Den beryktede fangen Charles Bronson vil at publikum skal høre det siste budet på frihet

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Charles Bronson kjemper for å få sitt siste prøveløslatelse hørt offentlig(Bilde: SWNS)



Charles Bronson, en av Storbritannias lengst sittende og mest beryktede fanger, har fått klarsignal til å komme med et høyesterettsbud for å få sin siste prøveløslatelse offentlig.



67-åringen-som for øyeblikket sitter i høysikkerhetsgodset på HMP Woodhill i Milton Keynes-har sittet i fengsel de aller fleste de siste 45 årene, med mye av tiden brukt på isolasjon eller spesialenheter.



Bronson, som byttet navn i 2014 til Charles Salvador etter artisten Salvador Dali, ønsker at hans kommende prøveløslatelse skal foregå offentlig.

Men Parole Board -regler sier at muntlige høringer må finne sted privat - et 'blankforbud' på offentlige høringer som Bronsons advokater hevder er ulovlig.

beste hår rettetang for afro hår

Bronson er en innsatt ved HMP Woodhill i Milton Keynes (Bilde: PA ARCHIVE IMAGES)



Etter en ekstern høring onsdag, ga Justice Swift Bronson tillatelse til å bringe en juridisk utfordring mot Justisdepartementet (MoJ) om parole Board -reglene.

Dommeren sa at Bronson - som ikke møtte under den eksterne høringen - hadde en 'argumenterbar sak' som burde bli behandlet fullt ut.



Bronsons advokat Matthew Stanbury fortalte tidligere til dommeren at hans klients sak reiste et punkt av 'bredere offentlig betydning' som kan påvirke mange andre fanger.

Les mer

Beryktet: Charles Bronson
Topp 10 fakta om Charles Bronson Hvem er forloveden til Charles Bronson? Se forslag til Valentinsdag Hvorfor han byttet navn

Stanbury sa at regelen som tillater 'forhåndsgodkjente' observatører å delta på prøveløslatelser 'ikke er en regel som noen gang var utformet for å gi tilgang til pressen eller publikum'.

Han sa at det kunne tillate 'fanger & apos; familiemedlemmer eller partnere 'for å delta, eller advokater og prøvetidere til å delta for' profesjonell utvikling '.

Men han sa til Justice Swift 'du ikke gjør en privat høring til en offentlig høring ved å tillate en begrenset kategori personer ... som fortsatt er en privat høring'.

Storbritannias mest beryktede fange, Charles Bronson (Bilde: )

rylan clark neal nettoformue

Bronson har gitt avkall på retten til personvern og vil at hans siste prøveløslatelse 'skal skje i full offentlighet for at prinsippet om åpen rettferdighet kan overholdes'.

Stanbury sa til retten en psykisk helsestribunal som vurderte saken om Moors -morderen Ian Brady ble hørt offentlig i 2013 og ga en 'klar illustrasjon' av hvordan en prøveløslingshøring også kan gjennomføres offentlig.

Han la til at Bronsons kommende prøveløslatelse 'har blitt lagt på is' i påvente av avgjørelsen av hans høyesterettskrav.

beste juleleker 2016

Advokatadvokaten Jason Pobjoy sa at både innklagingsretten og prøveløslatelsen hadde tatt 'betydelige skritt ... for å sikre at prinsippet om åpen rettferdighet blir respektert' i forhold til prøveløslatelser.

Han sa at det er 'åpent for ham (Bronson) å be enhver journalist om å delta - de vil sikkert kunne søke etter reglene'.

Bronson har sittet i fengsel i det store flertallet av de siste 45 årene, med mye av tiden brukt på isolasjon eller spesialiserte enheter (Bilde: Sunday NEWSAM)

Pobjoy henviste til saken om voldtektsforbryteren John Worboys, hvis løslatelse ble kontroversielt ledet av prøveløslatelsen før den avgjørelsen ble opphevet av Høyesterett i mars 2018.

Han sa: 'I løpet av de siste årene, spesielt etter Worboys -saken, (MoJ og Parole Board) har vært på en virkelig drivkraft og et virkelig press for mer åpenhet.'

fm 2017 nye funksjoner

Bronson ble i 2000 dømt til en skjønnsmessig livstid med minimum fire år for å ha tatt en fengselslærer ved HMP Hull som gisler i 44 timer.

Parole Board har gjennomgått saken hans seks ganger siden slutten av denne minimumsperioden i 2003, sist nektet han å dirigere løslatelsen etter en høring i november 2017.

I juli 2019 ledet den en muntlig høring i Bronsons sak, som er gjenstand for hans høyesterettskrav.

Bronson var sist i retten i november 2018, da han ble klarert for å ha forsøkt å alvorlig skade en fengselsguvernør.

Det ble sagt at han hadde sanket til Mark Docherty da han kom inn i et rom for et velferdsmøte på HMP Wakefield, som landet på toppen av Docherty og skrek 'Jeg vil bite deg ** nese av og rive ut øynene før fengselsbetjentene grep inn.

Men Bronson, som representerte seg selv under denne rettssaken, hevdet at han bare hadde til hensikt å gi Docherty en 'mild bjørneklem' og hviske i øret hans, men snublet, eller ble snublet av noen, og falt.

Bronson fortalte juryen at han tidligere hadde vært en 'veldig ekkel mann' da han beskrev hvordan han i mer enn 40 år i fengsel hadde holdt 11 gisler i ni forskjellige beleiringer - inkludert guvernører, leger, ansatte og ved en anledning, hans egen advokat.

Han ble klarert for å ha forsøkt å forårsake alvorlig personskade med forsett etter en rettssak ved Leeds Crown Court.

Se Også: