Arbeid tungvekt Tom Watson om hvordan han mistet åtte steiner og snudde diabetes type 2

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Da en fremmed på en fest fortalte Tom Watson at han trodde han hadde diabetes, ble han forferdet.



Men selv etter å ha blitt offisielt diagnostisert med type 2 diabetes, tok det år før Tommy Two-Dinners forandret livet hans.



En landemerkebursdag var det siste sugerøret for den tidligere parlamentsmedlemmet og nestlederen i Arbeiderpartiet og starten på et nytt regime som førte til at han mistet hele åtte steiner.



Her, i et eksklusivt utdrag fra sin nye bok Downsizing, avslører han hvordan ...

Jeg feiret min 50-årsdag 8. januar 2017 med et enormt kne-up.

Jeg bestilte strålende coverband Rockaoke, la meg på en gratis bar den første timen eller så og la på en gigantisk buffé med mine favoritt søte og salte godbiter - midtpunktet en enorm kake i form av en stor grå robot med min signatur svart- innrammede briller.



Morgenen etter våknet jeg og pleide moren til alle bakrusene. Halvparten av meg følte meg opphisset fordi festen hadde gått så bra, men den andre halvdelen følte seg trist og høytidelig.

Tom Watson etter at han gikk ned kiloene på et radikalt kosthold (Bilde: ITV/REX)



Tom Watson før han gikk ned i vekttap (Bilde: REX/Shutterstock)

Realiteten i min milepæl i midten av livet hadde endelig begynt å synke inn.

skuespillerinne i sky-mobilannonse

Alle mine femti-samtidige på festen, for en mann og en kvinne, så sprekere, slankere og yngre ut enn meg. Femti og fab! utropte et bursdagskort. Femti og fet, mer sånn, tenkte jeg da jeg hadde åpnet den.

En stemme så ut til å flyte opp fra underbevisstheten min. Jeg vil ikke dø. Jeg vil virkelig ikke dø.

Godt over 22 steiner - den tyngste jeg noen gang har vært - kanskje for tidlig død var en uunngåelighet.

Syke tanker begynte å virvle rundt hodet mitt - utsiktene til å forlate mine elskede barn farløse; ikke klarer å se Malachy og Saoirse vokse opp; aldri møtt barnebarna mine - og jeg kjente øynene myldre av tårer.

Det er på tide, Tom, fortsatte stemmen. Nok er nok. Hvis du ikke adresserer vekten din, kommer du faktisk til å dø ...

Jeg rakte ut en notatbok og penn og skrev tre ord: Project Weight Loss.

Mandag 7. august 2017 var dag én. Endelig var det tid for meg å gjenvinne kontrollen.

Den tidligere Labour -stedfortrederen har gitt ut en bok om helsereisen hans

Jeg møtte opp noen minutter for tidlig for min første time med personlig trener Clayton, og følte meg engstelig og selvbevisst. Jeg så kolossal ut i mitt nye sportsutstyr - selv XXXL -settet passet ganske godt.

Først av alt ba Clayton meg om å gjøre så mange press-ups som jeg kunne. Jeg klarte knapt å klare en - den totale skammen - og kollapset i en patetisk haug.

colin johnson flott yarmouth

Men mitt ønske om å bli sunn erstattet enhver følelse av uartighet, og da jeg praktisk talt kravlet hjem igjen, følte jeg en ekte oppstemthet.

Claytons økt hadde nesten drept meg, men jeg kom tilbake for mer av det samme. Bryteren hadde blitt slått.

caitlyn jenner er en kjendis 2003

Jeg var fast bestemt på å dempe min langsiktige sukkeravhengighet, og jeg gjorde en innsats for å utelate sukkerholdige karbohydrater fra kostholdet mitt (så ingen kaker, kjeks eller sjokolade), og jeg prøvde mitt beste for å begrense stivelsesholdige karbohydrater som brød, ris, pasta og poteter. Jeg prøvde å drikke mer vann og spise mer grønnsaker, og prøve å lage flere hjemmelagde måltider.

Morgenen etter min første treningsøkt, taklet jeg en jobb som jeg hadde desperat behov for å gjøre i flere måneder: en fullstendig rydding av det lille kjøkkenet mitt.

Dette betydde å ta farvel med søte snacks (farvel, min elskede KitKats), så vel som mine favoritt frokostblandinger og müslibarer. Ingenting eksternt sukkerholdig ble spart forkastelsen.

Han ble ansporet til handling over tanken på å dø for tidlig (Bilde: PA)

Selv mange av de tilsynelatende 'smakfulle' matvarene var fylt med sukker (61,2 g i et supermarked søt 'n' sur kylling, ikke mindre), så i kassen gikk en bunke med mikrobølgeovn, krympede frosne pizzaer, kar med instant nudler og glass med matlagingssauser.

Så var det på tide å tømme kjøleskapet for Guinness og Coca-Cola: drikkene jeg hadde svettet mer enn noen andre i mitt liv, men som uten tvil hadde bidratt til helseproblemene mine.

Jeg kom tilbake til Westminster i begynnelsen av september, etter parlamentsperioden, spiste mer sunt, trente mer regelmessig og sov mer godt.

Så ble jeg introdusert for den lav-karbohydratrike, fettrike filosofien om såkalt 'ketogen' ernæring som omfattet kjøtt, fjærfe, fisk, meieriprodukter, oljer og grønnsaker. All slags stivelsesholdige karbohydrater (pasta, ris, korn og poteter, for eksempel) var strengt forbudt, det samme var sukkerholdige karbohydrater i alle de mange former.

I den første uken i oktober bestemte jeg meg for å fullt ut omfavne et ketogent diett.

Jeg ville begrense stivelsesholdige karbohydrater til rundt 20 g per dag og i stedet velge proteinrik mat-rikelig med rødt kjøtt, fjærfe, fisk og meieri-i tillegg til frukt og grønnsaker med lite sukker som blåbær og brokkoli.

For å bekjempe sukkerbehov og stoppe meg selv med å føle meg sulten, ville jeg øke mengden mettet fett i kostholdet mitt (inkludert smør, ost og dobbeltkrem).

Tom sa at han kunne spise maten han ønsket (Bilde: PA)

Alkohol vil være strengt begrenset til et og annet glass tørr hvitvin eller en vodka og tonic med lavt sukkerinnhold.

ray-j naken

Jeg husker jeg satte meg ned og formulerte en måltidsplan for uken før jeg dro til Tesco.

I vognen gikk lammekoteletter, laksebiffer, kyllinglår, grønne grønnsaker og blandet salat til mine hovedretter. Så, til desserter, tok jeg punneter med bjørnebær og bringebær (begge hadde lavere fruktosnivåer) samt kar med fullfett gresk yoghurt og dobbel krem.

Til mellommåltider fylte jeg på mine favoritt harde og myke oster, og kastet inn et par store poser med usaltede valnøtter og macadamianøtter.

Min første dag på dietten var mandag 9. oktober 2017. Til frokost spiste jeg en omelett med to egg, med to rashers av stekt bacon tilberedt i smør. Lunsj besto av eggerøre, igjen med to baconskiver (jeg kunne fortsatt ikke helt tro at to av mine favorittmatvarer var en del av en 'diett').

Snackkvoten min besto av en liten håndfull nøtter, og da jeg følte en alvorlig sultpeng, noen bjørnebær med dobbel krem.

Senere samme dag gikk jeg ut og spiste middag med venner. Den kvelden unngikk jeg min vanlige bestilling av kylling dhansak, tarka dhal og peshwari naan, i stedet valgte jeg tandoori kylling og en liten porsjon saag paneer (en velsmakende rett med indisk ost med spinatpuré).

Apens Tom Watson til og med putte smør i kaffen for å gå ned i vekt (Bilde: PA)

Da min første dag på keto gikk mot slutten, føltes magen behagelig mett. Jeg hadde ikke opplevd noen nedgang i energien og hadde virkelig likt maten jeg hadde spist.

På dager fire, fem og seks opplevde jeg noen trang, men jeg klarte alltid på en eller annen måte å dempe sultene ved å sluke en stor klatt tykk dobbeltkrem. Jeg ville imidlertid lyve hvis jeg sa at dette føltes som en vanlig ting å gjøre.

I begynnelsen av Keto uke to våknet jeg og følte meg helt strålende. Den generelle ubehag som pleide å hilse på meg når alarmen min gikk - vondt i leddene, vondt i ryggen, hodet banket, andpustenhet - forsvant rett og slett.

I utgangspunktet hadde jeg kastet nesten to stein på to måneder. Men da jeg brukte strenge ketogene ernæringsprinsipper begynte jeg å se bemerkelsesverdige resultater.

laura carter naken storebror

Etter bare en uke gikk jeg ned sju kilo. Jeg var helt og aldeles oppstemt. Dette kan høres melodramatisk ut, men bortsett fra fødselen til barna mine, var det den beste uken i livet mitt.

Teknisk sett, når NHS forteller deg at du er en type 2 -diabetiker, er du alltid en type 2 -diabetiker. Men i januar 2018 indikerte en blodprøve at jeg ville sette min type 2 -diabetes i remisjon.

Mandag 10. juni 2019 nådde jeg målet for å gå ned i åtte-stein-vekttap, i underkant av to år etter at jeg begynte dietten og treningsplanen min.

Selv om jeg var glad for å ha kastet hver en av de 112 kiloene, fant jeg meg selv av et dypere spørsmål.

Hvis jeg ikke hadde mistet den åtte steinen, ville jeg fortsatt ha levd i dag?

Se Også: