Martin Lewis varsler 410 000 husstander da to energileverandører kollapser

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Lewis har gitt råd til mer enn 400 000 husstander, etter at Ofgem bekreftet sammenbruddet av to energiselskaper denne uken.



Green Network Energy og Simplicity Energy har sluttet å handle - og etterlater tusenvis av kunder uten leverandør.



Green Network Energy forsynte rundt 360 000 innenlandske kunder med gass og elektrisitet, mens Simplicity Energy hadde rundt 50 000 kunder.



Ofgem, energiregulatoren, sa at den ville beskytte kundene til begge mislykkede virksomheter, inkludert kredittbalansen.

Martin Lewis sa på ITV Money Show torsdag at kundene ikke burde handle raskt.

Martin Lewis varsler 410 000 husstander da to energileverandører kollapser

Black out: Husholdninger som prøver å bytte i mellomtiden kan finne seg selv helt uten leverandør (Bilde: Getty)



beste nettbrett for under £100

'Du trenger ikke å gjøre noe ennå,' sa pengeeksperten til seerne.

'Din leverandør forblir den samme for nå, og om noen uker flytter Ofgem, energiregulatoren, deg automatisk til et nytt selskap med en erstatningstariff.'



Imidlertid foreslo han at regningsbetalere skulle ta en måleravlesning og sende den til seg selv med et tidsstempel.

'Ikke få panikk. Kreditten din er beskyttet, og du vil ikke bli låst i en ny avtale.

Martin Lewis varsler 410 000 husstander da to energileverandører kollapser

Green Network Energy og Simplicity Energy har kollapset - noe som betyr at 410 000 kunder nå vil flytte til en ny leverandør (Bilde: PA)

Martin Lewis varsler 410 000 husstander da to energileverandører kollapser

Høyprofilerte selskaper inkludert Tonik, Breeze, Economy Energy, Solarplicity og Spark Energy har også kollapset og etterlot mange husholdninger i limbo (Bilde: Getty)

'Når du har byttet, vil du kunne shoppe rundt for en bedre tariff. Men akkurat nå må du vente til Ofgem har funnet en erstatningsleverandør. '

Green Network Energy og Simplicity Energy er de siste feilene i en sektor som har blitt presset de siste årene.

Høyprofilerte selskaper, inkludert Tonik, Breeze, Economy Energy, Solarplicity og Spark Energy, har også kollapset og etterlot mange husholdninger.

Philippa Pickford, direktør for detaljhandel i Ofgem, sa: 'Green Network Energy og Simplicity Energy -kunder trenger ikke å bekymre seg, for under vårt sikkerhetsnett vil vi sørge for at energiforsyningene dine er sikre og innenlandske kunder & apos; kredittbalansen er beskyttet.

Les mer

Energisparende rabatter
Betalinger for kaldt vær £ 140 Warm Home Rabatt Når skal du slå på oppvarmingen for vinteren Vinterdrivstofftillegg

'Ofgem vil nå velge en ny leverandør for deg, og mens vi gjør dette, er vårt råd å vente til vi utpeker en ny leverandør og ikke bytte i mellomtiden.

'Du kan stole på energiforsyningen din som normalt. Vi vil oppdatere deg når vi har valgt en ny leverandør, som deretter vil kontakte deg om din nye tariff. '

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

153 fisker i bibelen

Green Network Energy and Simplicity Energy falt nylig i kreditt mislighold hos markedsoperatøren Elexon, noe som betyr at de ikke hadde nok kreditt til å dekke kostnadene ved handel med gass og elektrisitet for å forsyne kundene sine.

Peter Earl, energisjef i Compare the Market, la til: 'Energimarkedet er ikke immun mot det tøffe miljøet mange bedrifter står overfor, da pandemien fortsetter å ta sin toll på økonomien.

Hva britiske bedrifter må gjøre nå

Annonsørinnhold fra Den britiske regjeringen
Bilde av ungt forretningsteam av mannlig transportarbeidsleder og ingeniørforretningskvinne

Brexit -overgangsperioden er over, noe som betyr at det er nye regler for å gjøre forretninger med Europa. Britiske virksomheter som ikke allerede har gjort det, må tilpasse seg disse endringene nå for å unngå forstyrrelser og holde virksomheten i gang.

Det er en rekke bokser du må krysse av for å sikre at din bedrift er klar for de nye reglene, inkludert tolldeklarasjoner når du eksporterer varer til EU, og det nye poengbaserte immigrasjonssystemet der du ansetter fra utenfor Storbritannia.

Bruke Brexit Checker Tool for å få en personlig liste over alle handlingene du må gjøre for å holde virksomheten din i gang.

'Green Network Energy og Simplicity Energy -kunder har imidlertid alternativer, og når de har tatt kontakt med sin nye leverandør, kan de se seg rundt på markedet for å finne en leverandør, service og pris som fungerer for dem.'

Husholdninger på en dyr standard variabel tariff eller de som tror de kan spare penger på regningene sine, oppfordres til å bruke prissammenligningssider for å se om de kan kutte kostnader ved å bytte leverandør.

For å finne ut det beste tilbudet for din husstand, se vår guide på hvordan bytte energileverandør .

Se Også: