Storbritannia 'mangler på Pfizer -vaksine ettersom avtaler blir kansellert på grunn av tilbud'

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

En person som får en vaksinedose

Millioner av mennesker har allerede mottatt minst én dose av en Covid -vaksine(Bilde: Getty Images)



En lege har advart Storbritannia om at det mangler på Pfizer -vaksinen og sa at avtaler blir kansellert på grunn av lave forsyninger.



Dr Clare Gerada, som sitter i NHS -forsamlingen, hevdet at noen pasienter fikk sine andre jab -spor presset tilbake fordi det er svært få Pfizer på lager.



Downing Street ble sagt å ha benektet at det var mangel på Pfizer.

Felles komité for vaksinasjon og immunisering ga tidligere beskjed om at alle under 40-årene og gravide kvinner skulle få en alternativ jab til AstraZeneca etter bekymringer over sjeldne blodpropper.

I Storbritannia er tre Covid -vaksiner i bruk for tiden - Pfizer, AstraZeneca og Moderna.



En flaske og sprøyte med Pfizer -logo

Pfizer er en av tre vaksiner som brukes i Storbritannia (Bilde: AFP via Getty Images)

er justin fletcher gift

Programmet Dr. Gerada på BBCs Radio 4 Today -program sa: 'For øyeblikket har vi hovedsakelig fått AstraZeneca -vaksinen og svært få Pfizer.



Vi har kalt folk til AstraZeneca og faktisk kansellert folk for Pfizer ettersom forsyningene våre mangler.

I mellomtiden har noen ringt til & se; se igjen & apos; ved JCVI -veiledningen og tillate bruk av andre vaksiner for yngre aldersgrupper.

The Sun rapporterer at dr Simon Clarke, fra University of Reading, sa: Regjeringen bør se på dette igjen. Vi må huske at risikoen for Covid er høyere enn risikoen for en vaksine selv hos unge.

Så lenge folk vet hva de får ser jeg ikke noe problem med det. De tidligere variantene var mindre bekymringsfulle, men dette er en balanse, og økningen i overførbarhet har endret balansen, så vi må være mer forsiktige.

Det ble rapportert at en talsmann for JCVI hadde sagt: Vi har tillit til regjeringens nåværende vaksintilførsel, og vårt råd er fortsatt at det er en preferanse for et alternativ til AstraZeneca -vaksinen som skal tilbys de under 40 år.

I følge de siste dataene er det gitt mer enn 45 millioner første doser av en vaksine til voksne i Storbritannia, i tillegg til mer enn 33 millioner dobbeltdoser.

Se Også: