Mothercare gavekort, refusjon og bytte - dine rettigheter når kjeden går i stykker

Mor Omsorg

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mor omsorg

(Bilde: Getty)



Mothercare har offisielt kollapset og sendt sjokkbølger gjennom high street bare noen uker før jul.



Kjeden, som kunngjorde at den solgte sin britiske arm mandag morgen, er blitt overlevert til konsulentgiganten Pricewaterhouse Coopers med nedleggelse av butikker for å starte umiddelbart.



ulrika jonsson første dater

Selv om forhandleren fortsetter å handle som normalt for øyeblikket, kan kundene stå overfor å stå utenfor lommen over gavekort og refusjon som kan opphøre å være gyldig.

Dette kan også inkludere nettstedsbestillinger - slik at tusenvis av kunder får utestående kjøp.

'Morsoms kollaps er desto mer bekymrende fordi utallige foreldre over hele landet vil ha fått kuponger og gavekort av venner og familie,' sa James Walker, grunnlegger av forbrukerrettighetsnettstedet Resolver.co.uk .



'Jeg kan ikke understreke dette nok: Bruk dem nå. Hvis Mothercare går inn i administrasjonen, er sjansen stor for at de vil være verdiløse.

'Siden penger vanligvis blir refundert til kortet til personen som betalte for bilagene, snakk med den som kjøpte dem for deg. Hvis du ikke klarer det, gå ned til butikken og tilbring dem. '



Har du blitt påvirket av Mothercare's kollaps? Ta kontakt: emma.mubodh@NEWSAM.co.uk

Gavekortinnehavere rådes til å handle nå (Bilde: PA)

Hvis du håper å dra fordel av det mulige nedleggelsen av salget, blir kundene advart om å betale på plast - i motsetning til kontanter.

'Unngå å betale med kontanter, sjekk eller direkte overføring. Du har ingen rettigheter til å huske pengene dine hvis dette skjer. Spør alltid virksomheter som ber om betalinger på denne måten og ikke betaler hvis du ikke har råd til å miste den. '

barn i nød t-skjorte for barn

Refusjon og bytte godtas fortsatt i alle butikker - men dette kan også endre seg nå som Mothercare har brettet.

'Hvis du har kjøpt noe som ikke fungerer, men forhandleren går i stykker, må du gå til produsenten for å se om du kan få reparasjon, erstatning eller refusjon,' sa Walker.

'Hvis du ikke har mottatt varene dine, kan du be om en' tilbakebetaling 'fra kortleverandøren din snarest.

'Hvis du er bekymret for at du har blitt sydd av en usikker forhandler, snakk med din lokale Trading Standards -offiser - de er basert på rådskontorene. De kan gi deg beskjed hvis det er et større problem, og kan undersøke virksomheten hvis de tror det er grunn til bekymring. '

Hva skjer med bestillingen din når et selskap kollapser?

Du har rettigheter etter at et firma kollapser - det er bare en mer komplisert prosess (Bilde: PA -arkiv/PA -bilder)

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Du kan aldri garantere at et firma ikke går i stykker, men her er Resolvers tips om hva du skal gjøre hvis et selskap kollapser med pengene dine:

Tilbakeføring

Først av alt, ring banken din og be dem om å 'kreve tilbake' pengene dine. Forklar at dette haster, og at virksomheten går over til administrasjon.

Tilbakeføring er en avtale mellom kortleverandører og kan brukes på betalinger med debet- eller kredittkort. Banken din bør prøve å få pengene tilbake så snart som mulig.

Men hvis administratorene har stengt virksomhetens kontoer, kan det være for sent.

Så ikke utsett. Hvis kortleverandøren gjør en feil eller ikke husker kontanter, kan du sende en formell klage gjennom Resolver.

Hvis du har betalt med kredittkort

Du har mye lovpålagt beskyttelse hvis du betaler for varer eller tjenester med kredittkort.

Det er en fin lov som heter Consumer Credit Act som sier at hvis du betaler for ting på et kort som koster over £ 100 og mindre enn £ 30 000, kan du kreve pengene tilbake fra kortleverandøren.

Du trenger ikke engang å ha brukt hele beløpet på kortet så lenge innskuddet faller innenfor grensene. Dette er kjent som å fremsette et krav under 'seksjon 75'.

alesha britain har talent

Hvis du har betalt med debetkort

Det er ikke en juridisk rettighet, men kortleverandørene kjører en ordning som kalles & apos; tilbakeføring & apos; noe som betyr at du kan be dem om å huske pengene dine hvis det er et problem.

Men handle raskt. Hvis et firma går i stykker, kan det være for sent. Bruk av elektroniske pengetjenester som PayPal gir deg også noen rettigheter, men les reglene for tvisteløsning først.

Se Også: