Nye regler for frist fra torsdag - hvordan lønnen din endres 1. oktober

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nesten 10 millioner arbeidere har benyttet seg av kanslerens fristordning siden den ble lansert på høyden av lockdown.



Ordningen, som ble introdusert for å forhindre enorm arbeidsledighet ved starten av pandemien, har subsidiert lønn siden mars - men den skal stenge neste måned.



Tre millioner arbeidere har fortsatt delvis eller full permisjon, ifølge de siste tallene fra Treasury.



Og med en stor del av Storbritannia som går inn i andre lockdowns, forventes tallet å fortsette de neste ukene.

Så hva endrer seg neste måned og hva er neste for dem som ennå ikke skal tilbake på jobb?

Arbeidsgivere over hele Storbritannia forbereder seg på en ny bølge av forandringer fra torsdag, ettersom regjeringen reduserer bidragene for andre gang siden mars.



Regjeringen innførte & apos; deltidsfrist & apos; i juli (Bilde: RF Culture)

1. oktober vil statskassens bidrag synke fra 70% til 60% per ansatt.



Dette betyr at statens bidrag på lønnsslippen din vil falle med 10%.

london marathon sporingsapp 2019

Den faktiske inntekten din vil imidlertid forbli den samme.

Det betyr at arbeidsgivere må betale minst 20% av lønnen, noe som gir arbeiderens totale månedslønn til minst 80% av lønnen.

Endringene følger med fra deltidsperiode i juli, da regjeringen også påla alle selskaper å begynne å betale folketrygd og pensjonsavgifter.

'Jobbbeholdningsordningen kommer til en slutt 31. oktober, og i den siste måneden er det noen vesentlige endringer i finansieringen som arbeidsgivere og ansatte må være klar over,' sier Alan Price, arbeidsrettsekspert og administrerende direktør i BrightHR. forklart.

'Fra 1. oktober vil regjeringen bare gi 60% av denne betalingen; arbeidsgivere må fylle på de resterende 20% selv. De må også fortsette å betale ansattes folketrygd og arbeidsgiveravgift.

-Som det har vært tilfelle siden juli, kan fremdeles ansatte bli bedt om å gå tilbake på jobb på deltid. Arbeidsgivere må imidlertid betale dem i sin helhet for timene de jobber. De kan også fjernes fra ordningen hvis arbeidsgiver finner det nødvendig, noe som inkluderer å gjøre dem overflødige. '

Fra oktober vil regjeringens tilskudd falle til 70% av lønnen, opp til en verdi av 1 875 pund.

Arbeidsgivere må betale folketrygdavgifter, pensjonsavgifter og 20% ​​av lønnen for å ta totalen til 80% (eller 2500 pund).

x-factor audition datoer 2014

Hva skjer etter 31. oktober?

Fristordningen vil effektivt stenge 31. oktober, da den vil bli erstattet av en ny jobbstøtteordning for deltidsarbeidere.

I seks måneder vil arbeidstakere i 'levedyktige jobber' få lønnen sin fylt opp av regjeringen for å jobbe så lite som en tredjedel av deres normale timer.

Det betyr at folk kan holdes i jobber på svært korte timer, men likevel motta opptil 78% av sin normale lønn.

Men regjeringen vil bare betale opptil en tredjedel av timene ikke jobbet.

Det tilsvarer bare 22,2% av lønnen din - ned fra 80% under fristordningen.

Det er en annen fangst også. Det er et tak for statlig støtte - denne gangen er det satt til £ 697,92 per måned.

Så hvis årslønnen din er mer enn rundt 37 000 pund per år, begynner du å kutte i taket, og statlig støtte vil være mindre enn 22% av lønnen din.

solid italiensk brød t-bane

I mellomtiden må selskaper som sliter, bidra til timer du ikke jobber. Det vil la dem betale 55% av lønnen til en arbeider som bare kommer om en tredjedel av tiden.

Deltidsarbeidere i & apos; levedyktige jobber & apos; vil fortsette å få lønnen subsidiert (Bilde: Education Images/Universal Images Group via Getty Images)

Kansler Rishi Sunak kunngjorde ordningen som en del av planen for vinterjobber 24. september: 'Noen jobber forsvinner permanent og legger til: Det er grunnleggende galt å holde folk i jobber som bare eksisterer inne i forløpet,' sa han.

'Jeg kan ikke redde alle virksomheter. Jeg kan ikke redde hver jobb. Ingen kansler kunne. Men det vi kan og må gjøre er å håndtere de virkelige problemene bedrifter og ansatte står overfor nå. '

Det er to store bekymringer med ordningen. For det første vil det ikke støtte de som ikke kan gå tilbake til jobb i det hele tatt, og for det andre kan det fortsatt utløse en tilstrømning av stillingsnedganger.

beste billige nettbrettet under £100

IFS tenketankdirektør Paul Johnson advarte om at det var en 'veldig stor endring fra fjerde periode' og 'mindre sjenerøs': 'Mye på fjerning vil nå sannsynligvis miste jobben.'

Imidlertid er regjeringen ennå ikke klar over hva som regnes som en 'levedyktig jobb'. (Bilde: AFP via Getty Images)

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Alle arbeidsgivere med en britisk bankkonto og UK PAYE -ordninger kan kreve tilskudd. Ansatte må være på lønn før 23. september 2020.

Det er også åpent for arbeidsgivere som aldri har brukt fristordningen.

Det er også en ny ordning for arbeidsgiverretensjoner for bedrifter som gjør sitt for å holde landet ansatt.

Treasury tilbyr 1000 pund for hver ansatt som beholdes til februar.

Dette kan forsinke oppsigelser eller tillate stormen å sykle, noe som betyr at de vil bli betalt etter hvert som virksomheten tar seg opp igjen.

Se Også: