Selfridge -stjernen Katherine Kelly da hun kom tilbake til skjermene våre: 'Jeg forlot Coronation Street for å få livet mitt tilbake'

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Katherine Kelly

Katherine forlot Corrie (som Becky forlot) for å få en bedre livsbalanse(Bilde: PA/Rex)



Katherine Kelly er over det hele i 2016. Etter å ha vært fraværende i våre meldinger en god stund, og tok et år fri da datteren Orla, som fyller to i mars, ble født, kom hun tilbake med et skikkelig smell rett før jul som baronesse Schrader i The Sound Of Music. Bo. På jule -tv. Modig dame.



Og denne uken kommer den 36 år gamle skuespilleren tilbake som Lady Mae i den fjerde og siste serien av Mr Selfridge, før hun ble med i rollen som massiv BBC-hit Happy Valley for sin andre utflukt neste måned. Oh, og klemmer inn en sving på et annet drama for å bli et smash The Night Manager, også med Olivia Colman.



Sist vi møtte eks -Corrie -stjernen, løp hun til Vegas for å gifte seg med mannen min Ryan dagen etter. Uten å fortelle oss det. Forestill deg!

Katherine Kelly og ektemannen Ryan Clarke

Katherine giftet seg med mannen Ryan i Vegas (Bilde: Getty)

For å være rettferdig, var hun på flukt og hadde ikke engang fortalt det til mamma. Hun hadde også en annen hemmelighet, et par uker senere viste det seg at hun var gravid (som forklarte all myntete hun drakk).



Så denne gangen lurer vi på hva hun ellers kan gjemme. Baby nummer to kanskje?

Men vi møtes til lunsj-hun ser tres chic ut med sitt lange, brune, poker-rette hår (som snart skal pusses opp for hennes neste rolle; Katherine har flere hårskift enn Lady Gaga)-og det store glasset rødt hun bestiller bekrefter ikke. Likevel er det mye annet å snakke om ...



beste high street bank

Det er som den store avkastningen til Katherine Kelly i år. Du kommer til å være overalt på TV ...

Jeg har aldri tenkt på det som en stor avkastning, men jeg antar det. Press! Jeg ser ikke på det utenfra, jeg går bare fra en ting til en annen. Alt jeg gjør er å se på dagboken min, og se hva jeg får plass til videre.

Det første er den nye serien til Mr Selfridge. Var det litt skremmende å komme tilbake på jobb etter å ha savnet hele den siste serien?

Jeg gledet meg. Masse mennesker var nye; produsenten og sminkefolket og så videre. Noen dager føltes det veldig nytt, og andre dager det samme gamle arbeidet, så det var det beste fra begge verdener - spenningen ved en ny jobb med komforten til en gammel.

Korsettene har blitt droppet for den siste serien av Mr Selfridge

Så hvor har Lady Mae vært hele denne tiden?

Hun giftet seg igjen og bodde i Paris, men mannen hennes har forlatt henne for en annen kvinne, så hun kommer tilbake til London for å selge aksjene sine i Selfridges. Harry Selfridge overtaler henne til å bli og får henne til å gå foran den nye 'ready-to-wear' -avdelingen.

Hun er en arbeidende kvinne, og hun er veldig god på det, noe som er flott fordi jeg alltid føler at hun ble holdt tilbake av tiden hun ble født inn i. Pluss at Harry går av stabelen nå, så hun er litt av en stein for ham.

Og det er 1920 -tallet nå, så farvel korsetter ...

Herregud, jeg hater korsetter så mye. Jeg orker dem ikke i det hele tatt, jeg er så glad for å se baksiden av dem. Hun har flotte antrekk nå. Jeg skal ha fylt 15 år, jeg er faktisk ganske gammel! De gjorde ingenting mot meg i sminke, annet enn å sette en grå stripe i håret mitt. Jeg blir eldre på en Hollywood -måte.

Og dette er den siste serien noensinne. Var det mye blubbing den siste filmdagen?

Det virker ikke sant, det vil bare slå meg når vi ikke går tilbake om noen måneder for å starte en ny. Jeg har alltid visst at det var slik det skulle gå, og det er veldig hyggelig å fortelle en hel historie fra start til slutt. Mae er så annerledes enn hun var i begynnelsen - hun legger ikke på så mange luft og nåde, hun er ikke like stram, hun slipper litt.

dommere på dans på is
Coronation Street

Katherine som Becky i Corrie (Bilde: ITV)

Du tok et år fri da du hadde Orla. Var du bekymret for at folk skulle glemme deg etter å ha vært borte?

Jeg vet at det er mange skuespillere som ikke ville ta så mye fri, men jeg ville gjøre det for meg selv, og meg og Ryan, og Orla. Det føltes som det riktige å gjøre. Jeg har aldri hatt et pauseår eller fri, pluss at det er ganske fullt med å ha en baby. Jeg vet at du som arbeidende mamma har all den skyldfølelsen, så hvis jeg kunne tilbringe den tiden med henne i hennes første dager, ville det sette oss godt til rette.

Hvordan fant du det, og fungerte ikke for første gang noensinne?

Det var himmelen, vi var bare i en boble. Orla ble født i Australia, hvor Ryan er fra, og vi kom tilbake da hun var syv måneder. Det var ingenting i dagboken min, jeg har aldri hatt det før, og jeg elsket å tenke: 'Alt jeg må gjøre i dag er å tenke på hva jeg skal lage til middag', og jeg kunne gå til butikken for å kjøp ingrediensene, og gjør det samme igjen neste dag. Det var en sunn ting å gjøre. Og når det gjaldt å gå tilbake til jobb, følte jeg meg virkelig klar.

Du slapp unna å være berømt litt også ...

Det var en del av attraksjonen ved å dra til Australia. Jeg liker anonymiteten. Noen ganger så folk på meg litt morsomt, men de kunne ikke tenke seg å se meg der, så de trodde ikke det var meg. Jeg ser alltid så forskjellig ut i forskjellige roller, folk er aldri helt sikre. Det er slik jeg liker det.

Hvordan har det å være mamma forandret livet ditt?

Jeg tror ikke det har det, annet enn at nedetiden min er å bruke tid sammen med Orla. Noe som egentlig ikke er nedetid. Jeg forlot Corrie fordi jeg aldri hadde en pause, og jeg savnet så mange ting som venners bryllup, og bare savnet livet. Så jeg fikk den balansen tilbake. Jeg søker fortsatt balanse.

Hvordan går det med mamma/ sjonglering?

jessica rose saks naken

Jeg drev med teater først, så jeg hadde ledige dager, så kom Ryan hjem klokka 6 og jeg ville overlevere henne og gå på teatret.
Jeg var knakk. Men vi har et nydelig nettverk av mennesker som hjelper. Orla går i barnehagen noen morgener, mamma og søsteren min vil hjelpe. Vi tar hver uke som den kommer, vi sjonglerer akkurat som alle andre. Det handler om å snurre tallerkener.

The Sound of Music Live på ITV På bildet: Maria Rainer [Kara Tointon] og kaptein Georg Von Trapp [Julian Ovenden].

Katherine i The Sound of Music live med Alexander Armstrong, Kara Tointon og Julian Ovenden (Bilde: ITV)

Like før jul så vi deg gjøre en fantastisk jobb som baronesse i The Sound Of Music Live. Hvor skummelt var det?

Jeg må være sint. Min del var større enn jeg trodde. Jeg trodde at jeg bare var i en femtedel av det, så så jeg på manuset og tenkte: 'Argh, jeg er faktisk på omtrent en tredjedel'. Og jeg måtte lage to sanger. Da jeg ble spurt, tenkte jeg: 'Jeg gjør ikke det, på ingen måte'.

Jeg gjorde en live Corrie, og jeg ønsket egentlig ikke å dra dit igjen, spesielt siden jeg ikke kjente karakteren eller settet. Men jeg møtte regissøren og hun overtalte meg, jeg hadde virkelig tro på henne. Baronessen var ganske annerledes i denne versjonen, egentlig ikke en slik ut-og-ut-skurk, egentlig.

Du er i den nye serien Happy Valley også ...

Skaperen Sally Wainwright sa at hun i utgangspunktet skrev delen for meg. Karakteren er fra hvor jeg kommer fra og gikk til og med på samme skole som jeg gikk på.

Det er fremdeles veldig mye Sarah Lancashires show ... men jeg spiller en detektivinspektør. Julie Hesmondhalgh, som jeg jobbet så tett med på Corrie [hun spilte Hayley], er også med. Vi hadde ingen scener sammen, og jeg så henne ikke på hotellet eller noe. Så synd.

Hva ville du sagt hvis Orla ville bli skuespiller?

Jeg vil ikke oppmuntre det, men jeg vil ikke fraråde det. Det gamle ordtaket sier at hvis det er noe annet du kan gjøre som du ville like godt som skuespill, bør du gjøre det. Men hvis det ikke er det, er det ikke og det er alt det er. Det er bedre å ha prøvd og mislyktes enn aldri prøvd, du kan være rolig når du vet at du har prøvd det.

Enhver ambisiøs jobb er tøff fordi alle vil gjøre det. Da jeg var på audition for RADA i 1998, var det 7000 mennesker på audition på 30 steder ... Jeg vil helst at hun gjorde noe annet, skuespill har store belønninger, men det er veldig tøft.

Noen nyttårsforsetter?

Jeg gjør egentlig ikke alt det. Hvis jeg lager en regel, bryter jeg den med en gang.

nettbaserte dagsaviser i Storbritannia

Hva med baby nummer to, står det på kortene for 2016?

Vi har ikke engang nevnt det enda, og jeg trodde vi ville ha det nå. Jeg er en av tre, og jeg vil også ha det for Orla, men vi er så fornøyd med henne at vi lett kunne fortsette med det bare å være oss tre. Min bror hadde nettopp en baby, og den andre broren min skal snart, så hun har små fettere. Jeg vil gå med mitt instinkt, når tiden virker riktig.

Hva med arbeidet i år, hva håper du å gjøre som du ikke har gjort ennå?

Jeg tenker aldri på det heller. Jeg må se hva som kommer. Hvis jeg har drevet med tv, vil jeg kanskje ha litt teater eller omvendt. Jeg tar ting som det kommer. Jeg har ingen plan, bare gå med strømmen.

Jeg er egentlig ikke en drømmer - jeg hadde aldri plakater av gutter på veggen min som tenåring, jeg er litt for realistisk til det. Jeg var som, 'Jeg kommer aldri til å møte dem, hva er poenget?' Jeg er alltid så opptatt, jeg har ikke tid til å tenke, og hvis jeg gjorde det, hadde jeg lest en bok i stedet. Herregud, jeg savner det.

Mr Selfridge begynner på ITV, 21.00, fredag

Se Også: