Martin Lewis advarer om småt med studielån som kan koste foreldre £ 1000 ekstra

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Lewis oppfordrer ministrene til å gjøre det tydeligere enn det forventes at foreldre vil bidra til universitetskostnader

Martin Lewis oppfordrer ministrene til å gjøre det tydeligere enn det forventes at foreldre vil bidra til universitetskostnader(Bilde: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)



Martin Lewis har advart om hvordan foreldre ofte ikke er klar over 'skjulte' kostnader de forventes å betale når barna går på universitetet.



De Penger SparerEkspert har fremhevet hvor mange foresatte som ikke forstår at verdien av vedlikeholdslånet barnet kan få er avhengig av familieinntekt.



Dette betyr at jo høyere inntekten er, desto færre studenter kan få som lån - eller noen ganger tilskudd - for å dekke kostnadene.

Teorien bak dette er at foreldre forventes å tette dette økonomiske gapet - men Martin hevder at dette ikke er gjort klart for mødre og pappaer.

Det kommer etter at en egen Augar -rapport om høyere utdanning, publisert i 2019, avslørte at bare 15% av foreldrene gir barna det forventede beløpet eller mer når de drar for å gå på universitetet.



Martin har skrevet til ministrene for å oppfordre dem til å slutte å skjule foreldrebidrag fra universitetet og til og med hevdet at dette kan medføre en større økonomisk byrde enn å betale ned skolepenger.

Mengden studenter kan få i form av et vedlikeholdslån eller noen ganger tilskudd er avhengig av familieinntekt

Mengden studenter kan få i form av et vedlikeholdslån eller noen ganger tilskudd er avhengig av familieinntekt (Bilde: Getty Images)



arsenal v nottingham forest tv

Han sa: 'Systemet har et implisitt foreldrebidrag - lånet og eventuelt tilskudd de får, avhenger av familiens inntekt.

'Jo flere familier tjener, desto mindre får de. For de som analyserer systemet, er det gjennomsiktig at det fungerer på denne måten.

'Men med pandemien som forverrer studentens økonomiske problemer, er det på tide at åpenheten ble utvidet til studenter og deres foreldre.'

Han fortsatte: 'Jeg har møtt studenter som lever av en liten penge, fordi foreldrene trodde - &' det er på tide å stå på egne bein & apos; - ikke innser at regjeringen forventer at de hjelper. '

Hvor mye forventes det at foreldre bidrar til universitetskostnader?

Måten vedlikeholdslån og tilskudd beregnes avhenger i stor grad av hvilken del av Storbritannia du bor i.

For eksempel er støtten i England gjennom et vedlikeholdslån som er diktert av din familieinntekt og må betales tilbake.

I Skottland og Nord-Irland bruker systemet familieinntekt for å beregne hvor mye av støtten din er et lån kontra et ikke-tilbakebetalbart tilskudd.

Og i Wales, alle studenter får samme mengde støtte selv om familieinntekt fortsatt brukes til å bestemme hvor mye et lån er, og hvor mye er et tilskudd.

I følge MSE forteller ikke studenter i England og Nord -Irland eksplisitt at det kan forventes at foreldrene deres bidrar eller får et eksakt beløp for hvor mye lånet er redusert med.

Formuleringen er litt tydeligere for studenter i Skottland, selv om det fortsatt mangler et eksakt beløp.

Hvis du er bekymret for hvor mye foreldre skal bidra, har MoneySavingExpert kalkulatorer som fungerer hvor mye du bør spare for at barnet ditt skal gå på universitetet .

Generelt sett begynner studentene i England å redusere mengden vedlikeholdslån en student kan få når den totale familieinntekten bare er 25 000 pund i året.

Når den når rundt £ 60 000 i året, kan den totale støtten en student kan få reduseres med så mye som 50%.

En talsmann for utdanningsdepartementet sa: 'Studentfinansieringssystemet er utformet for å sikre at de som har talent for å dra nytte av høyere utdanning, har råd til det, samtidig som de oppfyller landets kompetansebehov og sikrer verdi for pengene for skattebetalere.

10-åringen føder

'Det er bare rettferdig at studenter fra familiene med lavest inntekt har tilgang til proporsjonalt større levekostnader i kontanter.'

Se Også: