M&S vil øke gratis skolemåltidskuponger til 20 pund blant kontroverser i matpakker

Gratis Skolemåltider

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dagligvaren vil finansiere ytterligere £ 5 per uke for hver £ 15 -kupong som innløses hos M&S via ordningen med gratis skolemåltider i England(Bilde: Getty Images)



Marks & Spencer vil styrke regjeringens gratis skolekostnader på 15 pund for å gi barn en mat på 20 pund i uken midt i strid om kvaliteten på pakker som blir levert til barn på brødlinjen.



Dagligvaren legger til £ 5 ekstra for hver £ 15 -kupong som innløses hos M&S via initiativet gratis skolemåltider i England.



Den sa at ekstra finansiering vil hjelpe til med å dekke både frokost og lunsj for barn som er utsatt for fattigdom.

Mat veldedige organisasjoner og fattigdomsbekjempere, inkludert fotballspiller Marcus Rashford, har gjentatte ganger slått sammen med regjeringen om mat til fattige elever under Covid-19-pandemien, spesielt i skoleferier.

hva betyr 1022

Ordningen er forlenget til februar etter at Boris Johnson kunngjorde en tredje nasjonal lockdown.



regningen hvor er de nå

Utdanningssekretæren sa at skolene vil kunne tilby kuponger fremfor matpakker fra neste uke

Marcus Rashford MBE, som har ledet kampanjen, sa: 'Utdanning er det mest effektive middelet for å bryte motgangssykluser på noen måter, men utdanning er bare mulig med sterkt engasjement og konsentrasjon.



'Dessverre for flertallet tillater ikke sult det. Jeg takker M&S for at de tok det sterke initiativet til å støtte opphevelsen av bilagene for å dekke et viktig måltid på dagen, og jeg er sikker på at vi vil se et godt svar fra de mest sårbare. '

Stuart Machin, M&S matdirektør, sa: 'M&S setter alltid kundene i hjertet av det vi gjør, og vi ønsker å gå opp og gjøre vårt for å hjelpe familier i denne vanskelige tiden.

'Gjennom å styrke regjeringens måltidskupong på 15 pund til 20 pund, kan vi sikre at barn får både en næringsrik frokost og lunsj, og vi er glade for at Marcus Rashford støtter vår innsats.'

Gratis måltider fiasko

Sosiale medier brant denne uken med bilder av utilstrekkelige matpakker som ble levert til barn fra lavinntektshusholdninger.

Boris Johnson og andre ministre kritiserte kvaliteten på det som ble sendt ut av noen skolematforetak - nemlig leverandøren Chartwells.

I mange tilfeller ble barn sendt pasta og tunfisk buntet i pengesekker, med grønnsaker porsjonert i en håndfull skiver. Måltider, i henhold til DfEs veiledning, bør vare hvert barn opptil to uker.

Chartwells, firmaet som leverte pakken, har siden beklaget.

nøtter magasin/jenter

Hva nesten £ 15 -utgifter kan gi deg (Bilde: NEWSAM/Talia Shadwell)

arsene wenger man utd

Hva £ 30 ville egentlig kjøpe deg på High Street (Bilde: NEWSAM/Talia Shadwell)

Utdanningssekretæren sa at skolene vil kunne tilby kuponger fremfor matpakker fra neste uke.

Gavin Williamson sa til utvalgte utdanningsutvalg onsdag at han var 'helt avsky' over bildet av matpakkens innhold, og at avdelingen hans hadde gjort det klart 'denne typen oppførsel er bare ikke riktig [og] vil ikke være det tolereres '.

Han sa at regjeringen ville 'støtte enhver skole som trenger å iverksette' og 'navngi og skamme dem som ikke leverer mot standardene' satt av theDfE.

Statsministeren uttrykte sin takknemlighet overfor fotballspiller Marcus Rashford - en høyt profilert talsmann for gratis skolemåltider som delte bilder av noen pakker på nettet.

nate diaz vs masvidal uk tid

Johnson snakket med parlamentsmedlemmer i Commons Liaison -komiteen onsdag ettermiddag og sa at gratis skolemåltider på bildet ikke gjenspeiler regjeringens veiledning. å tilby'.

PM la til at det var skolens beslutning om å ha bilag eller matpakker eller ikke, og sa at om lag 75% velger bilag, men at noen skoler ønsker å fortsette å støtte catering.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Matpakker har blitt sendt til elever i England som normalt ville være kvalifisert for gratis skolemåltider mens skolene er stengt under koronasperren.

Den nasjonale kupongordningen gir supermarkedskuponger gjennom en online portal. Regjeringen hadde tidligere brukt denne ordningen under den første lockdownen.

Chartwells, selskapet som leverte pakken, sa at det faktisk bare var ment å vare en skoleuke og hadde kostet £ 10,50 for mat, pakking og distribusjon.

I en ytterligere uttalelse som ble lagt ut onsdag, sa firmaet, som eies av Compass group, at det hadde 'undersøkt' fullt ut matpakken i løpet av de siste timene. Den beklager pakker som ikke oppfyller firmaets høye standarder, og forpliktet seg til å refundere kostnadene.

Offisiell veiledning om matpakker

  • Pakker bør inneholde matvarer i stedet for ferdig tilberedte måltider på grunn av hensyn til matsikkerhet
  • Minimer kjøleskapet og fryseren som skoler og familier trenger for å lagre mat
  • Inneholder varer som foreldre kan bruke til å tilberede sunne lunsjer for barnet/barna sine gjennom uken
  • Ikke stol på at foreldre har flere ingredienser hjemme for å lage mat
  • Inneholder ikke varer som er begrenset i henhold til skolens matstandarder
  • Tilrettelegging for elever som trenger spesialkost, for eksempel allergier, vegetarianere eller religiøse dietter - skolene bør sørge for at det finnes systemer for å unngå krysskontaminering
  • Inneholder passende emballasjestørrelser for husholdningsbruk, i stedet for engrosstørrelser

Se Også: