Martin Kemp: Jeg har hatt to hjernesvulster og kan ikke lese et manus, men jeg er heldig

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Kemp

Kreftoverlevende: Martin Kemp har kjempet seg tilbake fra to hjernesvulster for å reformere musikkarrieren(Bilde: Getty)



Ved første øyekast ser fremtiden rosa ut igjen for 80-tallets pophjerte og tidligere EastEnders-stjerne Martin Kemp.



Etter år med dårlig helse og et hvil i sin en gang glitrende karriere, blir hans reformerte band Spandau Ballet omtalt i en stor ny dokumentar og drar på verdensturné neste år.



Men alt er ikke som det ser ut til. For Martins lange kamp mot hjernesvulstene som truet med å drepe ham har etterlatt ham epileptisk, avhengig av medisiner og så dyslektisk at han ikke engang kan lese et manus.

Han sa: Det er tøft, men jeg kan si til andre: 'Se på meg, du kan også komme gjennom noe slikt'.

Og det er akkurat det han gjør med en ny kampanje for å øke bevisstheten om hjernekreft hos barn og oppmuntre foreldre til å oppdage tegnene tidlig.



Martin, nå 52, fikk verden snudd på hodet i 1995 da det ble oppdaget at han hadde to hjernesvulster - en på størrelse med en grapefrukt. En større operasjon og strålebehandling reddet livet, men etterlot ham permanent skadet og under trusselen kan sykdommen komme tilbake.

George Michael & Martin Kemp

Tilbake på dagen: Martin Kemp og George Michael (Bilde: Alpha Photo Press Agency)



Å ha epilepsi er ganske vanlig for alle som har en hjernesvulst eller kommer seg etter en, sa han. Jeg tar fortsatt medisiner for å undertrykke det, og må gjøre det resten av livet.

Martin, som spilte EastEnders bad-boy Steve Owen i fire år frem til 2002, ble også diagnostisert med dysleksi etter operasjonen. Han sa: Det er rart, noen få ledninger trenger åpenbart lodding. Og som alle med dysleksi vil vite, er det en kamp.

Når jeg leser et manus, hopper og beveger teksten seg, og det betyr at jeg må ta meg god tid. Det stopper meg også fra å lese romaner. Når jeg prøver, vil ikke hjernen min gjøre det, og hvis den ser en roman nå, vil den absolutt løpe en kilometer!

Så langt har Martin ikke måtte stå overfor det fryktelige utsikten for at sykdommen kommer tilbake. Han føler seg så heldig at han er fast bestemt på å være et forbilde for andre som har opplevd lignende.

Han støtter HeadSmart -kampanjen, som øker bevisstheten om hvordan man oppdager sykdommen og er en av finalistene i National Lottery Awards 2014.

Slik møtte han i forrige uke barn som kom seg etter tilstanden. Martin sa: Hjernesvulster dreper flere barn og unge enn noen annen kreft, og det tar lengre tid før de får diagnosen i Storbritannia enn i mange andre europeiske land.

Jeg har svulstene til felles med disse barna - men i motsetning til dem kjente jeg ikke noen som hadde vært i samme situasjon.

Martin Kemp

1998: Martin Kemp fra Spandau Ballet på settet med Eastenders tre år etter kreftdiagnosen (Bilde: Gavin Kent / )

På spørsmål om han er bekymret for at svulstene kommer tilbake, sa han: Du må leve med det. Leger skanner meg hvert femte år for å se hva som skjer. En av mine var så store biter måtte stå igjen da de er koblet til viktig vev.

Men jeg blir fortalt at det er samme sjanse for at noen får en som det er en som kommer tilbake for meg.

Og han er fast bestemt på å holde seg i form når Spandau Ballet, som reformerte i 2009, tar veien igjen. Han sa: Jeg tror vi alle har utholdenhet til å gjøre det. Når du er ung handler alt om festene og klubbene etter konserten, men nå er vi alle i femtiårene
om musikken.

Denne oktober 250 kinoer vil vise en dokumentar om 70 -tallets popband, kalt Soul Boys Of The Western World, som Martin håper også vil gjøre det til TV. Men en ting som ikke vil skje, er en retur til EastEnders.

Han sa: Det er ingen sjanse for at jeg noen gang ville gå tilbake fordi de sprengte Steve Owen i luften - noe jeg var ganske glad for. Det var lenge nok i en jobb.

Og ikke forvent å se Martin i et par sequined bukser når som helst snart. Han sa: De har bedt meg noen ganger om å vises på Strictly, men jeg kan ikke danse for livet mitt. Jeg ser ingen vits i å gjøre det for å gå den første uken. Jeg kan bare danse når jeg har gitaren min rundt halsen!

10 personer du ikke kjente hadde epilepsi (vel 9 nå):

10 personer du ikke kjente hadde epilepsi Se galleri

Se Også: