kan kontakte.

oppvåkningsstemning

Det har også endret faktureringsprosessene for å forhindre at problemet oppstår igjen.

Hvis du har bevis på at du ble påvirket av disse faktureringsfeilene, men ennå ikke har blitt refundert, kan du gjøre det kontakt O2 direkte å reise krav.

En O2 -talsperson beklaget overfor berørte kunder

'Siden operatøren proaktivt kjørte over 168 millioner pund tilbake til kundene våre i løpet av det siste året, er vi skuffet over denne tekniske feilen og beklager oppriktig overfor berørte kunder.

Som Ofcom har uttalt i dag, var det store flertallet av de rapporterte midlene ikke overbetalt. Bare 6% - 2,4 millioner pund - gjelder penger som ble betalt for mye av kundene.

'Vi identifiserte problemet selv og varslet vår regnskapsrevisor i bransjen. Vi har også tatt proaktive skritt for å refundere alle berørte kunder for de ekstra kostnadene de betalte, pluss ytterligere 4%. '

Se Også: