Lastminute.com fikk beskjed om å refundere 2600 mennesker i løpet av de neste sju dagene eller møte rettssaker

Helligdager

Horoskopet Ditt For I Morgen

Reisebyrået klarte ikke å oppfylle løftet om å betale alle kundene tilbake innen 14 dager(Bilde: Getty Images)



Online reisebyrå Lastminute.com har blitt truet med rettssak av konkurransevakten for ikke å ha utbetalt refusjon til tusenvis av kunder.



Selskapet lovet å betale 7 millioner pund i slutten av januar til 9 000 mennesker som hadde avlyst ferier på grunn av pandemien under en formell avtale med Competition and Markets Authority (CMA).



Men vakthunden sa at 1 million pund skylder 2600 kunder fortsatt er enestående.

Med mindre pengene er utbetalt i løpet av syv dager, vil rettsaksjoner følge, heter det.

CMA fant også at selskapet ikke oppfylte sitt løpende forpliktelse til å betale tilbake alle kunder som har krav på refusjon innen 14 dager etter at pakkereisen ble kansellert 3. desember eller senere.



Lastminute.com er også anklaget for å ha fortalt noen pakkeferiekunder å gå direkte til flyselskapet sitt for å få kostnaden for flyreisen tilbake, i strid med pakkereisens regler.

Lastminute.com har nå syv dager på seg til å gi folk pengene sine tilbake (Bilde: Publicity Picture)



dame kelly holmes partnere

For å unngå rettslige skritt må Lastminute.com også sikre at kunder som bestiller pakkereiser fra nå av vil få full refusjon innen 14 dager, sa vakthunden.

Andrea Coscelli, administrerende direktør i CMA, sa: 'Det er helt uakseptabelt at tusenvis av Lastminute.com -kunder fortsatt venter på full refusjon for pakkereiser til tross for forpliktelsene selskapet inngikk med oss.

- Vi tar brudd på forpliktelser ekstremt alvorlig. Hvis Lastminute.com ikke overholder loven og betaler folk utestående refusjon raskt, tar vi selskapet for retten. '

CMA har tidligere skrevet til mer enn 100 pakkereisebedrifter for å minne dem om deres forpliktelser til å følge forbrukerlovgivningen.

Virgin Holidays, Tui UK, Sykes Cottages og Vacation Rentals har tidligere forpliktet seg til refusjon.

Denne uken det startet en undersøkelse av tekst -TV -helligdager etter at det kom frem at hundrevis av pakkereisekunder har ventet nesten et år på refusjon .

Katie Watkins, 40, brukte £ 5.500 på en familieferie for fem til Den dominikanske republikk i juni 2020.

- Vi betalte fullt ut i februar 2020. Flyet vårt ble kansellert av British Airways i mai, men tekst -TV bekreftet ikke at ferien ble avlyst til uken før vi dro, sier mamma Katie, som bor i Milton Keynes, til NEWSAM Money.

'Vi ble spurt om vi ønsket å bestille om til neste år, eller om vi ønsket refusjon, og jeg fortalte dem at jeg ønsket refusjon. De informerte meg om at jeg ikke kunne søke om refusjon før 30. september.

Katie og familien [bildet] har blitt etterlatt 5500 pund utenfor lommen av Teletext Holidays (Bilde: Katie Watkins)

Katie sendte inn forespørsel om refusjon 30. september, men mottok ikke noe svar.

'Jeg jaget det 14 dager senere og ble fortalt at det ble behandlet, og jeg ville ha det innen utgangen av måneden. det er den samme historien jeg har hørt hver gang jeg har ringt.

'Jeg ga dem 14 dagers varsel om rettssaker, og jeg begynte kravet mitt med domstolen for småkrav mot en ekstra kostnad på nesten 500 pund den 5. februar.

'De har hatt 5500 pund av pengene mine i et år nå.'

Hun er en av hundrevis av kunder som har truffet rettssaker etter at forespørslene deres ble avskåret av reisegiganten.

'Vi kommer til å ta kontakt med tekst -TV for å finne ut om loven er brutt,' sa CMA -sjef Andrea Coscelli.

'Vi vil iverksette ytterligere tiltak om nødvendig,' la han til.

'Vi forstår at pandemien byr på utfordringer for reisevirksomheter, men det er viktig at forbrukernes interesser er forsvarlig beskyttet og at virksomheter overholder loven,' la Coscelli til.

Teletext Holidays er handelsnavnet til Truly Travel, et datterselskap av Truly Holdings.

Firmaet sa at det jobbet 'så raskt som mulig' for å behandle refusjon.

Til tross for at vi i noen tilfeller savnet 14-dagers politikk med nesten et år, var den imidlertid ikke i stand til å gi refusjonsfrist.

Til tross for de ugunstige forholdene som reiselivsnæringen står overfor og mangelen på bransjespesifikk støtte fra regjeringen, fortsetter virksomheten å jobbe hardt for å behandle refusjoner så raskt som mulig, og vil jobbe tett med CMA for å oppnå et tilfredsstillende resultat for alle våre kunder så raskt som mulig, heter det i en uttalelse.

Forbrukerrettighetslovene sier at hvis en pakkereise blir kansellert av et selskap, må den utstede full refusjon innen 14 dager.

På samme måte, hvis du bestilte en flyreise (som var på vei ut eller ankom til et EU -land eller Storbritannia eller på et EU eller UK -flyselskap) gjennom et ferieselskap og flyreisen ble kansellert, må du få refundert pengene.

Se Også: