Dame Kelly Holmes avslører at hun selv har skadet seg over sorgens kreftdød

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dame Kelly Holmes innrømmer at hun selv har skadet seg over sorgens kreftdød(Bilde: PA)



Friidrettsstjernen Dame Kelly Holmes har avslørt at hun selvskadet for første gang på mer enn et tiår etter morens død av blodkreft.



Den olympiske mesteren innrømmet at saken dukket opp igjen etter den følelsesmessige uroen som oppsto etter moren Pams død fra myelom i alderen 64 år.



49-åringen snakket i et podcastintervju om hennes kamp med depresjon gjennom hele idrettskarrieren og traff et nytt lavpunkt etter at hennes mor døde i august 2017.

Når hun snakket om selvskading igjen, sa hun: 'Den siste gangen jeg faktisk gjorde det var da mamma døde.

(Bilde: PA)



'Men den gangen, tenkte jeg med en gang, dette kommer ikke til å løse det. Det kommer ikke til å bringe henne tilbake. Det kommer ikke til å løse noe.

'Og jeg har ikke siden den gang fordi jeg innser at det ikke er svaret på smerten.



'Jeg vet nå hvordan jeg skal klare det, og det er ikke en naturlig tanke i hodet mitt å gjøre noe med meg selv.

'Jeg har nettopp lært å håndtere tid alene og å kjenne igjen tegn på når jeg er sliten og nedkjørt og trenger tid til å bekjempe å komme meg inn på dette stedet.'

Moren til Dame Kelly ble diagnostisert med sykdommen i slutten av 2014 etter å ha opplevd tilbakevendende forkjølelse og ryggsmerter.

Røntgen viste deretter at hun hadde brukket ribbe, hvoretter blodprøver avslørte abnormiteter og en benmargsbiopsi viste kreften.

Utøverens liv har vært langt fra greit. Som barn var Kelly inn og ut av omsorg i Kent.

Hun ble født i Pembury, Kent, til Pam Norman, knapt 18 på den tiden, og Derrick Holmes, en Jamaicansk født bilmekaniker.

Pam ble oppfordret av foreldrene til å gi barnet til blandet rase til adopsjon, men nektet.

stacey dooley hårfarge

Kelly og Pam i 2004 (Bilde: Reuters)

Hun giftet seg senere med maler og dekoratør Michael Norris, som Holmes ser på som sin far, syv år senere.

Da hun vokste opp i Hildenborough, begynte Dame Kelly friidrettstrening som 12 -åring, og begynte i Tonbridge Athletics Club, hvor hun vant de engelske skolene 1500 meter i sin andre sesong i 1983.

På podcasten husker Kelly øyeblikket hun nesten ble adoptert.

Hun sa: 'Det kom faktisk til å skje, og hun gikk inn og sa:' Jeg kan ikke gjøre det & apos; og hun signerte ikke papirene.

'Ellers kunne det ha vært et helt annet liv, og jeg ville definitivt ikke vært Dame Kelly Holmes, dobbel olympisk mester.

'For å ha den karakterstyrken i slutten av tenårene og begynnelsen av tjueårene, kunne det ha vært lett å si at jeg må ha litt av et liv. Jeg mener, wow. '

Men hun innrømmer nå at friidrettskarrieren hennes ble drept av selvskading og svarte tanker, som kulminerte med et dypt lavt nivå for 15 år siden

Hun snakket med journalisten Elizabeth Day for podcasten How To Fail, og sa: 'Du presser kroppen din i så ekstrem grad at du ikke vet hvor hardt du presser fordi det ikke er noen reell grense.

'Da jeg ble skadet eller ting gikk galt, følte jeg meg bare så skuffet og ned og lav, selv om jeg mentalt fortsatt var fokusert på det jeg prøvde å oppnå.

Dame Kelly Holmes på trening (Bilde: Surrey Advertiser)

Les mer

Showbiz -redaktørens valg
Tearful Kate sier barna har & apos; mistet pappa & apos; Jeff deler snap av lookalike Freddie Depp avsluttet Amber -ekteskapet over en poo Kate Garraway bekrefter GMB -retur

'I 2003 gjorde jeg meg klar til verdensmesterskapet i Paris. Jeg hadde bare registrert følelsesmessige påvirkninger som smerte.

'Det året slo det meg bare, du kan kalle det et svart hull, en svart hund, et lyn, alt, det slo meg så ille at jeg hatet alt om meg selv på det tidspunktet.

roy keane mutv rant video

'Jeg trente i Frankrike, så jeg dro tilbake til leiligheten min. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, jeg var i en tilstand, jeg skrek inni meg.

'Jeg så i speilet og jeg hatet alt, jeg ville at et hull skulle åpnes bokstavelig talt og jeg ville hoppe i det og at det skulle lukke. Jeg ville bare ikke være der.

'Jeg så denne saks på siden, og jeg begynte å skade meg selv for hver dag jeg hadde blitt skadet.

'Jeg kuttet meg selv. Når du har crop tops og shorts er det ikke så mange steder å gjøre det, og et par steder jeg gjorde det måtte jeg dekke opp med sminke.

Ingen visste at jeg følte meg sånn, så jeg måtte gå ut igjen og late som ingenting var galt.

'Jeg var et følelsesmessig vrak og ville ikke eksistere.'

Dame Kelly ble utnevnt til Dame Commander of the Order of the British Empire (DBE) i 2005. Hun trakk seg fra friidrett samme år og driver nå en veldedig organisasjon.

Se Også: