Enken til John Paul Getty III bryter 44-års stillhet over giseltittel for å bekrefte at han diskuterte sitt eget kidnapping

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

John Paul Getty III fikk et øre kuttet i prøven(Bilde: Popperfoto)



Det var en forbrytelse som forbløffet verden. Ikke så mye kidnapping av barnebarnet til den rikeste mannen i verden ... slik rikdom vil alltid tiltrekke seg feil oppmerksomhet.



Nei, det var vantro ved at J Paul Getty nektet å betale løsepenger da 16 år gamle John Paul Getty III ble bortført av den romerske mafiaen i 1973.



Til slutt ble han holdt i fem måneder og kom først tilbake etter mye forhandlinger om å redusere gjenløsningen på 17 millioner dollar og oppmuntring til et avskåret øre fra kriminelle.

Nå skaper ikke mindre enn Danny Boyle, hjernen til den spektakulære åpningsseremonien i London 2012, kontrovers med et tv -drama om sagaen, som startet denne uken.

I BBC2's Trust foreslår han at offeret John Paul Getty III, kjent som Little Paul, kom med planen for kidnappingen i utgangspunktet.



Denne uken har kona til lille Paul for første gang bekreftet at han diskuterte en slik idé med henne i forkant av forbrytelsen.

hva betyr 10 55

Gisela Getty sa at han spekulerte i sitt eget kidnapping, med sikte på å bruke overskuddet til å skape et kunstkoloniparadis i Marrakech, der LSD ville oversvømme vannforsyningen.



stormtroopers britain's got talent

Gisela Getty (høyre) (Bilde: Getty Images Europe)

Gisela i 1977 (Bilde: Ron Galella Collection)

Gisela, nå 69, innrømmer: Vi ønsket å gjøre noe bedre med pengene enn de gjorde - for å lage en bedre verden, men det førte oss ut på veldig dypt vann.

Pengene skulle ikke gjøre oss rike. Det var virkelig for å bringe visjonen vår inn i den materielle verden.

Denne visjonen besto av 10 gale ideer om dagen tilberedt av Lille Paul, Gisela og tvillingsøsteren hennes, Jutta Winkelmann.

I deres hippiske verden av nattklubber og politiske demonstrasjoner delte lille Paul seng med begge de radikale tyske søstrene, kjent som It -jentene i Roma, i Dungeon - en skitten kjeller uten vinduer.

Døtrene til en nazistisk SS -offiser, tvillingene var allerede berømte i hjemlandet Tyskland da de flyttet til Roma tidlig i 1973. Som 23 -åring var de syv år eldre, og trioen så for seg
en venstreorientert utopi.

I TV's Trust antydes en annen historie om at Lille Paul skyldte penger fordi han hadde kjørt narkotikaregninger med mafiaen, og han sa i en scene: Du kan ta meg og få pengene fra bestefaren min. Men Gisela fastholder at han forlot planen sin og sa: Jeg tror han ble tatt mot sin vilje, mot hans ønsker.

Lille Paul og tvillingene i Trust (Bilde: BBC)

I fire tiår har Gisela, mor til skuespilleren Balthazar Getty med Little Paul så vel som Anna fra et tidligere ekteskap, ikke brutt Getty -familiens taushetsregler.

Men døden til Jutta av kreft i fjor og utgivelsen av fiktive dramaer om historien har fått henne til å si ifra.

Den første var Ridley Scotts film fra 2017 All the Money in the World - som vanæret Kevin Spacey ble erstattet av Christopher Plummer, 88, som den elendige John Paul Getty.

nick timothy og fiona hill

I intervjuer siden utgivelsen av 10-episoden Trust in America tidligere i år, sier Gisela: En dag sa Paul: 'Jeg har snakket med folk. Jeg har denne ideen om å la meg bli kidnappet og deretter få et sted i Marokko. Jeg er hans favoritt barnebarn. Det kommer til å være et spørsmål om en uke eller så. »Gisela sier at ingen, lille Paul inkludert, virkelig tok ideen på alvor. Det var til mafiaen ble involvert.

Lille Paul var vennlig med gangsterne som kidnappet ham, sier Gisela og solgte malerier i bytte mot narkotika.

John Paul Getty III i 1973 (Bilde: Hulton Archive)

Men så ble Gisela og Juttas liv truet. De ble fortalt av en mafia -sjef som heter Ciambellone at han ønsket å investere i en film de laget, men han lokket dem inn i en felle. Tvillingene ble oppbevart i to dager av kokaindrevne fangere.

Under prøven ble de bundet, truet med voldtekt og kvelning og tvunget til å se på pornografi. Ciambellone stakk seg selv fordi Jutta nektet å være elskerinnen hans.

Det var blod over hele gulvet, sier Gisela, som senere hadde en affære med Dennis Hopper.

rik mayall og kone

Uker senere forsvant han.

Lille Paul hadde blitt kastet bak i en varebil og satt i en hule mer enn 300 miles sør for Roma. Mafiaen drepte kjæledyrfuglen sin og spilte russisk roulette mot hodet da en løsesum ble avvist av bestefaren, som til tross for at han var verdt 2 milliarder dollar, hadde telefoner til gjestene i herskapshuset i Surrey. Jeg har 14 barnebarn, sa han. Hvis jeg betaler en krone får jeg 14 kidnappede barnebarn.

Politiet kom inn i et våningshus i 1974 (Bilde: Rex -funksjoner)

Han mistenkte at handlingen handlet om at lille Paul prøvde å presse penger fra ham. I mellomtiden prøvde offerets far desperat å få løsesummen sammen.

Så, i november 1973, ble et revet, blodig øre sendt til en avis. Et brev lød: Dette er Paulus første øre. Hvis familien innen 10 dager fortsatt tror at dette er en spøk montert av ham, kommer det andre øret. Med andre ord, han kommer i små biter.

Han utviklet lungebetennelse etter at det som var igjen av det skadede øret ble infisert. Bestefaren stubbet til slutt kontanter, men bare så mye som var fradragsberettiget, og lånte ytterligere 1 million dollar til sønnen Big Paul, John Pauls far - så lenge han tilbakebetalte pluss 4% renter.

Gisela sier Lille Paul, en nydelig naiv gutt, som aldri kom seg helt etter den tragiske opplevelsen som etterlot ham fysisk og følelsesmessig.

Øret i innlegget var så skremmende, uten ord, sier hun. Det var det grusomste og mest utenkelige.

katie hopkins liten blanding

John Paul Getty III med Martine Zacher (Bilde: NEWSAMpix)

Ni menn ble arrestert for forbrytelsen og to ble dømt - men Lille Paul ble avskåret av Getty og falt ut med Big Paul i kjølvannet av kidnappingen, og gikk ned i heroin- og alkoholavhengighet.

Han giftet seg med Gisela, allerede gravid med Balthazar, ni måneder etter løslatelsen, men ekteskapet brøt til slutt.

Et slag i 1981 etterlot ham quadriplegic, delvis blind og ute av stand til å snakke. Han døde for syv år siden, 54 år gammel.

Var Giselas avdøde ektemann hjernens hjerne? Jeg tror Paul forlot ideen, men var så involvert at han ikke kunne komme seg ut.

Se Også: