Pengesparingsekspert Martin Lewis oppfordrer kundene til å droppe denne bankkontoen

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Lewis gir gode bankråd(Bilde: ITV)



Pengesparingsekspert Martin Lewis har utstedt noen presserende råd til bankkunder og anbefalt at de dropper en bestemt bankkonto.



Finansguruen har rådet kunder med bare en liten sparepotte til å lukke Santander 123 -kontoen sin - fordi de kan tjene mer penger andre steder.



Black Friday-tilbud 2019 Storbritannia

Bankkontoen hadde tidligere tilbudt kundene tre prosent rente på eventuelle besparelser på over 20 000 pund.

Men banken har siden redusert renten til 1,5%, mens andre har hevet sine fall bare like kort for Santander.

Ikke bare det, men Santander krever en månedlig avgift på £ 5, noe som betyr at kunder med lav besparelse, spesielt de med mindre enn £ 5000, kan ha det verre.



Martin Lewis gir råd til folk med mindre sparepotter (Bilde: ITV)

For eksempel ville noen med £ 5000 i besparelse tjene £ 75 i renter, men ville bli sittende med bare £ 15 når kostnadene var blitt fjernet.



En sammenligning av Martin avslører at Bank of Scotland Vantage lett tilgangskonto ville være det beste alternativet for folk med £ 5000 i besparelser, med en rente på to prosent.

En Tesco -bankkonto tilbyr tre prosent på opptil 3000 pund, noe som vil tjene kundene 89 pund.

jeg er en kjendis line up 2018

Postkontoret tilbyr 1,07%, som ville tjene £ 54, mens Birmingham og Midshires tilbyr 1,3% og ville tjene en kunde på £ 65.

Les mer

Få en bedre bankkonto
Santander kutter fordeler på 123 -konto Hvorfor trenger du tre bankkontoer Banker som lar deg fryse kortet ditt Hvordan bytte til en mye bedre bank

Skriver på nettstedet hans, Penger SparerEkspert , Sa Martin: 'For de som trenger lett tilgang, er på eller nær de maksimale 20 000 pund, tjener anstendig cashback, og i likhet med kundeservicen, er det absolutt ingen presserende nødvendighet å slippe den.

'For de som tjener mindre cashback eller med mindre besparelser, er det i de fleste tilfeller virkelig ikke verdt å holde på mye lenger, med priser som ser ut til å gå opp.

'Og selvfølgelig, hvis du slipper Santander og den deretter bestemmer seg for å øke prisen eller senke gebyret, vil det nesten helt sikkert (ingen garantier) la deg åpne en konto igjen - selv om vilkårene kan endres.'

Slik rydder du opp i bankkontoen din

Vi registrerer oss alle for ting vi synes er bra - enten for å spare tid eller krefter eller potensielt for å spare penger.

Problemet oppstår når vi ikke sjekker om tjenesten vi betaler for automatisk fortsatt er verdt pengene.

Dette er spesielt viktig når det gjelder gratis prøveversjoner, som automatisk blir til månedlige abonnementer.

betydningen av tallet 28

I verste fall kan du bruke hundrevis av pund i året på tjenester du ikke spesielt ønsker, eller nå kan bli billigere andre steder - som du fortsetter å mene å avbryte, men ikke helt kommer deg til.

Slik tar du tilbake kontrollen over bankkontoen din om morgenen:

1. Sjekk utsagnene dine

Sett av litt tid og få sammen bank- og kortutskriftene dine - ideelt sett de siste månedene.

Gjennomgå alt, du leter etter direkte belastninger og faste ordre spesielt.

Hvis det er noe du ikke kjenner igjen, må du kontakte leverandøren og spørre hvem pengene blir sendt til.

red dead 2 oppdragsliste

2. Spørsmål om verdien

Når du vet hva du bruker og hvor det går, er det på tide å stille spørsmål ved verdien.

Bruker du smakekortet ditt nok til å rettferdiggjøre kostnaden? Ville det være billigere å kjøpe ting som du trenger dem i stedet for å få dem levert automatisk?

kelly rowan bill paxton

Finnes det billigere alternativer nå for noe du liker?

Er det noe der du bare ikke bruker mer (spesielt sannsynlig med online -abonnementer)?

3. Sjekk avbestillingsreglene

Dette er en biggy - mens du bare kan kutte noen ting ved kilden, med andre avtaler kan det ødelegge kredittvurderingen din og til og med se inkassoene sendt rundt.

Så sjekk vilkårene for kontraktslengde, avgangsstraff og oppsigelsestider.

Det er også en oppside her - det er fordi med noen tjenester betaler du på forhånd slik at du til og med kan få refusjon.

4. Hold deg på toppen av det

Selv om de fleste tjenester belaster månedlig, er det ikke alle som gjør det. Det er mange abonnementstjenester der ute som belaster deg bare en gang i året - ofte på årsdagen for dagen du registrerte deg.

Så du må sørge for at du holder deg på toppen - og sjekker uttalelsene dine minst hvert par måneder - på den måten, hvis du ser at noe dukker opp senere, kan du iverksette tiltak umiddelbart.

Se Også: