'Mitt DIY -bryllup reddet meg tusenvis': Hemmelighetene til en spesiell dag på et budsjett

Bryllup

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fotografer: Millie Benbow

DIY brud Alex Pearse og ektemannen Mark(Bilde: Fotografer: Millie Benbow)



Halvparten av oss tror vi bruker mer på bryllup enn tidligere, ifølge en meningsmåling av George Home.



Sju av ti av de spurte skyldte på den høye prisen på bryllupssteder.



Nesten fire av fem par velger DIY -bryllup fremfor en pakke, og ett av tre holdt bryllupet i sitt eget hjem.

Men ikke alle kan passe familien sin i en to-sengs semi, så vi spurte to DIY-bruder, Alex og Katy, hvordan de sparte penger på hjemmelagde bryllup.

Alex

Fotografer: Millie Benbow

Kjolen var til halv pris i et prøvesalg (Bilde: Fotografer: Millie Benbow)

Vi begynte ikke å tenke på å spare penger, men gjøre noe litt mer personlig. Vi var blant de siste av vennene våre som giftet seg, så vi hadde vært på mange forskjellige bryllup. Vi var ganske klare på å unngå et hotellbryllup der du må bruke bandene deres og alt det der.



Fotografer: Millie Benbow

Lokalet ladet ikke kork (Bilde: Fotografer: Millie Benbow)

I stedet fant vi et stort landsted i Devon . De sa: Her er nøklene - gjør hva du vil. Mange av våre nære venner bodde der hele helgen, og fordi de betalte for rommene, var stedet rimelig.



Vi har laget våre egne invitasjoner. Det handlet definitivt om penger - jeg gruet meg til å bruke £ 300 da vi kunne gjøre det selv for £ 25 på datamaskinen. Jeg tror også invitasjoner er den typen ting folk ser på, noter ned datoen og deretter kaster i søpla.

hvor lang tid mellom vaksinedoser

På samme måte liker jeg blomster, men jeg ville ikke bruke 1000 pund på dem. Gypsophila brukes ofte til å putte ut buketter - vi brukte omtrent £ 150 og fikk noe av det.

Fotografer: Millie Benbow

Alex fant skoene hun elsket på salg (Bilde: Fotografer: Millie Benbow)

Når det gjelder underholdning, har vi mange talentfulle venner, så vi brukte ikke penger - mange av bandene deres spilte i stedet.

Jeg fikk kjolen min i et prøvesalg. I stedet for å betale 1675 pund fikk jeg den for 800 pund. Prøvesalg i gode butikker er utmerket - og alt veldig organisert. De slipper inn tre av dere om gangen, og hvis du finner den riktige kjolen, kan du ta den med deg. Det var noen £ 500 sko jeg ønsket, men ikke hadde råd til. Så dro jeg til en bryllupsmesse og skodesigneren solgte dem for 100 pund.

Drakten til mannen min kostet £ 89 eBay . Vi fikk den skreddersydd - det hele kostet omtrent £ 150.

Fotografer: Millie Benbow

Kaken var hjemmelaget - og velsmakende (Bilde: Fotografer: Millie Benbow)

Det var ingen ansatte på stedet. Vi dekket bord selv dagen før og jobbet med en lokal catering. Når det gjaldt mat, hadde vi delebord og vi satte sammen vårt eget dessertbord. Det var mer avslappet og det fungerte billigere enn et deilig måltid.

hvor mange edderkopper spiser du

Jeg er ikke en stor fan av dessert. I stedet for en bryllupskake lagde min fremtidige svigermor oss en tre-etasjes deigkake-det var tre paier og alle spiste den med Branston Pickle. Det kostet oss ingenting.

Lokalet hadde ikke korkavgift, så vi kunne ta med alkoholen selv, noe som var mye billigere. Vi hadde en ærlig boks der gjestene kunne stikke en pund i hvis de tok en drink.

Jeg deltok også i mange konkurranser, og jeg vant masse - inkludert £ 1000 rabatt på fotograferingen vår. Våre fotografer var fantastisk også. Jeg vant også en utskjæringsbod ved sjøen.

Fotografer: Millie Benbow

Alex: & apos; Et bryllup er den største festen du noensinne vil holde & apos; (Bilde: Fotografer: Millie Benbow)

Det viktigste var at vi ønsket at det skulle være personlig. Og vi gjorde det sammen - jeg var heldig at mannen min virkelig var interessert i det. Vi må ha spart omtrent 4000 pund.

Hvis det bare var bryllupsdagen, ville vi ha brukt mindre enn 10 000 pund, men fordi vi bestemte oss for å leie huset for uken var det mer.

Et bryllup er den største festen du holder på med alle dine favorittfolk, så jeg ville ikke bare se dem for en ettermiddag. Jeg ønsket å slippe ut pengene kreativt for å få dem til å vare så lenge som mulig.

Katy

Rachel Hayton Photography

Katy Bedson og mannen hennes Dean (Bilde: Rachel Hayton Photography)

beste high street bank

Jeg hadde et så klart bilde av hvordan jeg ville at dagen skulle se ut og føles at tanken på å ha et pakkebryllup ikke virkelig appellerte. Ett sted ønsket £ 17 000 bare for mat og leie av stedet for dagen.

Jeg er en ganske kreativ person og ønsket å være så praktisk som mulig.

Det var flott fordi pengene vi sparte på stedet, invitasjoner og kaker som vi kunne bruke mer på å sørge for at alle hadde det bra.

Rachel Hayton Photography

Låven var et & apos; tomt lerret & apos; (Bilde: Rachel Hayton Photography)

Vi valgte Pimhill Barn fordi det var et tomt lerret og vi kunne dekorere det ganske sånn som vi likte. Vi kjøpte alle blomstene fra Morrisons og ordnet dem deretter i krukker, flasker og bøtter. Jeg arrangerte til og med fortsatt brudepikerblomster om morgenen i bryllupet.

Vi fikk så mange komplimenter for blomstene. Moren min gjorde en fantastisk jobb. Hun er ikke blomsterhandler - hun har bare en naturlig evne til å lage vakre buketter.

Rachel Hayton Photography

Katy kjøpte blomster til henne i supermarkedet (Bilde: Rachel Hayton Photography)

Min far og jeg designet invitasjonene - vi tegnet et bilde av Pimhill Barn og til og med et håndtegnet kart. Jeg var så heldig å få kjolen min laget av vennen min. Mellom oss designet vi kjolen, og så skapte hun den.

Vi valgte en grill i stedet for et sittende måltid da vi ønsket å kunne slappe av og blande seg med alle våre gjester. Det fungerte også til mer enn halve prisen.

Rachel Hayton Photography

Alle hjalp til med kakene (Bilde: Rachel Hayton Photography)

Vi hadde et kakebord og spurte noen familie og venner om de hadde noe imot å bake noe fint. Bordet var overfylt med gulrotkake, sjokoladekake, marengs, cupcakes, sitronregn og flapjacks. Vi hadde til og med et meierifritt alternativ. Søsteren min Emma laget bryllupskaken.

Lokalet vårt belaste oss ikke for kork, så vi sørget for alkohol selv. Det var flott, for med pengene vi sparte, kunne vi bruke mer på å sørge for at alle hadde det bra.

En ting vi ikke kuttet kostnadene på var fotografering . Vi hadde tenkt på å gjøre det, men vi snakket med par som var gift, og de sa: 'Det er bryllupsbildene dine - du kommer aldri til å få disse øyeblikkene tilbake.'

Det er fordeler og ulemper med et DIY -bryllup. Dagen før svingte jeg fra bjelker fra 1500 -tallet i stedet for å sminke meg. Men jeg ville ikke ha ønsket det på noen annen måte.

Spar penger på bryllupet ditt

Vår pengebesparende blogger Ricky Willis har tips om hvordan du kan redusere kostnadene på hvert trinn i bryllupet ditt - han klarte å gjøre det for mindre enn £ 2000.

Hvis du fortsatt må spare opp, sjekk hvordan dette paret tjente litt penger på siden, og hvordan dette paret vant til å spare.

vifte til babyrom

Begge våre DIY -bruder klarte å finne arenaer som var fleksible på catering, musikk og alkohol.

Du finner budsjettdekorasjoner på George og blomster på supermarkeder som Morrisons , Asda og Sainsbury's . Du kan sammenligne blomsterpriser med mySupermarket .

Mitt DIY -bryllup reddet meg tusenvis - her er hva jeg gjorde

Se Også: