Martin Lewis forklarer hvordan du tjener forbløffende 50% på sparepengene dine

Sparing Og Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Pengeekspert Martin Lewis har forklart hvordan millioner av mennesker kan tjene forbløffende 50% på pengene sine uten å sette dem i fare for å gå tapt i det hele tatt.



Når han snakket på Martin Lewis Money Show mandag kveld, ga han råd om hvordan folk kan sikre at de får mest mulig ut av pengene sine uten å sette dem i fare.



Og det er to kontoer som betaler minst 10 ganger det de beste lett tilgjengelige kontoene gjør, selv om ikke alle kvalifiserer.



'Jeg kan vise deg hvordan du maksimerer interessen for hver krone ... og den når 50%,' sa Martin.

Den første er kontanter levetid ISA - det betyr at i tillegg til 1,4% rente med den beste betaleren, får du 25% ekstra ekstra på de første £ 4000 du sparer i året.

Det er to kvalifiserende faktorer for å få de pengene. For det første kan du bare åpne en hvis du er mellom 18 og 40 år gammel. For det andre får du bare bonusen hvis du bruker pengene til å kjøpe ditt første hjem eller venter til du er 60.



Du har tilgang til kontanter før - men det følger med straffer som sletter alle de ekstra pengene som er lagt på toppen, og deretter litt ekstra også.

Hvordan få 50% -raten (Bilde: Getty)



Imidlertid er det en måte å få det dobbelte på, og det er alt takket være regjeringens ordning for hjelp til å lagre.

Initiativet - lansert i september 2018 - er designet for å støtte krav på Universal Credit og lave inntekter ved å betale dem en 50p bonus for hver £ 1 de stash away over fire år.

Rundt 3,5 millioner mennesker i Storbritannia har lov til å åpne en, men bare en liten brøkdel har faktisk.

Kvalifiserte brukere kan betale opptil £ 50 i måneden, med 50% bonus utbetalt på det største beløpet du har spart når som helst over en toårsperiode.

Det løper i 4 år, og det betyr at du kan få en forbløffende 1.200 pund utbetalt - skattefritt - for å sette bort penger.

'Oppriktig, det er helt uslåelig hvis du er kvalifisert,' sa Martin.

Du kan lese mer om opplegget og sjekk om du kvalifiserer her .

Noen mennesker kan ha det bedre ved å sette pengene sine på vanlige kontoer (Bilde: Getty)

For folk med mer å spare, eller som ikke kvalifiserer for noen av disse ordningene, sa Martin at nøkkeltallet å se på er for tiden 1,35%.

'Sjekk nå hva du får betalt, hvis det er noe mindre enn 1,35% er det på tide å droppe og bytte,' sa Martin.

tyson raseri anthony joshua kamp

Det er det den nåværende mest betalende lett tilgjengelige kontoen - Marcus, av Goldman Sachs - tilbyr.

Gitt at du kan få noen eller alle pengene tilbake når du vil uten straff for det - så vel som å kunne fylle på det du liker når du vil - det er rett og slett ingen grunn til ikke å gjøre det veldig minst så mye rente på alle pengene du har til overs.

Les mer

Beste sparekontoer
Enkel tilgang til kontoer Sparekontoer for barn Beste kontanter ISA -kontoer Beste obligasjoner med fast rente

Du kan imidlertid tjene mer hvis du er forberedt på å låse noen av pengene dine unna i minst et år.

Den beste løsningen for 1 år betaler 1,6% for øyeblikket, den beste avtale for 2 år betaler 1,86%, mens du kan tjene 2,38% hvis du lar pengene dine være i fred i fem år.

Men Martin advarte om at langsiktige reparasjoner medfører en sekundær risiko - at prisene vil endres, og selv om det er den beste avtalen nå, vil det ikke være om to år & apos; tid - noe som betyr at du hadde vært bedre å fikse i en kortere periode enn å bevege deg på slutten av den.

Folk som låser pengene sine i lengre perioder, kan være bedre å investere pengene sine - selv om det betyr at det er en risiko for at du kan ende opp med mindre enn du legger bort.

Investering gir en større potensiell avkastning, men også en større sjanse for at du mister penger, så jo lenger du kan legge igjen penger der, desto større er sjansen for at du kan velge et punkt der du har tjent penger på å ta ut eller unngå tap.

Folk som tenker på å gjøre dette, bør snakke med en uavhengig finansiell rådgiver, sa Martin. Dette er fordi hvor du legger pengene avhenger av omstendighetene dine og hva du investerer i - det er rett og slett ikke mulig å komme med generelle råd.

Se flere av våre toppvalg i vår guide på beste sparekontoer, her .

Se Også: