Nye £ 35 Marks & Spencer -kuponger blir sendt ut på nettet - men det er faktisk en svindel

Marks & Spencer

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er en del av et knep for å få tilgang til bankkontoen din og tilbakestille påloggingsdetaljene dine(Bilde: LightRocket via Getty Images)



Marks & Spencer -shoppere blir advart om å passe på nye kuponger på £ 35 som sirkulerer på sosiale medier.



Gratis kuponger - frontet av en person som hevder å være Marks & Spencer -sjef Steve Rowe - tilbys kunder på falske Facebook -sider, inkludert en med tittelen 'Marks and Spencer Store'.



vær i london i dag

Kupongene hevder at detaljhandelssjefen tilbyr gratis kuponger for å feire Marks & Spencers 135 -årsjubileum.

I virkeligheten tar det deg til et uredelig nettsted som ber om navn, adresse, mobiltelefonnummer og bankdetaljer for å delta i en premietrekning & apos ;.

'Hei alle sammen, jeg heter Steve Rowe og jeg er administrerende direktør i Marks and Spencer,' forklarer innlegget på sosiale medier.



'Jeg har en kunngjøring å gjøre - For å feire 135 -årsjubileumet vårt, gir vi ALLE som deler og kommenterer senest kl. Sørg for at du angir [URL] her. '

Det er frontet av noen som påstår å være Marks & Spencer CEO Steve Rowe



Det blir etterfulgt av bilder av en mann - ikke Steve Rowe - som holder flere Marks & Spencer shoppingposer.

Så langt har rundt 150 medlemmer av offentligheten identifisert og rapportert svindelen, som har blitt flagget til forbrukergrupper og Facebook.

I en uttalelse på sosiale medier sa Marks og Spencer: 'Vi har blitt gjort oppmerksom på dette, og det er ikke ekte, våre kolleger undersøker videre.'

Svindelen ble først oppdaget av cyberforskere i tankesmien Parliament Street .

Isaac Carew med to lepper

Det sa at ofre kan stå hundrevis av pund utenfor lommen.

Cybersikkerhetsekspert ved Centrify, Andy Heather, sa at disse 'en gangs' svindelene sannsynligvis vil bli hyppigere i løpet av julen.

'Med flere enn noen gang engasjerte seg for online-shopping på grunn av Covid-19, er det sannsynlig at vi vil se en økning av' eksklusive 'eller' bare engangstilbud 'på sosiale medier, via e-post og via SMS-meldinger , i løpet av de neste månedene fram til jul.

'Dessverre vil mange av disse salgene og tilbudene, omtrent som denne M&S, være en svindel, designet for å stjele konfidensielle data, for eksempel betalingsdetaljer eller påloggingsinformasjon.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

'Hvis du, eller noen du kjenner, føler at de allerede har blitt offer for en svindel av denne art, er det viktig at du tar proaktive tiltak for å stoppe disse svindlerne i deres spor.'

helen wood skuespiller avslørt

Tim Sadler, på sikkerhetsplattformen Tessian, la til: 'Phishing -svindel er ikke bare i innboksen din; hackere bruker stadig flere sosiale medier som en annen jaktplass for ofrene.

'Ved hjelp av lokket til en premieutdeling håper cyberkriminelle at folk klikker på URL -lenken for å & apos; gå inn & apos; konkurransen. De som klikker, ledes til et ondsinnet nettsted som ber dem om å skrive inn verdifull personlig informasjon og kredittkortdetaljer.

Eksperter sier at disse svindelene vil bli mer vanlige i førjulstiden

'Når vi går inn i den travle shoppingsesongen, kan vi bare forvente å se mer av denne typen & apos; salg & apos; svindel dukker opp på nettet.

'Behandle disse innleggene på samme måte som alle andre phishing -e -poster; spør deg selv om denne avtalen virker legitim og bekreft identiteten til personen som ber deg om å gjøre noe før du klikker på noen lenker. I dette tilfellet har svindlerne brukt et bilde av noen som ikke engang er administrerende direktør.

'Og hvis du fortsatt er usikker, kan du besøke forhandlerens nettsted og offisielle sosiale medier-kanaler for å kryssjekke at avtalen er nevnt andre steder.'

Se Også: