John Lewis for å bygge 10.000 boliger - og noen av dem kommer fullt møblert

John Lewis Partnership Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det sies at John Lewis planlegger å åpne 10.000 boliger

Det sies at John Lewis planlegger å åpne 10.000 boliger(Bilde: Getty Images)



John Lewis vurderer å bygge 10.000 boliger i løpet av det neste tiåret, da han planlegger å flytte inn i leiemarkedet.



Noen av eiendommene vil være over Waitrose supermarkeder, med boliger tilgjengelig som spenner fra studioleiligheter til hus med fire soverom.



Leietakere vil også ha muligheten til å få hjemmene sine fullt møblert av John Lewis.

I tillegg har det blitt rapportert at John Lewis -ansatte, som det er 80 000 av, kan få redusert husleie, ifølge The Sunday Times.

Varehuskjeden sier at den allerede har nok areal til rundt 7000 av eiendommene, og det er forstått at ingen eksisterende John Lewis -butikker vil bli revet for å gi plass til flere boliger.



John Lewis sier at den allerede har tomt for å bygge 7000 hjem

John Lewis sier at den allerede har tomt for å bygge 7000 hjem (Bilde: LightRocket via Getty Images)

Eiendomsplanene kommer etter at John Lewis vant betinget planleggingstillatelse for å gjøre 45% av flaggskipet Oxford Street -butikk til kontorlokaler i oktober i fjor.



Det har vært noen få vanskelige år for den ikoniske forhandleren, med John Lewis som rapporterte et underskudd på 517 millioner pund før skatt for året til 30. januar 2021.

I mars kunngjorde det at åtte butikker ikke ville åpne igjen ved avslutningen av lockdown, noe som satte 1465 arbeidsplasser i fare.

Det brakte det totale antallet planlagte nedleggelser til 16 etter nyheten i fjor høst om at åtte butikker ville stenge med et potensielt tap på 1300 arbeidsplasser.

Møbler fra John Lewis & apos; Anyday & apos; område

Noen av hjemmene vil bli møblert av John Lewis - møbler fra dets & apos; Anyday & apos; rekkevidde sett her (Bilde: SWNS)

Personalet har også blitt advart om at de ikke skal forvente bonus før 2022/23, ettersom butikken sliter med å komme seg etter virkningen av Covid.

Men det håper å raskt gå tilbake til fortjeneste med et transformasjonsprogram, som inkluderer en milliard pund investering i sin nettvirksomhet i løpet av de neste fem årene.

John Lewis er ikke den eneste forhandleren som viser interesse for eiendomsmarkedet.

Ikea bekreftet først at det ville åpne en serie 'flatpakke' -boliger i Storbritannia i 2019 gjennom sitt BoKlok-boligkonsept, som eies av Ikea og byggefirmaet Skanska.

BoKlok-boliger er fabrikkbygde og priset etter beregning av hvor mye eiere har råd til etter at levekostnadene er tatt i betraktning.

Nina Bhatia, administrerende direktør for strategi og kommersiell utvikling i John Lewis Partnership, sa: 'Som en virksomhet drevet av sosiale formål har vi store ambisjoner om å flytte inn i eiendomsutleie for å løse den nasjonale boligmangel og støtte lokalsamfunn.

'Det vil også gi en stabil, langsiktig inntekt for (partnerskapet), nye sysselsettingsmuligheter for våre partnere og spiller vår styrke som et pålitelig merke som er kjent for sterk service.'

Se Også: