Kvinnelige stemmeassistenter som Alexa fremmer ideen om at kvinner er 'underdanige'

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fra Alexa For Siri har mange av de mest populære virtuelle AI-assistentene kvinnestemmer som standard.



Nå antyder en rapport fra FN at disse assistentene forsterker kjønnsstereotypier ved å fremstille kvinner som 'underdanige'.



Rapporten hevder at den kvinnelige stemmen får det til å se ut som om kvinner er «forpliktende, føyelige og ivrige etter å behage hjelpere, tilgjengelig ved å trykke på en knapp eller med en stump stemmekommando som «hei» eller «OK».



De fleste kjente AI-høyttalere på markedet bruker en kvinnestemme for å svare på eiere – i det minste som standard – inkludert Amazons Alexa, Google Assistent og Microsofts Cortana.

Apples Siri bruker en mannsstemme på arabisk, britisk engelsk, nederlandsk og fransk.

Siri



Forskningen fortsetter med å fastslå at disse assistentene ikke har noen makt uavhengig av tonen eller fiendtligheten i kommandoen, noe som 'forsterker vanlige kjønnsskjevheter om at kvinner er underdanige og tolerante overfor dårlig behandling'.

'Bedrifter som Apple og Amazon, bemannet av overveldende mannlige ingeniørteam, har bygget AI-systemer som får deres feminiserte digitale assistenter til å hilse på verbale overgrep med fang meg-hvis-du-kan-flørt,' het det.



Svarene fra AI-taleren på verbal seksuell trakassering er 'avvisende, mangelfulle eller unnskyldende', fortsetter rapporten.

«Utover å engasjere og noen ganger til og med takke brukere for seksuell trakassering, syntes stemmeassistenter - tilsynelatende ikke-kjønnede, til tross for en kvinnestemme - å vise en større toleranse overfor seksuelle tilnærmelser fra menn enn fra kvinner.

beste produkter for tørt hår

'Den projiserer en digitalt kryptert 'gutter vil være gutter'-holdning.'

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Den 146 sider lange artikkelen, om å lukke kjønnsskiller i digitale ferdigheter gjennom utdanning, har tittelen 'I'd Blush If I Could', en referanse til et Siri-svar på en seksuell fornærmelse.

Forskere oppfordrer bedrifter til å ta i bruk kjønnsnøytrale stemmer, som robotstemmen brukt av avdøde Stephen Hawking.

Det er ikke klart hvorfor kvinnestemmer blir valgt.

Rapporten nevner tidligere studier som tyder på at folk liker lav tonehøyde maskulin tale og mannsstemmer for autoritative uttalelser, og kvinnestemmer for å være hjelpsomme - selv om stemmen til det motsatte kjønn sies å være foretrukket.

I følge undersøkelser fra i fjor har én av 10 personer en eller flere smarthøyttalere i hjemmet, med Amazons utvalg av smartenheter fra Echo som markedsleder.

Smarte assistenter
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: