Martin Lewis advarer 'åpne en hjelp til å kjøpe ISA nå' - selv om du ikke har noen besparelser

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fristen for tusenvis av håpefulle førstegangskjøpere til å åpne en konto for en statlig bonus på 3000 pund nærmer seg - og det er din siste sjanse til å dra fordel av & apos; gratis & apos; penger.



Unge mennesker som ønsker å starte en sparekanne åpne en hjelp til å kjøpe Isa for å gi deres fremtidige husinnskudd et kontantløft - men ordningen stenger 30. november, hvoretter du effektivt taper.



'Hjelpen til å kjøpe Isa stenger snart,' forklarte Martin Lewis på Good Morning Britain.



'Det er den enkleste, enkleste formen for hjelp for første gangs kjøpere. Du sparer penger der inne, og deretter legger staten til et løft på 25%.

'Så for hver 1.000 pund du legger inn, får du 25% - £ 250 på toppen. Det er absolutt ingen idé - men det stenger for nye søkere 30. november.

numerologi nummer 1212 betydning

'Du har nå mindre enn en måned,' la forbrukermesteren til.



Men hva om du ikke har noen besparelser?

Martin sa at selv de som ikke har penger til overs, bør åpne en konto nå - og sette inn £ 1 for å holde alternativene åpne.



'Hvis du legger inn £ 1 eller mer før da, holder du anlegget åpent i 10 år, og du kan fortsette å sette penger i det - og bruke det.'

love island 2019 memes

Se vår runde opp av beste hjelp til å kjøpe ISA -kontoer, her .

Hva er en hjelp til å kjøpe Isa?

I 2015 ble hjelp til å kjøpe ISA lansert-noe som ga folk forberedt på å forplikte seg til å spare penger så mye som £ 3000 ekstra hver for å kjøpe et hjem

Les mer

Ordninger for å hjelpe første gang kjøpere kommer opp på stigen
Delt eierskap Hjelp til å kjøpe: Aksjelån Lifetime ISA forklart Rabatterte salgsordninger

Hjelp til å kjøpe Isas tilbyr folk som sparer opp for sitt første hjem en 25% bonus fra regjeringen. Dette er opptil £ 3000 - og du kan åpne en med så lite som £ 1.

liverpool premier league trofé

Sparingen din økes med en fjerdedel - så hvis du setter inn 200 pund, vil regjeringen legge til 50 pund, opptil en maksimal totalpåfylling på 3000 pund.

Du kan sette inn opptil £ 1200 i den første måneden, og etter det er maksimumet du kan spare hver måned £ 200.

Men du må spare minst 1.600 pund før regjeringen begynner å fylle opp besparelsene dine.

Når du har spart, kan du bruke pengene til et hus med en kjøpesum på opptil 250 000 pund eller 450 000 pund i London.

Vær imidlertid oppmerksom på at kontanter faktisk aldri når kontoen din - i stedet går den rett til advokaten din og er bundet i kjøpstransaksjonen.

Du kan sette inn opptil £ 1200 i den første måneden, og etter det er maksimumet du kan spare hver måned £ 200 (Bilde: Getty Images)

Det må brukes til innskuddet ditt eller til å dekke advokatkostnadene, for eksempel advokatkostnader eller stempelavgifter.

el-hadji diouf bil

Når den stenger, vil levetid ISA (Lisa) blir den eneste gjenværende kontoen av sin type - som gir en maksimal bonus på £ 32 000, selv om du trenger å spare £ 128 000 over 32 år for å tjene dette.

Den gode nyheten er at dette gjelder både førstegangskjøpere og de som planlegger pensjonisttilværelse (du kan åpne en helt til 39 -årsdagen din) - og du kan spare opptil £ 4000 hvert skatteår, hvert år fram til din 50 -årsdag.

Den er imidlertid bare tilgjengelig for de som er 18 år eller eldre, så unge sparere bør handle nå for å dra fordel av alternativet Help to Buy.

Du kan også kjøpe et dyrere hus, med boliger på under £ 450 000 eller mer tilgjengelig for førstegangskjøpere med en Lisa.

jo fra s club 7

I motsetning til Help to Buy Isa, kan du ta ut pengene til enten a) kjøpe ditt første hjem eller b) trekke deg når du når 60.

Hvis du vil ha tidlig tilgang, må du betale 25% straff på beløpet som blir trukket tilbake, noe som betyr at du mister 6,25 pund for hver 100 pund du betaler inn.

Finn ut mer om Hjelp til å kjøpe kontra Lifetime ISA, her .

Se Også: