Nye regler for kjøp av varer fra EU og om britene må betale ekstra kostnader

Brexi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Selv gaver kan nå bli pålagt ekstra kostnader(Bilde: Getty Images)



Hvis det er en lov som tiltrekker seg mer oppmerksomhet enn noen annen i 2021, er det loven om utilsiktede konsekvenser.



Å dømme etter det enorme antallet mennesker som har blitt rammet av skatteregninger, tollavgifter og budregninger for & apos; administrasjon & apos; på varer kjøpt fra EU, var få av oss forberedt på kostnaden for europeisk shopping etter Brexit.



Og bedrifter på begge sider av kanalen er opptatt av realiteten til de nye reglene.

Vi spurte juridisk ekspert, Gary Rycroft, partner ved advokatfirma Joseph A. Jones & Co , for å snakke oss gjennom hva som skjer.

Et ord med advarsel - vi venter fortsatt på klarhet fra regjeringen om en rekke ting, fra & apos; dobbel lading & apos; av merverdiavgift til kostnaden for retur av varer.



Hva er toll og toll?

Folk blir sendt uventede skatteregninger (Bilde: Getty Images)

En toll (noen ganger også kalt toll) er en skatt pålagt av en nasjonal regjering på import eller eksport av varer.



De er inntektskilde, men også en form for regulering for å beskytte indre markeder.

Storbritannia/EU Post-Brexit er & quot; tollfri & quot ;, men det er skjulte feller som under noen omstendigheter betyr at det å kjøpe varer fra EU og importere dem til Storbritannia kan tiltrekke toll.

Før Brexit hadde vi frihandel med hele EU, og siden Brexit har Storbritannia en & apos; tollfri & apos; forhandle med EU. Hva er forskjellen?

Post Brexit UK/EU handel vil være tollfri hvis varene som importeres eller eksporteres EU til Storbritannia er helt eller delvis produsert eller produsert i EU eller Storbritannia.

Men det blir mer komplisert når & apos; opprinnelsesreglene & apos; spille inn.

Hva er opprinnelsesreglene? & Apos;

Opprinnelsesregler bestemmer den økonomiske nasjonaliteten til varer som importeres eller eksporteres - det er i utgangspunktet her de ble produsert eller produsert.

Det er kanskje ikke her de blir sendt fra. Hvis opprinnelsesreglene tilsier at varer ikke er fra Storbritannia eller EU, kan det gjelde toll for import eller eksport av dem over Storbritannia/EU -grensen.

Hva er moms?

Merverdiavgift (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

phil collins kone

Verdifull tilleggsskatt er en skatt på varer og tjenester som vurderes og betales på forskjellige punkter (produksjon, distribusjon og salg).

Den ble introdusert i Storbritannia i 1973 da vi begynte i Common Market (nå EU) og erstattet kjøpsskatt.

Forbrukere i Storbritannia er vant til å betale for varer inkludert moms på salgsstedet.

Har vi ikke alltid betalt moms på varer kjøpt i EU?

Ja. Hver nasjon i EU har sitt eget momsregime, og når Storbritannia som en del av EU ville forbrukere betale lokal moms på varer på salgsstedet akkurat som i Storbritannia.

Hva har endret seg med moms siden 1. januar 2021?

Det er nå nye regler på plass (Bilde: Getty)

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Det kan nå komme mer moms på import av varer fra EU.

Det pleide å være en momsfritak på £ 15 som har gått. For varer eller forsendelser av varer til en verdi av under £ 135, vil mva fortsatt bli samlet inn på salgsstedet.

Over dette tallet skal importmoms betales ved kryssing av grensen, som i praksis betales ved levering av varene til en forbruker.

Dette har ført til at forbrukere har betalt mer enn forventet da de la inn bestillingen.

Hva med gaver sendt til oss i Storbritannia fra EU?

Dessverre vil selv gaver som krysser fra EU til Storbritannia være underlagt importmoms hvis den er verdt mer enn £ 39 og også toll hvis den er verdsatt til mer enn £ 135 (og ikke unntatt i henhold til opprinnelsesregler).

paul knightley sam faiers

Hva med gaver vi sender fra Storbritannia?

Gaver vi sender fra Storbritannia til EU vil nå trenge en tolldeklarasjon, akkurat som gaver som blir sendt lenger unna.

Så hvis du tidligere har sendt ting til land fra USA til New Zealand, vil du bli kjent med prosessen.

Hvem betaler hvis jeg vil returnere varer som er kjøpt online fra en EU -forhandler?

I henhold til forbrukerrettighetsloven 2015 har forbrukere rett til å returnere varer som er kjøpt online innen 14 dager etter levering, men den retten dekker ikke portokostnader eller bud.

Slike utgifter dekkes bare hvis de tilbys av forhandleren. Så hvis du bestemmer deg for ikke å godta varer på grunn av ekstra importmoms eller tollavgift, må du kanskje betale for å sende dem tilbake.

Selvfølgelig, hvis du nekter å godta varene, blir de returnert uansett - men vi vet ikke om virksomheten eller kureren vil prøve å få tilbake disse kostnadene (og fra hvem).

Er det annerledes i Nord -Irland?

Brexit -avtalen mellom Storbritannia og EU inkluderer en protokoll fra Nord -Irland (NI).

Nord -Irland er fortsatt på linje med EUs momsregler for transaksjoner. Imidlertid er NI fortsatt en del av det britiske momssystemet.

Teknisk sett vil varebevegelser fra Storbritannia (fastlandet) til NI være import og eksport, og derfor vil den britiske regjeringen behandle dem som normale innenlandske transaksjoner i Storbritannia.

Unødvendig å si er virkningen på mennesker i Nord -Irland betydelig, med noen britiske forhandlere som nekter å sende bestillinger til NI.

Har du en kommentar å dele? Gi oss beskjed nedenfor

Er det noen virksomheter som allerede legger til merverdiavgift?

Noen virksomheter legger til merverdiavgift på salgsstedet, i likhet med online markedsplasser.

Amazon og eBay legger til merverdiavgift - men vi vil fortsatt oppfordre til forsiktighet mens støvet legger seg gitt den enorme omfanget av disse markedsplassene, antall bedrifter som er involvert.

Se Også: