Netflix Sergio: Hjerteskjærende sann historie om FN -diplomaten Sergio Vieira de Mello

Sergio Vieira De Mello

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den siste biografiske historien som kom på Netflix er den episke thrilleren Sergio.



Fra regissør Greg Barker, som tidligere laget dokumentarfilmen fra 2009 med samme navn, følger Sergio livet til en virkelig brasiliansk helt og fredsskaper ved navn Sérgio Vieira de Mello, som jobbet som FN-diplomat i mer enn 34 år.



I filmen blir Sérgio fremstilt av den brasilianske skuespilleren Wagner Moura, som er kjent for å ha spilt narkotikakongen Pablo Escobar i Netflix -serien Narcos.



I hovedrollen i filmen er også den cubanske skjønnheten Ana de Armas, som har vunnet anerkjennelse for sine roller i filmer som Blade Runner 2049 og Knives Out, og skal vises som femme fatale Paloma i den kommende James Bond -filmen No Time To Die.

Wagner Moura skildrer tittelfiguren i Netflix Sergio (Bilde: netflix)

Her spiller de Armas rollen som Carolina Larriera, en økonom og den elskede partneren til Sérgio.



Det ser ut til å bli en intens, romantisk og dramatisk utflukt for strømmetjenesten, men hvor mye av det er i tråd med den sanne historien om Sérgio Vieira de Mello?

Sann historie bak den episke Netflix -thrilleren Sergio

Sergio Vieira de Mello ble født 15. mars 1948 i Rio de Janeiro av diplomaten Arnaldo Vieira de Mello og kona Gilda.



På grunn av farens arbeid som diplomat bodde Sérgio rundt om i verden i Buenos Aires, Genova, Beirut, Milano og Roma.

Etter å ha begynt å studere filosofi ved universitetet i hjembyen, så streikene der og så ham fortsette sin utdannelse i Europa.

Da han studerte i Sveits og deretter i Paris, ble han fanget av studentopptøyene mot Charles de Gaulle fra 1968 og ble skadet av en politispinne og forårsaket en permanent misdannelse på det ene øyet.

Etter denne tiden flyttet han til Genève og fikk jobb som redaktør på kontorene til FNs høykommissær for flyktninger.

Sergio Vieira de Mello, FNs høykommissær for menneskerettigheter taler under en pressekonferanse i Islamabad 26. februar 2003 (Bilde: Reuters)

Dette startet en omfattende og intensiv karriere over fire tiår som FN-diplomat, som så ham involvert i mange fredsarbeid.

Noen av hans mest bemerkelsesverdige anstrengelser inkluderte ledende meklinger etter fiendtlighetene i Midtøsten i 1982, repatriering av 400 000 kambodsjanske flyktninger, og også utrettelig innsats for å stoppe slaktingen i Bosnia.

Etter arbeid på Balkan fikk Sérgio den svært kompliserte oppgaven med å lede Timor-Leste i fødselen som en nasjon etter okkupasjonen av indonesiske tropper.

Det var en enorm prestasjon for FN at det var en suksess, ettersom de hadde bidratt til å skape en institusjonell ramme for et land skadet av kolonisering.

På dette filbildet 4. desember 2002, viser FNs spesialrepresentant i Irak, Sergio Vieira de Mello, under en pressekonferanse i De forente nasjoners hovedkvarter i Genève (Bilde: Reuters)

Sérgio oppnådde til slutt den øverste menneskerettighetsposisjonen til FNs høykommissær.

Han ble deretter bedt om i mai 2003 å bli spesialrepresentant for FNs generalsekretær for Irak, med base i Bagdhad.

Innlegget skulle vare i fire måneder, men iflg De beste intensjoner av New York Times -journalist James Traub, han var ikke opptatt av stillingen før han ble overtalt av USAs president George W. Bush og hans utenriksminister, Condoleezza Rice.

kim cattrall sex og byen

Bush sies å ha vært en fan av Sérgio på grunn av hans bruk av militær makt mot terror i Øst -Timor, ifølge Samantha Power's bok, Sergio: One Man's Fight to Save the World.

Generalsekretær Kofi Annan (R) introduserer FNs menneskerettighetssjef Sergio Vieira de Mello som FNs spesialrepresentant for Irak i FN i New York (Bilde: Reuters)

Mange hadde trodd at Sérgio ville etterfølge FN -sjef Kofi Annan i hans posisjon øverst i FN -hierarkiet.

Tragisk nok ble Sérgio drept i bombingen av Canal Hotel i Bagdad 19. august 2003.

Selvmordsbilbomben drepte 22 mennesker, inkludert Sérgio og skadet over 100 flere.

Angrepet gjorde at 600 FN -ansatte ble evakuert fra Irak etter tragedien.

Bilde tatt 19. august 2003 viser en bil som brenner utenfor FNs hovedkvarter på Canal Hotel i østlige Bagdad etter at en stor eksplosjon rystet bygningen og etterlot flere mennesker døde (Bilde: AFP)

Abdel Aziz Awraz Mahmoud Saeed ble tatt til fange i Irak i 2007 og sa at han var forberedt på å avsløre sitt engasjement i tragedien før han ble henrettet summarisk, til tross for internasjonalt press for etterforskning av bombingen av eventuelle feil som førte til Sérgios død.

Abu Musab al-Zarqawi, lederen for terrororganisasjonen Jama & apos; i al-Tawhid wal-Jihad, påtok seg ansvaret for bombingen i april 2004 og sa at Sérgio hadde blitt målrettet på grunn av sitt arbeid i Øst-Timor.

Sérgio ble postuum tildelt FNs pris på menneskerettighetsområdet i 2003 og har blitt gitt mange roser siden han døde.

Det tidligere FN -hovedkvarteret i Bagdad, åstedet for en massiv bilbombe 19. august som drepte 22 mennesker, inkludert FNs spesialutsending til Irak, Sergio Vieira de Mello (Bilde: AFP/Getty Images)

På tidspunktet for hans død var Sérgio gift med sin kone i tretti år, Vieira de Mello, som han hadde to sønner med, Adrien og Laurent,

Vieira hadde omsorg for sønnene sine gjennom Sérgios internasjonale karriere og bestemte seg for å fortsette arbeidet med sønnene etter hans død.

'Han var en handlingens mann, av forhandlinger, som likte å møte mennesker og prøve å forstå konflikter,' sa enken til Reuters.

'Han likte å bringe mennesker sammen for å finne en løsning, og derfor er grunnlaget basert på ideen om dialog mellom samfunn i konflikt.

Wagner Moura som Sergio Vieira de Mello (i midten) og Ana de Armas som Carolina (til høyre) i Sergio (Bilde: PA)

På tidspunktet for hans død var Sérgio imidlertid i et forhold med sin kollega og kjæreste, Carolina Larriera.

Hun var sammen med diplomaten da han døde og var en overlevende fra bombingen.

Siden han ble drept, har Carolina snakket om forholdet deres og hva hun oppfattet som fiaskoer av den amerikanske regjeringen i å gi svar rundt hans død.

Hun skrev i Huffington Post i 2013 hvordan paret hadde møtt og blitt forelsket under 'tvang og motgang' ved Sérgios misjon i Timor.

Filmen Sergio skildrer den humanitære kjærlighetshistorien med Carolina (Bilde: netflix)

Carolina avslørte: 'Etter å ha fullført oppdraget i Timor, hadde Sergio og jeg kommet tilbake til New York. Livet vårt gikk videre i relativ ro, til Sergio fikk beskjeden om at han ble utnevnt til høykommissær for menneskerettigheter. '

Alt dette endret seg imidlertid da paret fikk i oppgave å jobbe i Irak i en post 9/11 verden, men kjærligheten deres ble styrket.

Hun skriver: 'Vi var ikke fremmede for usikkerhet, og livet vårt sammen hadde alltid vært dominert av risiko og usikkerhet.

'Hatets og tragediens spøkelse som heftet over Bagdad styrket bare forholdet vårt, uten at vi visste det, våre siste øyeblikk sammen.'

Les mer

Showbiz -redaktørens valg
Tearful Kate sier barna har & apos; mistet pappa & apos; Jeff deler snap av lookalike Freddie Depp avsluttet Amber -ekteskapet over en poo Kate Garraway bekrefter GMB -retur

Økomen legger til at hun rettet skylden ikke bare på terroristene som drepte ham, men også på politikerne i Amerika.

'Livet mitt ble også knust av instruksjonene fra de høyeste embetsmennene i byråkratiet og USA,' la hun til, 'dekker omstendighetene ved dette angrepet med et taushet av taushet og prøver å forvride og omskrive Sergios historie, vårt forhold og den absurde forsømmelsen der han døde. '

En ting som er sikkert med alt dette er imidlertid at Sérgios fredsskapende arv ikke vil bli glemt.

Sergio er ute nå på Netflix.

Hva syntes du om Sergio på Netflix? Gi oss beskjed om tankene dine om filmen i kommentarene nedenfor.

Se Også: